Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Similo - Történelem, kitalálós kártyajáték

Kattints a képre több képhez
További képek
Similo - Történelem
Similo Történelem kártyajáték
Similo Történelem kártyajáték kártyái
Similo asszociációs kártyajáték bontva
Similo - Történelem kártya
Similo történelem
Ár:
4.490 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Életkor: 7 évtől, 2-8 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Barkóba jellegű, asszociációs kártyajáték, melyben a játékosok együttműködve próbálják meg kitalálni, hogy melyik lap lehet a titkos történelmi alak.

Leírás

Similo - Történelem

A Similo játéksorozat történelmi verziója. Gondolatban kombináljátok a Találd ki társasjátékot a Fedőnevek játékkal! Hát ez a Similo.
Egyszerű, nagyszerű, elképesztően okosan összeállított asszociációs játék, amely 7 éves kortól játszható ugyan, de felnőtteknek is remek szórakozás.

A Similo együttműködős, együtt gondolkodós kooperatív társasjáték. Barkóba jellegű, de beszélni csak azok a játékosok beszélhetnek akik kitalálják a titokzatos kártyát. A nyomravezető nem beszélhet, csak a lerakott kártyákkal vezetheti rá a játékosokat arra, hogy melyik lap a feladvány. 

Nagyon izgalmas dedukciós, asszociációs játék.

Az egyik (nyomravezető) játékos húz egy kártyát, a többieknek pedig rá kell jönniük kizárásos alapon, hogy melyik ez a kártya. Az adott játékos nem beszélhet, csak kártyákat rak le, melyekkel azt próbálja mutatni a többi játékosnak, hogy a kitalálandó kártya ahhoz hasonlít, vagy nem hasonlít (valamilyen szempontból).

Hogyan történik ez pontosan? A kitalálandó kártyát hozzákeverjük 11 másik kártyához, és kirakjuk az asztalra 3x4-es kialakításban.
 A többi játékos megvizsgálja a 12 kártyát.

A nyomravezető kijátszik egy kártyát a kezében lévő ötből. Ha függőlegesen rakja le a kártyát, akkor az valamilyen szempontból hasonlít a kitalálandó kártyán lévő történelmi személyre. Ha vízszintesen rakja le, akkor nem hasonlít rá. Ez nem azt jelenti, hogy semmilyen szempontból nem hasonlít a két történelmi személy, csak a nyomravezető által kigondolt szempontból nem egyezik a két karakter. És itt van a játék varázslatossága.
Most a többi játékosnak a 12 kártyából ki kell választania egyet, ami szerintük biztosan nem a titokzatos kártya. Abban az esetben, ha pont a titkos kártyát zárják ki a játékból, akkor a játékosok azonnal veszítenek. Ha jó kártyát dobnak ki a játékból, akkor a nyomravezető egy újabb kártyával segíti őket. Itt már két lapot kell kizárniuk a játékosoknak a játékból. Mivel a Similo 5 körön keresztül zajlik, és minden körben eggyel több kártyát kell kizárnunk a lehetőségek közül, így a negyedik kör végén már csak két kártya marad az asztalon. Az ötödik kör tulajdonképpen a két karakter közül a titokzatos kártya kiválasztása. Ebből a két lapból kell kiválasztania a játékosoknak, hogy melyik lehet a titokzatos karakter kártya.

A Similo sorozat játékai kiválóan fejlesztik az asszociációs készséget, a logikus gondolkodást, a kizárásos alapon történő megállapítást.

A Similo kártyapaklik együtt is játszhatóak, például összekeverhetjük a Történelem paklit a Mítosz paklival.

A lapok minősége kiváló, a grafika nagyon igényes és a karakterek teljesen jól felismerhetőek.

Ajánlott: 7 éves kortól
Játékosok száma: 2-8 fő
Játékidő: kb. 15 perc 

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
játékok 5-8 éveseknek
asszociációs játékok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek