Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Santorini társasjáték - MH

Kattints a képre több képhez
További képek
Ár:
9.990 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled GLS házhoz szállítással: 2019. július 23.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Életkor: 8 éves kortól, 2-4 játékos részére
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

Építsd fel a legszebb görög város, Santorini jellegzetes kupolás házait! 

A Santorini komoly stratégiai mélységeket is rejtő, mégis szórakoztató családi társasjáték, szabályai olyan egyszerűek, hogy már egy általános iskolás is könnyen megérti őket, de mégis elég stratégiai mélységet tartogat akár a tapasztaltabb játékosok számára is. A 2004-ben megjelent azonos nevű absztrakt játék újragondolt változata, mely már részletesen kidolgozott komponenseivel is felhívja magára a figyelmet.

A játékosok minden köre két fázisból áll:
- Mozgasd Építődet egy szomszédos mezőre, a saját szintjén vagy egy szinttel fentebb, vagy lépj vele akár több szintet is lefelé
- Majd építs egy szintet az Építőddel szomszédos mezők valamelyikére. Ha a harmadik szint tetejére építkezel, helyezz fel egy kupolát - ezzel kizárva azt a játékból.

Ha bármelyik építőd fellép a harmadik szintre, nyertél!

Megtévesztően egyszerű, de valójában végtelenül sokrétű társasjáték.

A Santorini egy mitológiákon alapuló stratégiai játék, melyet alátámaszt egy egyszerű építkezési rendszer, ahol munkásainkkal minél magasabbra kell jutni épületeinkben.

Játékszabály

Santorini játékszabály

Játék előkészület:
Helyezd a sziklaemelvényt a kisebb oldalával lefelé a tenger táblára a rövidebb és hosszabb fülek megfelelő behelyezésével.
Helyezd a sziget táblát a sziklaemelvény tetejére (szélesebb felére) a rövidebb és hosszabb fülek megfelelő behelyezésével.

A társaság legfiatalabb tagja lesz a kezdőjátékos, aki 2db általa választott színű munkást elhelyez a játéktábla bármely két szabad mezőjére. A többi játékos csak ezután helyezheti le a munkásait.

A játékosok felváltva tevékenykednek. A játékos a körében választ egy munkást, majd először lép vele, és csak ezután építhet ezzel a munkással.

Kétszemélyes játék verzió:
Lépési lehetőségek a munkással: Egyet lehet lépni vízszintesen, merőlegesen, vagy átlósan a szomszédos mezők egyikére. Léphetünk vele felfelé egy szintet, vagy lefelé is (lefelé akár több szintet is). Léphetünk egy azonos szinten lévő mezőre. Egy szintnél többet nem lehet lépni munkásunkkal, hiába van egy (felülről nézve) egy mezőnyire.
Csak szabad mezőre léphetünk (ha nincs a mezőn se munkás, se kupola). Kupolával tehát lezárhatunk egy épületet, arra többet nem lehet lépni.

Építés a munkással: A munkásoddal, amellyel léptél, építhetsz egy szomszédos szabad mezőre blokkot vagy kupolát.
Bármely szintre építhetsz, azonban CSAK a megfelelő formájú blokkot vagy kupolát.
Egy épület négy részből áll: három blokkból és a kupolából a tetején. A sorrend számít! Legalul a lépcsős elemnek kell lennie, majd az abalakosnak, ennek a tetejére az oszolopos kis elem kerül, majd legfelülre a kék  kupola.

Játék célja: A játékot az nyeri, akinek sikerül munkásával fellépni egy épület harmadik szintjére (a harmadik szint tetejére).
Mindig tudnod kell előbb mozogni, majd építeni a körödben, ugyanazon munkással. Ha képtelen vagy, azonnal vesztettél.
Tehát ha nagyon megtelne a sziget, akkor az veszít, aki először nem tud lépni vagy építeni. 

Javasoljuk, hogy játszatok párat kizárólag ezekkel az alapszabályokkal, mielőtt az istenek különleges képességeit is bevetnétek.

Isteni erők:
Az isteni erő kártyák különféle képességet kínálnak, melyeket használhatsz a játék során.
Több kártya a munkások mozgására és építési lehetőségeire is hatással van.

Isteni erő kártyák előkészítése:
Az egyik játékos (minden körben lehetőleg más) kiválaszt a játékosok számával egyező számú Isteni erőt.

3 vagy 4 játékos esetén ügyeljetek arra, hogy csak a játékosok számával kompatibilis erőket válasszátok! 2 személyes játék esetén az összes lap használható.

A játékos hangosan felolvassa a kiválasztott eről leírását a szabálykönyvből.

A játékosok (a felolvasó játékostól) óramutató járása szerint sorban választanak egy lapot, is kihelyezik maguk elé. Aki felolvasta a képességeket, övé az utolsó lap.

A legfiatalabb játékos kezd a már leírtak szerint, majd a többi játékos óramutató szerint sorban helyezi le a munkásait.

Isteni erők alkalmazás: Az isteni erő leírása szerint: pl. előkészületkor, mozgásodkor, stb.

Istenek képességeinek részletes leírása ld. a nyomtatott játékszabályban a játék dobozában.

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 26.

Nagyszerű kooperatív logikai játék, ha négyen játszák. Ajánlani tudom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 30.

Mi az olyan társasokat szeretjük ami gyorsan megtanulható. Ez olyan játék. Nagyon élvezetes és gyönyörű!
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 19.

Szuper családi társas, bár szerintem kettesben még jobb.
Írd meg a véleményed a termékről ITT (ld. lentebb) - VISZONT ha Reklamációd van vagy Elállási jogoddal szeretnél élni, akkor kérjük NE ide írd, mert nem fogunk tudni segíteni, hanem töltsd ki az űrlapunkat a legfelső menüsorban a Reklamáció és Elállásra kattintva. Köszönjük! :-)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő