Stresszoldó játékok

Egyre több gyógypedagógus és fejlesztőpedagógus ajánlja a kisgyermekeknek és szüleiknek, sőt még tanáraiknak is, hogy a gyermek használjon a tanórákon és azokon kívül is ilyen játékokat. Ezek taktilis játékok és szenzoros játékok, melyek a kéz és az ujjak állandó mozgásával biztosítják a gyermek túlmozgásából eredő feszültségének levezetését. Érdekes megfigyelni, hogy a felnőttek ugyanúgy babrálnak ezekkel a játékokkal. Unalmas értekezleteken, tömegközlekedés közben vagy „csak úgy” piszkálhatjuk, birizgálhatjuk, nyomkodhatjuk, lefoglalhatjuk a kezeinket. A gyurmalabdát, stresszlabát már mindannyian ismerjük, de jó ha tudjuk, hogy ennél jóval több eszköz van már a kezünkben a stresszoldásra.
A legújabb őrületeket pár éve már figyelemmel kísérhetjük. Kezdődött a fidget spinnerrel, majd folytatódott a fidget cubbal- és most a pop it játék van soron. Ezek mellett igyekeztünk minél több olyan játékot beszerezni, melyek ugyanezt a célt szolgálják. Jópofák, viccesek, vagányak, és ezek fontosak egy kisgyermeknek. 

Rendezés:

Stresszoldó játékokat és szorongás oldására használható babrálós játékokat találtok ebben a kategóriában. A feszülségoldó játékok egyre népszerűbbek, mert sajnos a gyermekeink élete is egyre stresszesebb. Nagyon sok minden okozhatja ezt, például az elvárások, a követelmények, a család problémái, konfliktusok iskolatársakkal- tanárokkal, vizuális ingerek sokasága, jelentősebb változások, átélt dolgok rossz emléke.....
A gyurmalabdát, stresszlabát már mindannyian ismerjük, de jó ha tudjuk, hogy ennél jóval több eszköz van már a kezünkben a stresszoldásra.
A legújabb őrületeket pár éve már figyelemmel kísérhetjük. Kezdődött a fidget spinnerrel, majd folytatódott a fidget cubbal- és most a pop it játék van soron. Egyre több gyógypedagógus és fejlesztőpedagógus ajánlja a kisgyermekeknek és szüleiknek, sőt még tanáraiknak is, hogy a gyermek használjon a tanórákon és azokon kívül is ilyen játékokat. Ezek taktilis játékok és szenzoros játékok, melyek a kéz és az ujjak állandó mozgásával biztosítják a gyermek túlmozgásából eredő feszültségének levezetését. Érdekes megfigyelni, hogy a felnőttek ugyanúgy babrálnak ezekkel a játékokkal. Unalmas értekezleteken, tömegközlekedés közben vagy „csak úgy” piszkálhatjuk, birizgálhatjuk, nyomkodhatjuk, lefoglalhatjuk a kezeinket.  

Ne felejtsük el azonban, hogy létezik szükséges stressz is és gátló, negatív stressz is. A cél az, hogy a negatív stressz okozta feszültséget és szorongást segítsünk oldani. Feszülséglevezető játékok, kütyük széles választékát találjátok meg, ha itt szétnéztek. 

 

 

 

Árukereső.hu Árukereső.hu