6.490 Ft

Számok hegye társasjáték - Counting mountain - Orchard

6.490 Ft
Legfontosabb jellemzők

A számok hegye társasjátékkal a gyermekek játszva tanulhatják az összeadást. A cél megfordítani a kártyákat, összeadni a számokat és minél magasabbra jutni a hegyen óvakodva a jetitől. A szabály kisebb gyermekek számára is biztosít játéklehetőséget.

4 éves kortól, 2-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. június 21.
Cikkszám: OR057
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (2) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Számok hegye társasjáték

A gyermekek játszva tanulnak, és az Orchard Toys-nál szenvedélyesen dolgoznak, hogy olyan fejlesztő játékokat és kirakókat készítsenek, melyekkel tökéletes egyensúlyba kerül a játék és a tanulás. Ennek az Orchard Toys játéknak a gondos megtervezésében a következő célok vezettek: - fejlessze a számlálást és számolást - késztessen megfigyelésre - bevezesse az egyjegyű számok összeadását

Fordítsd meg a kártyákat, add össze a számokat, és mássz fel a hegyre. De óvakodj a jetiktől, mert visszakergetnek! Aki elsőként ér a csúcsra,megnyeri a játékot.
Legyen játék a tanulás!

A játék menete:

  • A legfiatalabb játékos kezd. Megfordít két lábnyomkártyát. Később a többiek is ezt teszik, mikor rajtuk a sor.
  • Ha mindkét kártyán szám van, ezeket a játékos összeadja, és az összegnek megfelelően lép előre a bábujával. Ezután mindkét kártyát lefordítva visszateszi a többi közé.
  • Ha az egyik kártyán számjegy van, a másikon jeti, két eset lehetséges. Ha még a mezőn van a bábu, nem tesz mást a játékos, csak lép vele annyit, amennyit a szám mutat. Ez nem változik akkor sem, ha közben elindul felfelé a hegyre. Ha viszont már fent van a hegyen, a jeti megkergeti: annyit lép vissza, amennyit a számos kártya mutat. Ezután mindkét kártyát visszarakja a többi közé lefordítva.
  • Ha mindkét kártyán jeti van, a jetik általános támadásba lendültek, ami azt jelenti, hogy MINDEN játékos visszalép kettőt a hegyoldalon. Ezután a két kártyát lefordítva visszarakják a többi közé az asztalon.

 

A győztes:
Az a játékos győz, aki elsőként ér fel a hegycsúcsra. Ehhez nem kell pontos számot húznia.

A készlet tartalma:
 - 4 részből öszerakható kerek játékmező
 - 2 részből álló hegy
 - 4 hegymászó bábú
 - 4 talp a bábukhoz
 - 1 hegycsúcselem
 - 10 számos lábnyom kártya
 - 3 jetis lábnyomkártya
 - 1 útmutató

Ajánlott: 4 éves kortól 
Játékosok száma: 
2-4 fő 
Játékidő: 10-20 perc
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1/5 ( nagyon egyszerű )

A Számok hegye társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok

fejlesztő játékok óvodásoknak
matematikai játékok
iskola előkészítő játékok
játékok 5-8 éveseknek

 

Játékszabály

OR 057 Számok hegye - Counting Mountain

Legyen játék a tanulás!
A gyermekek játszva tanulnak, és mi az Orchard Toys-nál szenvedélyesen igyekszünk olyan fejlesztő játékokat és kirakókat készíteni, melyekkel tökéletes egyensúlyba kerül a játék és a tanulás.
Ennek az Orchard Toys játéknak a gondos megtervezésében a következő célok vezettek:
- fejlessze a számlálást és számolást
- késztessen megfigyelésre
- bevezesse az egyjegyű számok összeadását

Életkor: 4-8 éveseknek
Játékosok száma: 2-4
A készlet tartalma: 4 részből összerakható kerek játékmező, 2 részből álló hegy, 4 hegymászó bábu, 4 talp a bábukhoz, egy hegycsúcselem, 10 számos lábnyomkártya, 3 jetis lábnyomkártya, 1 útmutató

Fordítsd meg a kártyákat, add össze számokat, és mássz fel a hegyre. De óvakodj a jetiktől, mert visszakergetnek! Aki elsőként ér a csúcsra, megnyeri a játékot.

A játék előkészítése:
Állítsátok össze a játékmezőt, pattintsátok ki belőle a hegyet támasztó nyílásokat fedő darabkákat. Rakjátok össze a hegy két darabját úgy, hogy az egymás felé néző oldalakon azonos színűek legyenek a nyilak. Pattintsátok ki a hegyoldalakból a kis korongokat, amik a kapaszkodó nyílásokat fedik. Úgy helyezzétek el a mezőn a hegyet, hogy a mezőszelet és a felé néző hegyoldalak nyilainak színe egyezzen. Illesszétek fel a hegy tetejére a fehér csúcselemet. Minden játékos válasszon egy hegymászót, és húzza rá a megfelelő színű talpat. A lábnyomkártyákat lefelé fordítva terítsétek szét az asztalon.
Mielőtt elkezdik a játékot, ellenőrizzék a játékosok, hogy a feléjük eső mindkét hegyoldalt jól látják, s kövessék végig tekintetükkel a nyilakkal jelzett útvonalat a sátortól a hegycsúcsig. Ki-ki állítsa a sátorra a hegymászó bábuját.

A játék menete:
- A legfiatalabb játékos kezd. Megfordít két lábnyomkártyát. Később a többiek is ezt teszik, mikor rajtuk a sor.
- Ha mindkét kártyán szám van, ezeket a játékos összeadja, és az összegnek megfelelően lép előre a bábujával. Ezután mindkét kártyát lefordítva visszateszi a többi közé.
- Ha az egyik kártyán számjegy van, a másikon jeti, két eset lehetséges. Ha még a mezőn van a bábu, nem tesz mást a játékos, csak lép vele annyit, amennyit a szám mutat. Ez nem változik akkor sem, ha közben elindul felfelé a hegyre. Ha viszont már fent van a hegyen, a jeti megkergeti: annyit lép vissza, amennyit a számos kártya mutat. Ezután mindkét kártyát visszarakja a többi közé lefordítva.
- Ha mindkét kártyán jeti van, a jetik általános támadásba lendültek, ami azt jelenti, hogy MINDEN játékos visszalép kettőt a hegyoldalon. Ezután a két kártyát lefordítva visszarakják a többi közé az asztalon.

A győztes: Az a játékos győz, aki elsőként ér fel a hegycsúcsra. Ehhez nem kell pontos számot húznia.

Változat kisebbeknek: Kisebb gyerekek játszhatnak jetik nélkül, vagy kevesebb jetivel.

Jó szórakozást!

Vélemények

5.00
(2 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagycsoportos fiam nehezen motiválható matematikai feladatok terén, ez a játék nagyon tetszett neki.
2022. 05. 27.
Könnyed számolós társasjáték, szép grafikával. Látványos nagyon. Nem hosszú és a szabály is egyszerű.
2021. 06. 24.

Letölthető játékszabály

Termék címkék:
4 évesnek játék 4 évesnek szülinapi ajándék családi társasjátékok gyerek játékok gyerekjátékok játék webáruház játékbolt játékok gyerekeknek jó társasjáték 3 éveseknek jó társasjáték 4 éveseknek jó társasjáték 5 éveseknek jó társasjáték kicsiknek karácsonyi ajándék ötletek gyere kedvenc ovis társasjáték kedvenc társasjáték készségfejlesztő OR057 orchard toys Orchard Toys játékok Orchard Toys társasjátékok óvodás társasjáték számok számok hegye társasjáték számolós társasjáték születésnapi ajándék ötletek gye szülinapi ajándék ötletek gyerek tábla játék bolt táblajáték táblajáték gyerekeknek táblajátékok boltja táblás játékok társas játék társas játékok gyerekeknek társasjáték társasjáték 3 éves társasjáték 3 éves gyerekeknek társasjáték 3 éves gyereknek társasjáték 3 évesnek társasjáték 3-6 éveseknek társasjáték 4 éves gyerekeknek társasjáték 4 éveseknek társasjáték 4-5 éveseknek társasjáték 4-6 éveseknek társasjáték ajánló társasjáték áruház társasjáték boltok Budapest társasjáték boltok Budapesten társasjáték családnak társasjáték online áruház társasjáték ötletek társasjáték ötletek gyerekeknek társasjáték ovisoknak társasjáték óvodásoknak társasjáték piciknek társasjáték rendelés társasjáték rendelés online társasjáték tapasztalatok társasjáték üzlet társasjáték üzlet Budapest társasjáték webáruház társasjátékok társasjátékok 3 éves gyerekeknek társasjátékok 3 éves kortól társasjátékok 3-4 éveseknek társasjátékok 3-5 éveseknek társasjátékok boltja társasjátékok gyerekeknek társasjátékok óvodásoknak társasjátékok rendelése társasjátékok webáruház vidám társasjáték vidám társasjátékok
Árukereső.hu Árukereső.hu