Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

RevolvIQa magyar játék története

A RevolvIQa egy magyar mérnök házaspár, Anikó és Tamás által kitalált és gyártott, logikai társasjáték sorozat. Egy új látás és gondolkodásmódot tanít játékosan, észrevétlenül. Megkérdeztük őket, honnan jött az ötlet, mik voltak a megvalósulás lépései, hol és hova tartanak most.

Honnan jött a játékkészítés ötlete?

2005 táján született a forgatási mechanizmus ötlete, de akkor még csak fejben létezett és játékszabályokon ugyan törtem a fejem, de semmi jó nem jutott eszembe. Aztán sok minden történt az életünkben, új munka, házasság, gyerekek és persze nem jutott idő és energia az ötlet továbbgondolására. A kisfiam születésekor határoztam el, hogy meg kell próbálnom megvalósítani a régi álmom, hogy létrehozzak, gyártsak valamit. Így aztán Anikóval közösen elkezdtünk fabrikálni, játékszabályokon gondolkodni és ezzel párhuzamosan elkezdtük a szabadalmi eljárásokat is.

Ez így nagyon egyszerűen hangzik  :-)

Igen, de nem volt az. Kb. két évünkbe és rengeteg energiába telt, mire a jó megoldás megszületett.

A forgatási mechanizmuson épülő társasjátékainkat ugyanis még a mérnök barátaink, ismerőseink is nehéznek találták. Megakadtunk. De aztán kitaláltuk a forgatós-kirakó ötletét, Tamás igazolta, hogy bárhogy keverjük is a golyókat, mindig van megoldás, és ez új lendületet adott.

A játéklemezekkel különböző nehézségi szintek lehetségesek, és ezzel észrevétlenül lehet fejleszteni a készségeket. A képek, grafikák segítségével vonzóvá lehet tenni ezt a logikai játékot a gyerekek számára, talán ezért is gratulált hozzá olyan sok külföldi gyártó a Spielwarenmesse kiállításon idén Nürnbergben, ahol először mutattuk be a játékunkat.      

Melyik volt az eddigi legjobb élményetek a játékkal kapcsolatban?

Az egyik legnagyobb öröm és elismerés számunkra talán az volt, mikor az egyik iskolában egy koncentrációzavaros kislány több mint fél órán keresztül próbálta kirakni a rókás kirakót, aztán kérte, hogy segítsek, megcsináltuk együtt. Utána újra összekeverte a golyókat és mondta, hogy most akkor egyedül szeretné megpróbálni kirakni.

És most hogyan tovább?

Rengeteg ötletünk van. Van már forgatós szó kirakós és számolós játékunk is, és persze új forgatós kirakókat is tervezünk, hogy legyenek kiegészítő játéklemezeink. Ezeket folyamatosan közzétesszük a honlapunkon, ahol próbajáték is játszható online (www.revolviqa.com). A prototípusaink már elkészültek. Most a játék népszerűsítése, minél több helyen történő bemutatása a célunk. Szeretnénk, ha minél több gyerek kipróbálhatná és játszhatna vele, ezért is kerestünk fel sok, játékos fejlesztésre nyitott iskolát, szakkört. Jelenleg tárgyalunk lengyel, német és spanyol forgalmazókkal.

Milyen készségek fejleszthetők a játékkal?

A REVOLVIQA játékok fejlesztik a térlátást, kreativitást, logikai gondolkodást, problémamegoldó képességet, kombinációs készséget, színek és formák megkülönböztetését, stratégiai gondolkodást. Különösen jó a koncentrációs készségek és finom motorikus mozgások fejlesztésére.

Kiknek ajánljátok a játékot?

A RevolvIQa-t 8 éves kortól ajánljuk mindenkinek, aki szeret játszani és nyitott az újdonságokra. Gyermek, felnőtt ugyanúgy kihívást, sikerélményt és örömet lelhet benne.

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Jó RevolvIQa-zást kívánunk mindenkinek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek