Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Szivatós játékok, szivatós társasjátékok

A szívatós társasjátékok mindig a legizgalmasabbak. Összeállítottunk egy listát az általunk legkedveltebb, legtöbbet játszott szivatós játékokból bulikra, baráti összejövetelekre, vagy a család részére, ha nem sértődősek a játékosok.

Mi a jó a szivatós játékokban? Legszebb öröm a káröröm! Na de milyen dolog ez? Barátok között jó! Csak a megfelelő partnerek kellenek hozzá.

Persze nem mindig jó választás szívatós társast választani. Ne játsszunk szívatós társasjátékot a csapatépítő vagy tábor első napján, sem olyan társasággal, ahol a tagok még egyáltalán nem ismerik egymást.  smiley

Ilyen esetekben inkább válasszunk egy kooperatív társasjátékot, amely összekovácsolja a társaságot. Viszont baráti társaságokban, családi körben nyugodtan előkerülhetnek a szívatós játékok is, mert nem kell tartanunk attól, hogy sértődés lesz a vége.

Összegyűjtöttünk 11 izgalmas, szívatós játékot:

1. Wazabi társasjáték, kártyajáték 8 éves kortól

Izgalmas társasjáték ahol mindig fordul a kocka!...

A játék célja egyszerű: Meg kell szabadulnunk a kockáinktól. Eddig nem is tűnik izgalmasnak. Pedig az egyik legviccesebb, legizgalmasabb kártyajáték és kockajáték kombinációja!

Csak azoknak ajánljuk, akik "elviselik", hogy egyik pillanatban nyerésre állnak, és a következőben az utolsó helyen! De a fordítottja is megtörténhet. A játék éppen ettől annyira érdekes és megunhatatlan!

2. Notthingam bírája társasjáték 8 éves kortól

A Nottingham bírája egy nagyon jó „blöffölős” társasjáték, ahol a játékosok színészi képességei nagy szerepet kapnak. 
A játékban mindenki egy-egy kereskedőt alakít, akik minél értékesebb árucikkeket próbálnak bevinni a városba a piacra. A baj az, hogy az illegális áru sokkal többet ér a piacon, tehát lehet, hogy ilyeneket is át kell vinned. Azonban minden körben az egyik játékos (mindenkire sor kerül) a bíró, aki megpróbálja elkapni a "rosszakat", akik illegális árut rejtettek a tarisznyájukba. Át tudsz jutni? Meg tudod győzni a bírót? Vagy meg tudsz vele egyezni?

3. Avalon társasjáték 12 éves kortól

A játék során nem tudhatod, kiben bízhatsz! Ki van veled, ki van ellened? Titkos szerepek, árulás, ármány és megtévesztés egy klasszikussá érett partijátékban.
A játékosok között titkos szerepkártyákat osztunk szét, eszerint valaki vagy Artúr király hű lovagja, segítője lesz, vagy Mordred áskálódó csatlósa. A játékosok közül csak néhányan ismerik egymás kilétét, ők pedig hiába is árulnák el azt. A jó erőinek kifogástalanul kell következtetniük, ha helyt akarnak állni küldetéseik során, a gonosznak pedig ügyesen összejátszania, ha el akarják őket buktatni. A játék változatosságát az Artúr-mondakörből jól ismert karakterek speciális képességei is garantálják.Izgalmas dedukciós kártyajáték Arthur király udvarában! A játékosok csapatokat alkotnak, ám nem lehet tudni, hogy ki áll a jók oldalán, és ki segíti a gonoszokat. Rá kell jönnünk, kiben bízhatunk meg, és ki az, aki az életünkre tör.

Minimum 5 főtől!

4. Titkos Ügynök társasjáték 12 éves kortól

A Titkos Ügynök egy rendkívül izgalmas, beszélgetős, kommunikációs társasjáték, amely a klasszikus krimik és kémregények rejtélyeit idézi fel előtted interaktív formában.

Légy részese te is a sötét titkoknak, és fedezd fel a változatos helyszíneket az óceánjárótól kezdve, a repülőgépen át, az űrállomásig bezárólag. A játékot legalább három, legfeljebb nyolc fő játszhatja, a cél pedig, hogy a kiválasztott titkos ügynök a többiek megfigyelésével kiderítse, hol is tartózkodik pontosan, mivel fogalma sincs a játék elején, hogy hol van.

A többi játékosnak ügyesen keresztkérdésekkel kell igyekezni sarokba szorítani a titkos ügynököt.

A játékban az győz, aki először leleplezi az ügynököt, de vigyázz, mert könnyen lehet, hogy ő gyorsabb lesz, mint te, mert rájön, hogy hol tartózkodik!

5. Csótánypóker blöffölős, vicces kártyajáték 8 éves kortól


A Csótány Póker a hagyományos póker játék és a blöffölős kockajátékok ötletéből indul ki, és fergeteges parti-játékként vonult be a játék történelembe. A játékosok megpróbálnak annyi kártyát a többi játékosnak átadni, amennyit csak lehetséges. Az első olyan játékos, aki négy ugyanolyan bogarat ábrázoló kártyát kap, elveszíti a játékot. A győzelemhez  kell egy kis csavaros ész, jó adag emberismeret és sok-sok blöff.

6. Pipolo svindli, hazudós kártyajáték 5 éves kortól

Ti is játszottatok gyerekkorotokban svindli kártyajátékot? Akkor most még viccesebb formában játszhatjátok ezzel a Djeco kártyajátékkal.

Kérj egy típusú kártyát: pl. tollas állat. Ettől kezdve mindenkinek tollas állatot kell raknia, de fejjel lefelé. Sajnos nincs annyi tollas állat, így előbb-utóbb blöffölni, hazudni kell. Ha úgy sejted, hogy valaki blöffölt, és valóban nem tollas kártyát rakott, akkor övé az egész addig lerakott pakli. Ha ártatlan, és rosszul gyanúsítottad meg, akkor sajnos neked kell a sok kártyát felvenned.

Az nyer, akinek először elfogy a lapja. Az egyik legrégebb óta játszott svindli, vagy hazudós kártyajáték kedves változata vicces ábrákkal.

7. Bang társasjáték, vicces, izgalmas vadnyugati kártyajáték 8 éves kortól

A BANG társasjáték egy igazi western hangulatú játék, amelyben egy csapat ravasz bandita és egy elszánt  seriff küzd egy mással. A seriffet inkognitóban dolgozó seriffhelyettesek segítik, de feltűnik a színen egy renegát is, aki saját céljai eléréséhez ki akarja használni a harcoló feleket!
A BANG! kártyajátékban minden játékos egy-egy ilyen szereplő bőrébe bújhat, tipikus vadnyugati figuraként küzdve meg a többiekkel.

8. Cash and guns társasjáték  10 éves kortól

A fegyverek egymásra szegeződnek! Melyik élesített, melyikben üres a tár? Blöffölős, izgalmas társasjáték.

A Cash n Guns a világ legjobb partijátékai között szerepel! Mindenki ismeri azt a klasszikus felállást a gengszterfilmekből, amikor nem tudni, ki melyik oldalon áll, és a fegyverek egymásra szegeződnek. A Cash ‘n Guns társasjátékban kipróbálhatjuk, mennyire teljesítenénk jól egy ilyen helyzetben.

9. Munchkin alapjáték - humoros társasjáték tiniknek, felnőtteknek 9 éves kortól

Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba.

Ez egy ilyen játék: vérbeli fentezi, kártyás-társas, méghozzá a javából – jócskán nyakon öntve hülyeséggel, pardon, szarkazmussal, stílusparódiával és humorral.

Aki a legmagasabb, tizedik szintet először eléri, az nyert! Főleg tapasztalatot.

10. Love letter - Szerelmeslevél kártyajáték  8 éves kortól

A Love letter kártyajáték mindössze 16 lapból áll, és mégis fordulatos, izgalmas társasjáték! Minden játszma más. A rövid játékszabályt megtaláljátok oldalunkon itt >>

11. Igenis, sötét nagyúr! kártyajáték, party játék 9 éves kortól

Az Igenis, Sötét Nagyúr! egy humoros, a fantáziára és a kreativitásra épülő kártyajáték, vagy szerepjáték paródia, kinek hogy tetszik. De mindenképp tetszeni fog! Ez a társasjáték egy csapatjáték a fantázia világában. Kell hozzá egy kis improvizációs készség, néhány jó barát, és rengeteg mókában lesz részetek. A játék könnyen megtanulható és játszható: Rigor Mortis igazi és egyetlen Gonosz Mester gonosz és komisz szolgái hazajönnek az sokadik elbukott küldetésükről és magyarázkodniuk kell a mesterük előtt, kitalált történetekkel, és valószerűtlen kifogásokkal, miközben a felelősséget amennyire csak lehet, szenvedő társaikra próbálják meg hárítani.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek