Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Hova menj a hőségben a gyerekekkel, ha el akarod kerülni a túlzsúfolt strandokat?

1. Barlangok Budapesten

Pál-völgyi cseppkőbarlang

Cím: 1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.

Nyitvatartás: K-V: 10:00-16:15

A barlang máig feltárt hossza 19 km, ebből a túraútvonal 500 méter. Ez Magyarország második leghosszabb barlangja. Leginkább cseppköveiről nevezetes, bár sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. Változatos, csillogó kalcitkristályok és kagylólenyomatok csodálhatók meg. A meseszerű cseppkövek, különleges szikla alakzatok évezredek óta változatlan formában várják a látogatót.

Szemlő-hegyi barlang

Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

Nyitvatartás: Egész évben, kedd kivételével minden nap. Első túra: 10:00, utolsó túra: 16:00.

Budapest igazán család- és gyerekbarát barlangja a II. kerületi Pusztaszeri úton található Szemlő-hegyi-barlang, mely nem csupán gazdag, változatos földalatti csodavilágával, hanem interaktív kiállításaival és a felszínen geológiai tanösvénnyel, játszótérrel és fantasztikus kilátással is várja a látogatókat.

2. Hűvös mozi

Üljetek be egy mesefilmre a hűvös moziterembe! A mozik mindig gondolnak a gyerkőcökre, és mindig van 1-2 film a moziműsorban, ami nekik való.

3. Lékondicionált játszóházak

Kölyökvadon Játszóház

Cím: 1146 Budapest, Istvánmezei út 6.

Nyitvatartás: minden nap 10-20 óráig

Weboldal: http://kolyokvadon.hu/

Kölyökvilág Játszóház

Cím: Budapest, Bécsi út 262, 1037

Nyitvatartás: H-CS: 10-19-ig Sz-V: 10-20-ig

Weboldal: https://www.kolyokvilag.com/main.html

4. Múzeumok

Magyar Nemzeti Múzeum

Cím: Budapest VIII.ker., Múzeum krt. 14-16., a Kálvin tértől 1 percre

A Magyar Nemzeti Múzeumban a koronázási palást mellett megnézhetitek a régészeti, illetve Magyarország történetét bemutató kiállítást is, illetve magyar találmányokat és a lapidáriumot is érdemes felfedezni.

Mindig vannak időszakos kiállítások is, az aktuálisat itt találod >>

Magyar Vasúttörténeti Park

A mozdonyok, vasutak szinte minden kisgyereket vonzanak. Thomas, a gőzmozdony rajongóinak kihagyhatatlan ez a hely. Sok-sok régi, felújított mozdony, amire fel lehet mászni, meg lehet nézni belülről is. Üzemelő minivasút. Mi kell még? 

Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95.

Magyar Természettudományi múzeum

Dinoszauruszok, ásványok és őslények, ez már önmagában is nagyon izgalmas, de a Természetbúvár teremben még meg is vizsgálhatjátok a tüskés gömbhalat, a bálna állkapcsát, a daru légcsövét, az emberi koponyát és még temérdek tárgyat a természetből. Mikroszkópok, UV lámpa, nagyítók segítenek az élményszerzésben.

1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

http://www.nhmus.hu/hu

5. Miniverzum

Cím: Budapest, VI. kerület, Andrássy út 12.

Weboldal: https://www.miniversum.hu/

A MINIVERSUM egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg.

Interaktív képernyőkön mutatják be az egyes nevezetességek eredeti fotóit, össze tudod hasonlítani, mit valósítottunk meg kicsiben. Itt-ott be tudsz avatkozni az asztalon zajló forgalomba, eseményeket, mozgásokat, hang- és fényhatásokat tudsz életre kelteni. A legkisebb látogatókra külön is odafigyelnek: a MINIVERSUM játszóházban a korosztályuknak megfelelő építő-alkotó tevékenységre várják őket (külön díjszabás nélkül).

És ami nagyon fontos így a nyári hőségben, a kiállítás légkondicionált!

+1 Társasozás otthon a hűvösben

Ha pedig nincs kedvetek kimozdulni, de nem tudjátok hogy éljétek túl ezt a meleget, akkor azt ajánljuk kölcsönözzetek ki egy jó kis társasjátékot az Okosjáték boltban, és játszatok egy jót otthon a kertben, az árnyékban ülve, vagy a hűvös lakásban.

Nézzetek körül strandjátékaink közt, amellyel akár otthon a medencében is tudtok játszani!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek