Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Spicy kártyajáték

Kattints a képre több képhez
További képek
spicy társasjáték
spicy kártyajáték
spicy kártya játék kártyák kártyalapok
Ár:
4.590 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Életkor: 10-99 éveseknek, 2-6 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

A Spicy egy blöffölős családi és party társasjáték. A játékosok rejtetten játsszák ki a kártyáikat, és megnevezik az azon lévő fűszert és az erejét.

Leírás

Spicy kártyajáték, blöffölős családi és party társasjáték

A több éves fejlesztés eredményeként kiadott okos, könnyed, blöffölős kártyajáték remélhetőleg nem csak a partjátékokat kedvelő tinik, de a gyakorlottabb játékosok, felnőttek arcára is mosolyt csal.

A német Heidelberger kiadóval közös gondozásban megjelenő, 2-6 fővel játszható kártyajáték Győri Zoltán társasjáték szerző, vlogger és előadó munkája, akinek 2018-ben boltokba került IGEN? c. társasjátékát az elmúlt évek legnagyobb közönségsikerei között tartják számon.

Az egyszerű játékmenettel rendelkező játék különlegesen szép designt kapott Jimin Kim dél-koreai illusztrátor grafikáival díszítve.

Legendás idők: három nagymacska klánja legjobbjait új küzdőtérre hívja. Bátorságukat immár nem véres harc bizonyítja. Az igazi hős nem csak erős, de könnyedén fogyasztja a legcsípősebb ételeket is! Lángoló ajkakkal és könnyező szemekkel licitálják túl egymást. Hazugság talán a nagyotmondás, ha vállalod a lelepleződés következményeit? E legendás dilemmából születik meg egy új korszak új harci taktikája, a BLÖFF.

A játékosok rejtetten játsszák ki a kártyáikat, és megnevezik az azon lévő fűszert és az erejét (színét és számát). Ha valaki úgy sejti, hogy a másik játékos nem mond igazat, meggyanúsítja. De  a lap ereje vagy a fűszer típusa nem stimmel? Ha mondjuk úgy tippelsz, a számot blöffölte, de a gyanúsítás miatt felfedett kártyán valóban a megnevezett szám szerepel – még akkor is, ha a fűszer blöff volt –, a gyanúsítás kudarcot vallott. A kijátszott kártya tulajdonosa nyeri az összes kijátszott kártyát!

Ritka és különleges jelenség, hogy egy magyar fejlesztésű játék ilyen széleskörű, nemzetközi terjesztést kap megjelenésekor: a SPICY ugyanis egyszerre jelenik majd meg magyar, német és angol nyelven, illetve előkészületben van több más nyelvű kiadása is európai, amerikai és ázsiai országokban. 

Az elmúlt években hazánkban is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a társasjátékok iránt a felnőtt korosztálynál, így külön öröm hogy újabb remek hazai fejlesztéssel játszhatnak majd az érdeklődők. A magyar társasjátékos piac mellett jelentős nemzetközi megjelenést elérő játék.

Ajánlott életkor: 10+

Játékosszám: 2 és felette

Játékidő: 10-20 perc

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Party, buli társasjátékok
Kártyajátékok gyerekeknek
Vicces játékok
Úti,utazó játékok

Letölthető játékszabály

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt....

A Spicy 10 éves kortól játszható blöffölős kártyajáték, melyet egy híres távol-keleti grafikus tervezett.  Játékidő változó lehet, attól függően, hogy csak egy alap vagy több lappal nehezített játékot játszunk-e. De általában 20-30 perc egy játszma. A játékszabály nem bonyolult, könnyen értelmezhető.

A játékban a lapok hátulja, csakúgy, mint az eleje is tigris mintát ábrázol.

A lapok hátoldala lehet fehér (ebből 3 kártya van, ezek lesznek a +10 értékű győzelmi pontok), 1 kék (világvége lap, ez jelzi majd a játék végét), piros (6 db ilyen lap van ezek különböző játék variációkat jelölnek, ezeket nem kötelező betenni a játékba, csak akkor, ha valaki bonyolítani szeretne). A többi lap hátulja aranyozott, ezek lesznek a játéklapok.

A játékkártyák eleje szintén 3 különböző színű lehet: zöld ( wazabi), piros ( chili ), kék ( bors ).

Mindegyik színből a lapokon 1-10-ig számok lesznek majd láthatóak. Minél magasabb értékű lesz egy lap, a rajta szereplő tigris feje egyre jobban füstölni fog a rajzon.

A játék kezdetekor, a paklit megkeverjük, majd minden játékos 6 darab lapot kap a kezébe.

Ezután meg kell nézni a világvége lapot. Ezen a lapon játékos számtól függően eltérő helyeken kis nyilak lesznek. A csapat megszámolja, hány játékos fog játszani, majd ezt a világvége lapot a játékos pakli mellé kell helyezni. Egy nyíl fogja jelölni, hogy játékos számtól függően pontosan hova kell a pakliba elhelyezni a világvége, vagyis játék végét jelentő lapot. Felemeljük a nyílig a húzó paklit, majd a világvége lapot beletesszük, ezután a levett paklit visszatesszük a világvége lapra.

Kezdődhet a játék:

Választunk egy kezdő játékos, aki a hívó lesz. Ő lefordítva lerak egy lapot, melyen megnevez egy fűszert és egy számot.

A következő játékosnak tartania kell a fűszert, de számot kell emelnie. Amikor valaki pl. bors 10-et mond, a következő játékosnak elölről kell kezdenie, tehát bors 1-től.

És persze mivel ez egy blöff játék, bárki megcáfolhatja a másik állítását.

Amikor valaki kétségbe von, fontos, vagy a fűszert vagy a számot cáfolhatja meg. Valamelyiket a kettő közül.

Pl.: Az egyik játékos lerak egy lapot, és azt mondja, hogy wazabi 3. A cáfoló játékostárs mondhatja azt neki, hogy amit leraktál, az nem wazabi. Ezután fel kell fordítani azt a lapot. Ha a lerakó játékosnak volt igaza, és tényleg wazabi van rajta akkor a cáfoló felveszi a lapokat. Ellenkező esetben a lerakó játékos veszi fel a lent lévő összes lapot. Fordított esetben lehet ugye, hogy valaki a lerakott számot cáfolja. Ugyanúgy a cáfoló mondhatja azt, hogy a szám, amit lerakáskor mond egy játékos biztos nem az, akkor szintén fel kell fordítani azt a lapot és ugyanaz a menet, mint előbb. Ezután az lesz a kihívó, aki a kört elbukta.

A játékban van 2 speciális kártya: joker szín, joker szám.

Ha ilyet játszok ki, és valaki cáfol, könnyedén elbukhatja az ellenem tett vádat.

A játék során dönthetek, hogy lapot rakok le vagy húzok.

Amint valaki az utolsó lapot készül lerakni azt jelezni kell a többiek felé. Ha a többiek nem vádolnak, lerakom az utolsó lapot a kezemből, és azonnal kapok egy +10 bónuszpontot jelző kártyát.

Ezután újabb 6 lapot húzok és mehet az újabb kör.

A játék addig tart, amíg a pakliban össze nem futunk a világvége kártyával. Akkor mindenki elkezdi számolni a pontjait a lapjai alapján.

Másik esetben, amikor valaki a 3 db +10 bónuszlap közül 2 darabot birtokol, azonnal megnyeri a játékot.

A játékban a legmagasabb értéket gyűjtött játékos lesz a győztes.

A játék könnyed szórakozást nyújthat egy baráti társaságnak, vagy akár egy családnak is.

Akik a blöffölős parti játékokat szeretik ezt garantáltan jó választás.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 07.
Gyors kis party játék. A megjelenése egyedi, az aranyozott Hátlapok gyönyörűek. A lapok 1-től 10-ig történetet mesélnek el.
Kiskamaszomnak nagyon bejön, mert menőn néz ki, és maga a blöffölős játék is az. Nagyon jól kivan számolva miből mennyi van a pakliban. A játékosszám kezelése is elmés.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 29.
Remek blöffölős játék. Barátainkkal játszottuk, mindenkinek nagyon elnyerte a tetszését. A grafika egyedi, szépen kidolgozott. Mindenképpen szórakoztató kategóriába sorolnám. Játékidő nem hosszú, nem kell benne sokat gondolkodni, csak "kamuzni" :D Kis dobozának köszönhetően könnyedén elvihető bárhova.

Kapcsolódó termékek