Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Mit vegyek egy 12 éves lánynak?

Tinédzsernek ajándékot választani nem egyszerű dolog. 6 társasjátékot gyűjtöttünk össze a webáruházból, amelyek elgondolkodtatóak, viccesek, fordulatosak, egy szóval: megunhatatlanok, és tökéletes ajándékként szolgálnak szülinapra, vagy akár karácsonyra.

Társasjátékok 12 éves lányoknak:

1. Dixit - 2010-ben az év társasjátéka

A Dixit egy gyönyörű társasjáték, már a képek látványa is élményt nyújt.  Kiváló családi, vagy party társasjáték.

A játék lényege: Válassz egy képet, mondj róla valamit, majd a többiek is választanak a saját képeik közül egy olyat, ami az általad mondottakra legjobban hasonlít.  A választott képeket megkeveritek, kirakjátok képpel felfelé és mindenki tippel, hogy melyik kép lehetett a Tied (melyikről meséltél te). Pontot az kap, aki kitalálta, valamint az is, aki olyan képet tett, amiről mások azt hitték, hogy azt az rakta, aki éppen mesélt.
A mesélő akkor kap pontot, ha legalább egy ember kitalálta, hogy melyik az ő képe, de nem mindenki! Nem is olyan könnyű úgy egy képről mesélni, hogy az legalább egy embernek felismerhető legyen, de azért ne legyen olyan egyértelmű, hogy mindenki kitalálja.

A Dixit játék során lehetőséged van megismerni barátaidat, családtagjaidat, hiszen bele kell látnod a fejükbe, ki kell találnod, hogy melyik lehet az ő kártyájuk. Bár első olvasásra a játék bonyolultnak tűnhet, de ha elkezdtek játszani, gyorsan rájöttök majd, hogy egyáltalán nem bonyolult.

Nekem ez a kedvenc játékom, pedig jó sok társast kipróbáltam már. Sosem unalmas, és minél nagyobb társasággal játsszuk, annál izgalmasabb!

2.Fedőnevek társasjáték - Codenames világsiker magyar kiadása

Jobban tetszene neki egy kémes társasjáték?

Ezzel a játékkal sem lőhetsz mellé, ha ajándékba szánod, mert a Fedőnevek társasjáték a világ legkedveltebb szójátéka, party játéka!

A játék lényege: A játékosok csapatokat alkotnak, és igyekeznek az összes ellenséges ügynök fedőnevét felfedni. Hogy hogyan? Egyikük a feladatkártya jelöléseinek megfelelően megpróbál a kirakott szavakból minél többet összekapcsolni egyetlen fogalommá, amit a társainak vissza kell fejteniük, hogy vajon mely szavakra utalhatott velük? A tévedés azonban végzetes lehet, és akár az ellenfél csapatának jelenthet pontot!
Asszociáció, következtetés, de legfőképpen a másik fejével való gondolkozás - ezt nyújtja a Fedőnevek, az új generációs parti játék!

Ha a Fedőnevek társast már ismeritek és szeretitek, próbáljátok ki az ÚJ FEDŐNEVEK társasjátékot KÉPEKKEL!

3.Imagine társasjáték

Az asszociációs játékok kedvelőinek a legjobb választás az Imagine társasjáték!

Rá tudnál vezetni másokat úgy is a megoldásra, hogy nem mutogathatsz és hangot sem adhatsz ki? Próbáld ki a formabontó Imagine társasjátékot és legyél te a legkreatívabb játékos! Használd a fantáziádat és készíts elképesztő alakzatokat, hogy rávezesd játékostársaidat a megoldásra!

4. Alias társasjáték baráti társaságoknak, családnak

Az Alias egy rendkívül szórakoztató körülíró party társasjáték, amit 2 vagy több fős csapatok játszhatnak. A cél az, hogy a csapattársaid minél előbb találják ki a szót, amit megpróbálsz velük megértetni. Minden helyes tippel a csapat előrébb léphet a játéktáblán és az a csapat, amelyik előbb ér a célba, megnyeri a játékot! Egyszerűnek hangzik, de az idő folyamatosan ellened dolgozik...

5. Lélekpillangó társasjáték mások és önmagunk megismerésére

Egy kérdés, sok kép, melyik illik játékostársadra, ő melyiket választaná?...

Rakjatok ki véletlenszerűen képeket. Elhangzik egy kérdés. Pl. "Ha tudnád, hogy ez lesz az utolsó emléked, melyiket választanád?" vagy "Mi az amiért visszamennél egy égő házba?".

Ezután tippeljétek meg, hogy játékostársad melyik képet választaná? Érdekes játék mások és önmagunk megismerésére.  Néha komoly, néha humoros és vicces.

6. Quadropolis társasjáték

Városépítő társasjáték a Days of Wondertől, amelyben igazán a magunk képére formálhatjuk városunkat! A játékban a könnyedebb családi játékszabályok mellett megtalálható a haladó változat is, amely komoly kihívást nyújt még a tapasztaltabb játékosoknak is. 
A játékban minden játékos a saját városát építi a közös "piacról" a többiek elől elhalászott boltok, parkok, üzletek és egyéb épületek felhasználásával. A különböző épületek lakosokat vonzanak, energiát termelnek vagy használnak el, ezekkel az "erőforrásokkal" is jól kell gazdálkodni. A játék végén a különböző típusú épületek különböző módokon érnek győzelmi pontokat, így a játékot rengetegféleképp lehet jól játszani.

Remélem sikerül választanod a jobbnál jobb társasok közül!

Ha hasonló korú fiúnak keresel ajándékot, ötleteinket itt találod!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek