11.890 Ft

Stella társasjáték - Dixit játékcsalád

11.890 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Stella társasjáték egy kompetitív játék, amely a Dixit Univerzum részét képezi. A játékosok azért versenyeznek, hogy minél több kapcsolódási pontot találjanak a lehelyezett kártyák és a fordulóban megadott szó között, valamint megpróbálják más játékostársukkal együtt ugyanazokat a képeket bejelölni.

8 éves kortól, 3-6 játékos részére

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 23.
Cikkszám: ASM34633
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Stella társasjáték - Dixit játékcsalád

A Stella, a Dixit család legújabb tagja önálló játékként játszható társasjáték 8 éves kortól és legalább három főtől. Az asszociáció, mint feladat azonos ebben is mint a Dixit-ben vagy az Odyssey-ben. A módszer viszont kicsit más, mert itt a játékmenet fordított.

A játékosok a sok szókártya közül véletlenszerűen felfordítanak egyet. Ehhez az egy szóhoz kell a játékosoknak a 4x3-as táblázatban lévő kártyák közül asszociálniuk több képre.

A saját, letörölhető 12 mezőből álló tippelő táblán (ami a 12 kártya elrendezésével megegyező) kell az általunk választott képek helyét bejelölni. Fontos, hogy próbáljunk meg olyan képre asszociálni, amit más játékos is választana, hisz csak akkor kapunk pontot.  Amikor minden játékos bejelölte a saját tábláján az általa választott képeket, akkor pontozunk. Minden olyan X-el jelölt terület, amelyet más játékos is bejelölt pontot ér. A pontozósávon lelépjük a megszerzett pontokat, és következik a 2. kör. A játék 4 körből áll. Az a játékos, aki a legtöbb pontot szerezte megnyeri a játékot. Viszont érdemes vigyázni, mert ha túl élénk a fantáziánk, akkor pórul is járhatunk.

A Stella társasjátékhoz használhatjuk az összes Dixithez megjelent kiegészítő kártyákat. Ugyan így a Stella kártyáit is használhatjuk a Dixit társasjátékokhoz.

A játékot tervezte Gérald Cattiaux és Jean-Louis Roubira
Az illusztrátor Jérôme Pélissier

Ajánlott 8 éves kortól
Játékosok száma: 3-6 fő
Játékidő: 30 perc

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Kártyajátékok gyerekeknek
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Játékok 8-12 éveseknek

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról:

A Dixit játékcsaládhoz hasonlóan a Stella is egy gyönyörű, szép kivitelezésű játék. A különlegessége, hogy külön is játszható, de a szépséges lapjai kompatibilisek a többi Dixit játék kártyacsomagjával is, és vica versa.
A Dixithez hasonlóan egy egyszerű, könnyed családi társasjáték, de a hasonlóságok ezzel ki is futottak.
Mert a Stella-ban egy másfajta gondolkodásmód szükséges. Ugyanúgy asszociációs játék, de épp fordítva kell benne gondolkodni mint a Dixitben.
Tulajdonképpen valamilyen szinten még könnyebb is, mint a Dixit, mert itt megadnak egy szót és a szóhoz kell megfelelő képeket asszociálni.
Viszont ebben a játékban már megjelenik a szerencsepróbálgatás, hogy ki mennyire mer kockáztatni, vagy biztonsági játékot játszani. 
A cél, hogy hasonlóan gondolkozzunk, viszont a játék jobban jutalmazza, ha csak két játékos gondolt ugyanarra a képre, mintha több tette volna.
Valamint van benne büntetés is, ha túl sokat akar a játékos akár pórul is járhat, kieshet az adott kör pontozásából is, ezzel igen sok pontot veszítve. Ráadásul végig kell nézni, ahogy a többiek megkapják azokat a pontokat, amiket a játékos is megkaphattam volna, ha nem esek ki. A játék hosszasan érzékelteti, ha a játékos éppen rosszul dönt. 
Összességében egy szép, könnyed családi asszociációs társasjáték, amely fordítottan működik a többi Dixithez képest, de ugyanolyan élvezetes játékélményt nyújthat, miközben a játékidő sem hosszú.


Szerencse faktor: A kártyák lehelyezésénél és húzásánál van szerepe, de alapvetően a saját döntéseinken múlik a játék menete.

Konfrontációs faktor: Nincs benne konfrontáció, azonban előfordulhat, hogy egy-két játékos megsértődhet, hogy a többiek miért nem választották azt a lapot, amit ő, de alapvetően a játékban nincs szivatási lehetőség.

Játék nehézségi szintje BGG szerint: 1.23/5. Nagyon Könnyű.

Játékszabály összetettsége: Egyáltalán nem bonyolult, könnyen értelmezhető, egyszerű játékszabálya van, hamar el lehet sajátítani.

Játékidő: 30 perc, hamar lejátszható a négy forduló.

Kinek ajánlanánk? Akik korábban szerették a Dixitet és a kiegészítőket, azoknak ez a játék is biztos tetszeni fog, akik pedig nem merték még kipróbálni a Dixitet, azoknak ez a játék egy jó kezdet lehet az asszociációs játékok világában. Családoknak, baráti társaságoknak könnyed kikapcsolódást nyújthat, már 8 éves kortól.

Milyen hasonló játékot tudnánk mondani?: Dixit társasjáték és kiegészítői, Detektív klub, Mysterium park, Fedőnevek játékcsalád.

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Csodálatosan szép játék. Régebben a Dixit alapjátékkal volt szerencsém játszani, de be kell vallanom engem ez sokkal jobban elvarázsolt. A játékmenetet hasonló, mégis picit más. Könnyű megtanulni. Van egy 8 és 11 éves lányom. A kisebbnek néha voltak gondok az asszociácó terén, de a nagy nagyon jól tudott vele játszani.
2022. 01. 27.
Árukereső.hu Árukereső.hu