Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

10.590 Ft

Szia bili - játékos bilire szoktatás Haba első társasom

10.590 Ft
Karácsonyig még odaér

Szia bili- játékos bilire szoktatás egy kooperatív kockajáték 2 éves kortól 1-4 gyermek részére. Sok gyermeknek okoz problémát a pelusról átszokni a bilire. Ez a látványos társasjáték ebben segít a gyermeknek és a szülőknek. Egyszerű és könnyen érthető, mert lépésről lépésre magyarázza el játékos formában a szervezetben végbemenő folyamatokat.

2 éves kortól, 1-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Érdeklődj a vevőszolgálaton
Várható szállítási idő: 2023. március 02.
Cikkszám: HABA-305485
Átlagos értékelés: (2) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 990 Ft * GLS házhoz szállítás: 1590 Ft, akár másnap * PickPackPont: 990 Ft * GLS Csomagpont: 1190 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 350 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Szia bili- játékos bilire szoktatás Haba első társasom

Nem meglepő, hogy sok kisgyermeknek okoz gondot a pelusról a bilire való átszokás. A folyamat mindig kényes téma volt. Azért nagyszerű ez a játék, mert játékosan magyarázza el az ital szervezetbe kerülését és az azután történő (kis) dolgokat.

Nagy segítség lehet a Haba játékgyártó Első társasom játékcsaládjának új játéka, a Szia bili! a szülőknek és a bölcsődei gondozóknak. Nem utolsó sorban a kisgyermeknek, mert játékosan, könnyedebben lehet a témával foglalkozni a játék során, mint amikor már égetően sürgős lenne a pelus elhagyása.
Időben érdemes elkezdeni a játékkal való ismerkedést, mert talán könnyebben sikerrel járhatunk a bilihasználatot illetően és talán kevesebb feszültség mellett. A játékban megtapasztalt sikerélmény megélése segíti a kisgyermeket a bilire átszokásban.
A kooperatív játékok lényege, hogy nincs a játékosok között nyertes vagy vesztes. Az együttműködés során együtt veszíthetünk vagy nyerhetünk, ám ebben a játékban csak nyerhetnek a játékosok. 
A Szia bilivel játékosan fejleszthető továbbá a megfigyelés, a formafelismerés és a logikai párosítás, a finom-motorikus készségek és a szem-kéz koordináció.
Mivel sok különböző helyzet állhat elő a játék során, ezért sokat lehet beszélgetni közben a gyermekekkel. Ezáltal bővül a szókincs, a beszédkészség fejlődik és a szociális készségek is szépen alakíthatóak.
A játék megalkotói odafigyeltek minden részletre. Az egyik ilyen: ha baleset történik, mert nem ér időben a gyermek a bilihez, akkor egy felmosót ábrázoló játékelemmel fel kell törölni a padlót.
A másik jó dolog, ami nagy odafigyelésről árulkodik, az az, hogy kisfiú és kislány képpel is játszhatnak a gyermekek.
A játékszabály azt tanácsolja, hogy adjanak nevet a gyerekek ennek a fiúnak és lánynak, és beszéljenek sokat erről a két kisgyerekről.

A játékok kétféleképpen játszhatjuk:

1. Kötetlen játék
Itt a gyerkőcök megismerkedhetnek a játékkal és tartozékaival. Beszéljük meg a kártyák ábráit. Mutassa meg gyermekének hogyan kell a pisilapkát a bilibe rakni és beszéljen vele arról mit jelent ez a valóságban!

2. Gyorsan, gyorsan - kell a bili!
Kooperatív játék, melyben a gyerekek csak nyerhetnek. Petinek vagy Pankának nagyon kell a bili! A gyerkőcök segítsenek nekik időben a bilire ülni. Néha nem olyan könnyű rájönni, mikor válik a helyzet igazán sürgőssé. De végül mindenki rájön, hogy működik ez.

A játék tartalma:

1 játékdoboz 4 részes kártyaráccsal
3 játéktábla (kétoldalú felsőtest, egy alsótest, fürdőszobapadló)
3 ivólapka
1 felmosólapka
1 dobókocka
1 bili

Nem szabad a gyermeket pszichológiai nyomás alá helyeznünk a bilireszoktatás során sem! Örüljünk minden apró sikernek!


Ajánlott: 2 éves kortól
Játékosok száma: 1-4 fő
Játékidő: kb 5-10 perc 

Haba Első társasom- szia bili társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
fejlesztő játékok bölcsiseknek
fejlesztő játékok óvodásoknak
kooperatív játékok
memória játékok

Játékszabály

Első társasom Szia bili!

Kooperatív kockajáték 1-4 játékos részére 2 éves kortól. játékidő: kb 5 perc
 

A játék tartalma:

  • 1 játékdoboz 4 részes kártyaráccsal
  • 3 játéktábla (kétoldalú felsőtest, egy alsótest és a fürdőszobapadló)
  • 3 ivólapka
  • 1 felmosólapka
  • 1 dobókocka
  • 1 bili

  1. Kötetlen játék

A kötetlen játékban gyermeke megismerkedhet a játék tartozékaival. Játsszanak együtt! Fedezzék fel együtt a kártyák ábráit és a játéktartozékokat. Kérdezze meg gyermekét miket lát rajtuk.
Mutassa meg gyermekének hogyan kell a pisilapkákat a bilibe rakni és beszéljen vele arról mit jelent ez a valóságban. Beszélgessenek arról, hogy mire való a bili. Gyakorolják jól eldobni a kockát. A jó technikát megtalálni nem mindig egyszerű. Gyakoroljátok eldobni a kockát a doboztetőben, ez segít a kockát az asztalon tartani.
Adjon a gyermekének elég időt és legyen türelmes, még ha lassan is tanulja meg és segítségre szorul az elején a bili és a kocka használata. Minden gyerek másmilyen, és csak a gyakorlás teszi a mestert. Amikor a gyermeke már megismerkedett a játék tartozékaival, kezdhetnek a szabályok szerint játszani.

Ha a gyermeke már ismeri a játéktartozékokat, kérdezzen konkrétan dolgokra a játékból. például: Látod a pókot? Mi van a fürdőszoba padlóján? Hol találod a WC papírt? Hogy néz ki a ti fürdőszobátok? A választott karakternek adhatnak saját nevet. Ez segít növelni a képzelőerőt és az empátiát.  

  1. Gyorsan, gyorsan – kell a bili

Kooperatív játék, melyben a gyerek mindig nyer.
Petinek vagy Pankának nagyon kell a bili! A játékosok segítenek nekik időben a bilire ülni. Néha nem olyan könnyű rájönni, mikor válik a helyzet igazán sürgőssé. De végül mindenki rájön, hogy működik ez.

Előkészületek
Fordítsa az összes ivólapkát az italos oldalával felfelé. Helyezze a felmosólapkát és a kockát a fürdőszobapadló mellé. Helyezze a bilit a fürdőszobaszőnyeg start mezőjére, amelyen a lábnyomok láthatóak.
TIPP: A játék felgyorsításához helyezd közvetlen Peti vagy Panka elé a bilit.

A játék menete:

Az óramutató járásával megegyező irányban folyik a játék. Az a játékos, aki utoljára ült WC-n vagy bilin, kezdi a játékot: dobjon a kockával.
Kérdezze meg a gyermeket: Mit mutat a kocka?

  • 1 vagy 2 pötty: Nagyszerű! A bilivel a következő szőnyegre léphetsz a fürdőszobapadlón. Számoljunk hangosan! A gyermek a dobástól függően a bilivel 1 vagy 2 szőnyeggel lépjen előre. Segítsen neki, ha ez nehézséget okoz neki. Ezután a következő játékos jön.

Az ivás fontos dolog. Magyarázza el a gyermekének, milyen fontos a folyadék az egészséges szervezetnek. Minél többet iszunk, annál egészségesebbek leszünk, és annál többet pisilünk. A legjobb italok a sima víz- és cukormentes gyümölcslevek, teák.

  • Ital- Van bármilyen itallapka a játéktáblán? Szomjas Peti vagy Panka? Adj neki valamit inni. A játékos válasszon egy itallapkát és rakja a szája helyén található nyílásba, italos oldalával felfelé.

Ezután a következő játékos jön.

Nem maradt több itallapka?
Minden innivaló elfogyott. Most Petinek vagy Pankának sürgősen pisilnie kell. Tedd egy-egy ujjadat a fürdőszobafalon látható lyukakba és told felfelé a felsőtest táblát. Lássuk mi történik!

A bili nem került az utolsó szőnyegre és a pisi a fürdőszobapadlón landolt?
Milyen kár. Volt egy apró balesetünk. Sajnos Peti/Panka nagyon sietett, de nem ért időben a bilire. A játékos fogja a felmosót és tolja le az itallapkát a tábláról.
Semmi gond. Legközelebb jobban megy majd.
Kerüljenek vissza az itallapkák a játéktábla oldalára. A játék a következő játékossal folytatódik. Ha az alsótest tábla nem ugrott vissza automatikusan a helyére, toldja meg finoman.

A tévedések és balesetek a felnövéssel együtt járnak és teljesen rendben vannak. Mindig bátorítsa gyermekét, ha csalódás éri a játékban vagy ilyen apróbb baleset történik a szobatisztaságra szoktatás közben.

A játék vége

A bili az utolsó szőnyegre került?
Szuper! A bili időben a helyére került. Figyeljen rá, hogy a bili jó irányban álljon a padlón, csillagmintás felével felétek. Tedd egy-egy ujjadat a fürdőszobafalon látható lyukakba. Told felfelé a felsőtest táblát. Lássuk mi történik!
A pisi lapka beleesik a bilibe. Szuper! Időben ideértél és nyertél! Kérje meg gyermekét, hogy számolja meg hány pisilapka került a bilibe. Ha semmilyen pisilapka nem esik ki, mivel az italok még a tábla mellett vannak, a gyerek adhat Petinek/Pankának inni, hogy lássa mi történik.

Ebben a játékban a gyerekek nem tudnak veszíteni. Akár hosszabb, akár rövidebb ideig tart a játék több-kevesebb balesettel, a végeredmény mindig ugyanaz. A játék célja, hogy a gyermeket a bili használatával megismertesse és az egészet mindig a siker érzése koronázza. A valóságban sem szabad soha a gyermeket a szobatisztaság felé vezető úton pszichológiai nyomás alá helyezni. Örüljön minden apró sikernek, mert mind a cél felé vezet!

Vélemények

5.00
(2 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyon tetszik a 2 éves unokámnak. Sokat játszunk vele. A 6 éves nővérét is magával ragadta! A játék érkezése utáni héten sikeres eredmény volt a valódi biliben is! :)
2022. 04. 10.
Kedves játék. Szeretem a Haba játékokat, ez is mint a többi jó minőségű, és szerintem témájában is nagyon jó. A szobatisztaságra való szoktatás kérdésével foglalkozni kell. A kislányom 18 hónapos és nagyon ügyesen beszél már. Remeljük beválik a játék. Köszönöm a gyors és precíz szállítást.
2021. 06. 23.

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu