Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Mozgásfejlesztő játékok a gyerekek egészséges fejlődésének szolgálatában

A gyermekkorban alapvető fontosságú, hogy a gyermek kiegyensúlyozottan fejlődjön, mint szellemi, mint pszichikai-érzelmi, mind pedig fizikai értelemben.

Napjainkban egyre kevesebbet mozgunk, és ez a kijelentés sajnos már az egészen fiatal korosztályra is egyre inkább igaz. Ezen a gondon lehet enyhíteni a mozgásfejlesztő játékok használatával. A gyerekek elsöprő többsége alapvetően szeret mozogni, sőt egyenesen lételeme a sok mozgás. Ugyanakkor a televízió, az internet, és a sok egyéb mozgásszegény szórakozás komoly konkurenciát jelent az egészséges, mozgásban gazdag játékkal szemben. Éppen ezért a mozgásfejlesztő játékok óriási segítséget jelentenek azon szülők számára, akik fontosnak találják, hogy gyermekeik önállóan, megfelelő mennyiségű mozgáshoz jussanak, de nincs igazán idejük arra, hogy ezt kontroll alatt tartsák, ellenőrizzék.

A mozgásfejlesztő játékok, mint általában bármilyen más játék érdekességénél, egyedi mivoltánál fogva ragadja meg a gyerekek fantáziáját, de ebben az esetben még egy ráadást is kap minden gyermek. A mozgás öröme, párosul a sikerélménnyel és ez folyamatos késztetést jelent, hogy újra és újra ismételjék a játékot, vagy ha már kihozták a maximumot az adott játékból, legyen az egyéni vagy csapatjáték, akkor is biztosak lehetünk benne, hogy legközelebb nem a televízió elé fognak leülni, hanem másfajta mozgásfejlesztő játékok kihívásait akarják majd leküzdeni. 

A mozgásfejlesztő játékok használata a legjobb módszer arra, hogy a mozgás örömét megismertessük, és megszerettessük gyerekeinkkel egyszer és mindenkorra.

A legjobb mozgásfejlesztő játékok otthonra:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek