Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Mit vegyek egy 12 éves lánynak?

Tinédzsernek ajándékot választani nem egyszerű dolog. 10 társasjátékot gyűjtöttünk össze a webáruházból, amelyek elgondolkodtatóak, viccesek, fordulatosak, egy szóval: megunhatatlanok, és tökéletes ajándékként szolgálnak szülinapra, vagy akár karácsonyra.

Társasjátékok 12 éves lányoknak:

1. Dixit - 2010-ben az év társasjátéka

A Dixit egy gyönyörű társasjáték, már a képek látványa is élményt nyújt.  Kiváló családi, vagy party társasjáték.

A játék lényege: Válassz egy képet, mondj róla valamit, majd a többiek is választanak a saját képeik közül egy olyat, ami az általad mondottakra legjobban hasonlít.  A választott képeket megkeveritek, kirakjátok képpel felfelé és mindenki tippel, hogy melyik kép lehetett a Tied (melyikről meséltél te). Pontot az kap, aki kitalálta, valamint az is, aki olyan képet tett, amiről mások azt hitték, hogy azt az rakta, aki éppen mesélt.
A mesélő akkor kap pontot, ha legalább egy ember kitalálta, hogy melyik az ő képe, de nem mindenki! Nem is olyan könnyű úgy egy képről mesélni, hogy az legalább egy embernek felismerhető legyen, de azért ne legyen olyan egyértelmű, hogy mindenki kitalálja.

A Dixit játék során lehetőséged van megismerni barátaidat, családtagjaidat, hiszen bele kell látnod a fejükbe, ki kell találnod, hogy melyik lehet az ő kártyájuk. Bár első olvasásra a játék bonyolultnak tűnhet, de ha elkezdtek játszani, gyorsan rájöttök majd, hogy egyáltalán nem bonyolult.

Nekem ez a kedvenc játékom, pedig jó sok társast kipróbáltam már. Sosem unalmas, és minél nagyobb társasággal játsszuk, annál izgalmasabb!

2.Fedőnevek társasjáték - Codenames világsiker magyar kiadása

Jobban tetszene neki egy kémes társasjáték?

Ezzel a játékkal sem lőhetsz mellé, ha ajándékba szánod, mert a Fedőnevek társasjáték a világ legkedveltebb szójátéka, party játéka!

A játék lényege: A játékosok csapatokat alkotnak, és igyekeznek az összes ellenséges ügynök fedőnevét felfedni. Hogy hogyan? Egyikük a feladatkártya jelöléseinek megfelelően megpróbál a kirakott szavakból minél többet összekapcsolni egyetlen fogalommá, amit a társainak vissza kell fejteniük, hogy vajon mely szavakra utalhatott velük? A tévedés azonban végzetes lehet, és akár az ellenfél csapatának jelenthet pontot!
Asszociáció, következtetés, de legfőképpen a másik fejével való gondolkozás - ezt nyújtja a Fedőnevek, az új generációs parti játék!

Ha a Fedőnevek társast már ismeritek és szeretitek, próbáljátok ki az ÚJ FEDŐNEVEK társasjátékot KÉPEKKEL!

3.Imagine társasjáték

Az asszociációs játékok kedvelőinek a legjobb választás az Imagine társasjáték!

Rá tudnál vezetni másokat úgy is a megoldásra, hogy nem mutogathatsz és hangot sem adhatsz ki? Próbáld ki a formabontó Imagine társasjátékot és legyél te a legkreatívabb játékos! Használd a fantáziádat és készíts elképesztő alakzatokat, hogy rávezesd játékostársaidat a megoldásra!

4. Robbanó cicák kártyajáték

A Robbanó cicák egy kártyapakliba oltott orosz rulett: minden játékos köteles húzni egy lapot a köre után.
Ha egy Robbanó cicát húz, kiesik – hacsak nincs ellene bevethető kártyája.
Azt is megúszhatja, hogy lapot húzzon – ha van erre szolgáló kártyája. Lapot húzhatunk mástól, szívathatjuk, vagy védekezhetünk a szívatás ellen… amíg fel nem robbanunk!
Egy könnyed és vidám kártyajáték, ami addig tart, amíg egyvalaki meg nem ússza a sok robbanást!

5. Lélekpillangó társasjáték mások és önmagunk megismerésére

Egy kérdés, sok kép, melyik illik játékostársadra, ő melyiket választaná?...

Rakjatok ki véletlenszerűen képeket. Elhangzik egy kérdés. Pl. "Ha tudnád, hogy ez lesz az utolsó emléked, melyiket választanád?" vagy "Mi az amiért visszamennél egy égő házba?".

Ezután tippeljétek meg, hogy játékostársad melyik képet választaná? Érdekes játék mások és önmagunk megismerésére.  Néha komoly, néha humoros és vicces.

6. Lépten nyomon Amszterdam társasjáték

A Lépten-nyomon Amszterdam egy vidám asszociációs társasjáték – győzzön az ügyesebb és gyorsabb csapat!

A saját csapatodat képekkel irányítod, hogy merre lépjenek. Ők is arra gondolnak a képpel kapcsolatban, amire te? Megtalálják, hogy melyik képre kell lépni, te mire gondoltál?

Vajon hova vezet minket a csapatvezetőnk az új képpel? A korláttal a hídra utal, vagy a kerek ablakkal a holdas lapra?
Két csapat verseng egymással, melyikőjük talál meg hamarabb három pontot a képek alkotta Amsterdam-ban. A csapatjelző bábu csak egyet vagy kettőt léphet, attól függően, egy vagy két kártyát kaptak-e utalásként. A játék nincs körökre bontva, így az a csapat nyer, amelynek a vezetője hamarabb talál összefüggést a célterület és a 10 felcsapott kép között, illetve hogy a csapat milyen hamar jön rá, hova kell lépniük. Egy színes és vidám asszociációs partijáték – győzzön a gyorsabb csapat!

 

7. Kamu Detektor társasjáték

Kitalálod, hogy ki kamuzik? Ezzel a hazugságvizsgáló játékkal biztosan! Válassz egy kártyát amin van egy kérdés, majd válaszd ki, hogy ki válaszoljon. Vajon zöldet mutat a kamu detektor vagy felfedi a hazugot és pirosan jelez? Ha hazugságon kapnak, elveszítesz egy életet! Az a játékos nyer, akinek marad élete.

Ez a tökéletes játék ha egy vidám estét szeretnél a családtagjaiddal vagy barátaiddal. 

8. Igen? társasjáték

Az IGEN? társasjáték a vicces, elgondolkodtató és néha rázós kérdések játéka. Olyan kérdéseké, amelyek ártatlanul szórakoztatnak és olyanoké is, amiket talán sosem kérdeznél meg magadtól. Vajon meg tudod-e tippelni, a társaságból hányan jönnének ki egy rossz mozifilmről? Vagy hogy hányan szokták megenni a pizza szélét? Az Igen?-ben nincs más dolgunk, csak egy kicsit ismerni a játékostársakat… vagy kitalálni a szokásaikat, gondolataikat. 
Pontot csak akkor kapunk, ha meg tudjuk mondani, hányan vennének fel egy stoppost vagy hányan vállalnák el egy ország vezetését, mondják: „egészségedre!”, ha valaki tüsszent mellettük, hányan ittak kávét reggel – és még sok hétköznapi és rendkívüli helyzet köszön vissza a kérdéskártyákon.

9. Skull Koponyák játéka kártyajáték

 Skull egy klasszikussá vált blöffölős-licitálos partijáték, amelyben minden játékos 3 virágos és egy
koponyás lapot kap, és ezekből minden körben letesz egyet maga elé – amíg valaki el nem kezdi a licitet.
A tét: amekkora számot mondott, annyi virágos lapot kell felfordítson, legyen az a lap előtte vagy más
játékos előtt – de ha felcsap egy koponyás lapot, elveszít egyet a sajátjai közül. 
Magába foglalja a pörgős játékmenetet, az önfeledt szórakozást és persze a barátaid blöffjeinek megsemmisítését, amikor rájössz, hogy megpróbáltak átverni.

10. Kaméleon társasjáték

Mindenki ismeri a titkos szót... Mindenki, kivéve a Kaméleon, aki köztetek rejtőzik! Vajon kiben bízhatsz, és ki az, aki csak beolvadt közétek?

Csak egy lehetőséged van: válassz okosan egy, a rejtett kifejezéshez kapcsolódó szót, és bizonyítsd be a többieknek, hogy te ismered a titkot! 
De vigyázz, ha túl egyértelműen fogalmazol, azzal a Kaméleonnak adsz információt és segíted a beépülésben! Figyelj a többiekre, 
és ne engedd, hogy a Kaméleon megvezessen!

Remélem sikerül választanod a jobbnál jobb társasok közül!

Ha hasonló korú fiúnak keresel ajándékot, ötleteinket itt találod!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek