Szerepjátékok gyerekeknek

Szerepjátékok gyerekeknek: főzős, bevásárlós játékok, stb.
Rendezés:

A legnagyobb választék a szerepjátékok között ovisoknak található, mivel óvodás korban, pontosabban 3 éves kortól kezdődik inkább a szerepjáték a gyerekek életében.
Kedvelt szerepjátékok, szerepjáték ötletek a gyerekek körében: bábozás, orvosos, takarítós, sütős-főzős, papás-mamás, boltos, autó és busz vezetős, óvodás és később iskolás szerepjáték.
A szerepjáték során a gyermek eljátssza a valós életben látott felnőtt szerepeket. A felnőtteket utánozva átélheti a felnőttek életét biztonságban, biztonságos keretek között.
Mit fejleszt a szerepjáték? Fejleszti a szókincset, kommunikációt, kreativitást, képzelőerőt, kapcsolatteremtési képességet, megtanítja, milyen szerepek várhatnak a gyerekekre az életben. Nem baj, ha a gyermek sokszor ugyanazt a szerepjátékot játssza, hiszen ez a gyermekben növeli a biztonság érzetet, az "igen, ezt már tudom, ezt már ismerem" érzést adja.
A szerepjáték során a gyerekjátékokon kívül szükség van a gyermek képzeletére. Egy saját képzeletbeli világot alkot magának szerepjáték során.
A szerepjátéknak szorongásoldó hatása is van. Ezen keresztül megértheti a felnőttek világát, a vele történt rossz esemény eljátszása során csökken a gyermek feszültsége.

Árukereső.hu Árukereső.hu