Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Radosza muzsika (radosza gyűrűk zenei változata) (RA)

Kattints a képre több képhez
Ár:
4.490 Ft
ÁTMENETILEG NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-11-28
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Életkor: 6 éves kortól
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

A Muzsika- gyűrű elsősorban kezdő zeneiskolások számára készült. A kottaolvasás képességét fejleszti, ezért hasznos lehet olyan nagyobb növendékek esetében is, akiknek ez még gondot okoz. (A gyűrű egyébként – több változatban is – logikai és ügyességi játékként bármely korosztálynak ajánlható!) Zenetanárok sokszor tapasztalják, hogy néhány növendék több év zenetanulás után sem képes lemondani kottaolvasáskor a „kiszámolós” módszerről. Ezt előzheti meg a Muzsika - gyűrű korai használata. A feladatok játékos megoldása során ugyanis a hang vizuális képét kell a növendéknek felidézni, ami idővel reflex-szé alakul – ily módon válik a gyűrű a kottaolvasás gyakorlásának hatékony eszközévé. A gyűrűn eltérő színekkel jelöltük a vonalra, valamint a vonalközre írható hangokat, és betűneveik is két színben jelennek meg. Ez a megoldás nagyon sokféle feladat megalkotását tette lehetővé. A könnyű feladatok mellett kínálunk nagyon nehezeket is, amelyeket nagyobb gyerekeknek tudunk jó szívvel ajánlani. A gyűrű egyben ügyességi játék is, nem elég a feladatokat fejben megoldani, azokat az eszközön ki is kell rakni. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy bizonyos feladatokat egymással versenyezve oldjanak meg a tanulók. A feladatok egyformán fókuszálhatnak a violinkulcsos, illetve a basszuskulcsos hangok gyakorlására, de lehet egyetlen kulcsra is koncentrálni. Zongoristák esetében kiváló kiegészítője lehet a Papp Lajos-féle Zongora ABC 1. kötetének. 
 

A Muzsika - gyűrű leírása:
A gyűrűn kulcsok, hangok és hangnevek találhatók. A kulcsok zöld színe a könnyebb megtalálást segítik, mint ahogyan a pótvonalas hangok egyetlen vonalon való megjelenítése is. Ez utóbbi értelmezését a szárazás iránya határozza meg:
- violinkulcsban fölfelé és lefelé szárazva: C’, A”;
- basszuskulcsban: nagy E, C’; 
- a vonalon lévő hangok színe piros; 
- a vonalközbe eső hangok színe fekete.
A hangnevek változó színei adott feladatoknál jelentéssel bírnak. Természetesen olyan feladatoknál, ahol erre a megkülönböztetésre nincs szükség, a betűnevek megkötés nélkül jelenthetnek vonalra vagy vonalközbe írható hangneveket is.

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed a termékről ITT (ld. lentebb) - VISZONT ha Reklamációd van vagy Elállási jogoddal szeretnél élni, akkor kérjük NE ide írd, mert nem fogunk tudni segíteni, hanem töltsd ki az űrlapunkat a legfelső menüsorban a Reklamáció és Elállásra kattintva. Köszönjük! :-)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő