Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Sztorikocka - mire képes?

Sztorikocka mesék, rövid történetek

 

Sztorikocka - mesélő kocka? Mit lehet sztorikockával mesélni?      Sztorikocka webáruház itt >>>

 

Az Okosjáték játékbolt gyereknapi rendezvényén nagyon szuper mesék születtek a sztorikockával. Mi is a sztorikocka? A sztori kocka egy dobókocka, amin nem számok, hanem képek vannak. Dobj a kockával, és mesélj egy történetet azon képek segítségével, amiket kidobtál.

 

Kedvcsinálóként lássuk a legjobbakat:

1. Helyezett mese

Sztorikockával kidobott képek: 

Nagyító, könyv, világ, lábnyom, ejtőernyőzés, kérdőjel, villám, ház, olvasójegy

Rövid Mese/ Történet:

„Világ végén kicsi ház, élt benne egy pici lány. Olvasással töltötte az idejét és a legjobb barátjával, aki ejtőernyős Tihamér. Volt egy kedvenc könyve, ami kémtörténettel volt tömve. Nagyító volt a szemüvege, mert rossz volt a szemidege. Egy kérdés járt a fejében, hogy egy lábnyom elfér-e a kezében.  Villámcsapásként ért az eszébe, hogy egy lábnyom nagyobb, mint hogy elférjen a kezében. Olvasójeggyel a könyvtárban kiderítette, hogy több ezer lábnyom van a világban.

Boldogan élte világát, míg el nem vesztette szeme világát. Így is boldog volt, míg meg nem halt. Itt a vége fuss el véle.”

Írta: Fehér Éva

2. Legjobb mese 

Kidobott képek sztorikockával: 

Iránytű, teknősbéka, fölgömb, szökőkút, lakat, varázspálca, óra, fa, villám

Mese/ Történet:

„ A földgömbön élt egy teknősbéka, akinek volt egy iránytűje. Járta a világot, amikor rátalált egy szökőkútra, ami sajnálatos módon le volt lakatolva. Egy villám ötlet jutott eszébe varázspálcával kéne kinyitni! Telt múlt az idő, kereste a teknős a varázspálcát. Miután meglátott egy fát, nagyon dühös volt arra, hogy nem talált varázspálcát, így egy nagyot dobbantott és leesett a fáról a varázspálca. Visszament a szökőkúthoz, hogy kinyithassa a lakatot. Ki is nyílt. A teknős nagyon örült. Boldogan lubickolt a szökőkútban, amíg el nem költözött. „

Írta: Szakács Virág Vivien

További szuper mesék:

Kidobott képek sztori kockával: 

Hullócsillag, könny, szövegbuborék, szkarabeusz, földgömb, piramis, láb, villám, kulcslyuk

Mese/ Történet:

„ Egyszer egy nagy zápor lett, az egész földön. A felhők eltakarták az eget, mindenki bebújt a háza melegébe, Rózi szomorúan nézett ki az ablakon. Egyszer csak egy kis fény jelenik meg az égbolton.

Mindenki oda figyelt, Rózi nagyapja így szolt:

-Mától a nap végre lesüt a Földre.

-Micsoda? – csodálkozott Rózi.

-Lehetetlen - szólt közbe Rózi apukája.

-Nem –mondta Nagyapa. Egy vastag könyvet vett elő és hangosan olvasni kezdte:

- Amikor a hullócsillag átrepül a Föld egén, a nagy szkarabeusz lábaival felemeli a napot.

-Badarság- mondta apa és hátat fordított. Egy héttel azután a piramisból, feltűnt egy ragyogó bogár. Ahogy kijött lábával tolva a napot, az apukája nem hitt a szemének, de az óta soha nem volt rossz idő.”

Írta: Szabó Flóra

Sztorikocka segítségével kidobott képek: 

Föld, fa, villanykörte, sétabot, teknősbéka, könyv, szökőkút, lakat, kulcslyuk

Mese/ Történet:

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy villanykörte alakú Föld, ahol rengeteg fa volt. És az erdőben lakott egy teknősbéka, aki csak sétabottal tudott járni, mert rá esett egy könyv. Egy nap séta közben arra lett figyelmes, hogy valaki szólongatja. Haladt a hang irányába és egy szökőkútra lett figyelmes, amiben egy aranyhal volt.

Mondta a hal:

-Szerencséd van, mert én egy aranyhal vagyok, aki ad neked egy kulcsot. Keresd meg, hogy melyik kulcslyukba való.

A teknős kitartóan kereste, amikor látott egy házikót, amin egy lakat volt. Bele illesztette a kulcsot és csodák csodájára kinyílt. Belépet és még egy csoda történt, egyszer csak kihullott a bot a kezéből és tudott a nélkül járni.”

Írta: Andresz Alexa Kira

Kidobott képek: 

Hold, villám, dobókocka, lábnyom, sátor, kulcslyuk, ház, piramis, mosolygó

Mese/ Történet:

Nyár

Feljött a hold már délután, a mosolygó gyerekek még a strandon voltak, lábnyomaik jól látszottak a homokban. A gyerekek egy része a házban (a kicsik), a nagyobbak már sátorban fognak aludni. Még vacsora előtt felállítják a sátrakat. Miután egész nap játszottak a strandon, úsztak, fürödtek, és társasjátékot is játszottak, volt dobókockás és piramisépítő játék is.
Vihar közeledik. Szólt a Táborvezető, mivel villámlott:

-Ki a vízből! Mindenki menjen lefeküdni és a nagyok ne lessék a kicsiket a kulcslyukon ”

Írta: Vámosi Virág

Kidobott képek: 

Villám, nyílvessző, dobókocka, papírsárkány, zseblámpa, varázspálca, kérdőjel, hal, tűz

Mese/ Történet:

„ Van egy Tűzpiramis és odarepült egy póni, akinek villám a szépségjegye. Volt egy tó a piramisnál, amiben egy kék halacska úszkált. A póni a piramis tetejéről szétnézett, meglátta a szörnyet, akinek a teste kék, piros és zöld volt, és a zseblámpával világította a tavat. A sok fény zavarta a halacskát, aki nem tudott aludni. A halacska morcosan kérdezte a szörnyet:

-Nem tudnád kikapcsolni a lámpád?

-Nem tudom kikapcsolni, mert ez egy elromlott varázspálca, és most a tavat világítja.

-Most mit csináljunk? – kiáltották egyszerre

-Kérdezzük meg a pónit, ő biztos tud segíteni.

A póni ez alatt, éppen legyeket kergetett, akik bosszantották.

-Kedves póni, segíts eloltani a varázspálca zseblámpánkat.

-Nem kell más, mint egy papírsárkányt eregetni a napig és onnan napsugarat hozni. A napsugárból nyílvesszőt kell kovácsolni egy varázs dobókocka segítségével, ha hatost dobsz a kockával, akkor kell kilőni a vesszőt, a lámpa kapcsolójának. A napsugár bekúszik a lámpába, aztán elalszik és visszaváltozik varázspálcává és így megjavítva nem világít a tóra.

-Én is mehetek- mondta a szörny – és a halacska is alhat.

A póni mindent meg cselekedte és sikerrel járt. Nagyon örült mindenki, hogy sikerült rendet teremteni. Jutalmul a napjáró papírsárkányt megtarthatta a kis póni.”

Írta: Urbán Boróka és Urbán Péter

Kidobott képek: 

ufó, alvás, mágnes, kulcslyuk, bogár, szivárvány, varázslat, szomorú, zseblámpa

Mese/ Történet:

„Egy szép nyári este volt. Alvás előtt még a testvéremmel azt játszottuk, hogy világítunk a zseblámpával és rémtörténeteket mesélünk egymásnak. Amikor megláttuk, hogy a kulcslyukon egy bogárféle lény kúszik be. Amikor átcsúszott átváltozott egy nagyobb ufóvá. Egy nagy mágnessel maga felé húzott és két pillanat alatt már egy nagy ufóban ültünk. Nagyon szomorúak lettünk hirtelen. Azt se tudtuk mikor érünk haza. Egyszer a koboldok földére értünk. Ott egy nagy szivárványon szaladt át Kobi a kobold. A végén ott volt az arany. Oda szaladtam érte, de amikor megfoghattam volna, véget ért a varázslat ugyanis felkeltem. Ez csak egy álom volt. „

Írta: Andresz Roxána Nóra

Kidobott képek: 

Virág, fa, repülő, bogár, lábnyom, ház, szökőkút, nyíl, abacus

Mese/ Történet:

„Volt egyszer egy ház, itt lakott egy ember. Egyszer elment játszani és ott maradt a lábnyoma. Erre a lábnyomra rámászott egy kis bogár. Ment tovább az ember, meglátott egy virágot és egy szökőkutat. Megpihent a fa alatt és mivel volt nála egy abacus, így szerencsére ki tudta számolni hány méter van hazáig. Így kiderült, hogy csak repülővel tud haza menni. Mire hazaért a kisbogár, már otthon volt és egy táblát tartott a kezében, rajta egy nyíllal.

-Végre haza értem- mondta!”

Írta: Nagy Lilla

Kidobott képek: 

Kézfej, „L betű”, piramis, repülő, villám, könyv, ház, kulcs, ejtőernyő

Mese/ Történet:

 A felfedező „B” Betű

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy „B” betű. Ez a „B” betű lejött a papírról és életre kelt. Ezt a „B” betűt igazából egy kézfej vette ki a könyvből. Úgy döntött ez a „B” betű, hogy átnevezi magát „L” betűvé. Átváltozott. Ki akart menni a házból, de nem találta a kulcsot. Felnézett a játékpiramisra és meglátta a kulcsot a tetején. Szerencsére az ember elment. A játékrepülő készen állt a felszállásra, így hát repülővel ment fel a piramisra. Ahogy felérkezett, megfogta a kulcsot és ejtőernyővel leszállt a kulccsal együtt. Kilépett a ház ajtaján. Lépet párat és rögtön belécsapott a villám. Szerencsére nem lett baja, csak visszaváltozott „B” betűvé és így élte le boldog hátralévő életét. Itt a vége fuss el véle.”

Írta: Fehér Virág Annamária

Kidobott képek: 

Méhecske, nyíl, kulcs, szem, iránytű, nagyító, gondolat buborék, „L ” betű, szálloda

Mese/ Történet:

„Egyszer egy méhecske elindult egy iránytűvel. Közben azt gondolta, hogy titkos szem figyeli, hogy merre repül. Miközben ezen gondolkodott, betévedt egy szállodába. Odarepült a recepcióhoz, és kapott egy szobakulcsot, hogy a szobáját megtalálja, nyilak voltak kihelyezve a falakra, amivel könnyen tudott tájékozódni. Mivel nem látott jól, egy nagyítót vett elő, amivel könnyen meglátta a szobájának a betűjelét az „L” betűt. Így könnyen bejutott a szobába, ahol gyorsan álomra is szenderült a hosszú út után.”

Kidobott képek:  
Villám, tűz, fa, repülő, lámpa, sárkány, nyíl, kérdőjel


Mese/ Történet:


„Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy fa, amibe bele csapott a villám. Meggyulladt a tűz és lámpaként égett a fa koronája. Oda repült egy vízsárkány és eloltotta. Ekkor elrepült egy nyílvessző a sárkány füle mellett. Vajon ki lőtte?
Itt a vége, fuss el véle.

HAMAROSAN FOLYTATJUK...

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek