Termékek Menü
0

Előnyök

Akár 1 munkanapos kiszállítás
Minden vásárlásodhoz ajándék
 

​Minőségi készségfejlesztő játékok gyerekeknek

Ma már egyre több szülő választ tudatosan és felelősen játékot a gyermekének. Miért fontos az, milyen játékkal töltik az időt a gyermekeink és milyen eredményt várhatunk tőlük? Ezekre a kérdésekre keressük a választ. A játékok gyerekeknek szánt szórakoztató termékek, de felnőttként jól tudjuk, hogy nem csak az idő kellemes eltöltésére alkalmasak, hanem a készségek fejlesztésére is.

Éppen ezért kiemelten fontos, milyen játékokat választunk. Mindenekelőtt azt kell tudnunk, hogy a gyermekjátékok megfelelőségének legfőbb feltétele a korcsoportos besorolásban keresendő. A leghasznosabb játék is kacatnak tekinthető, ha a gyermekünk életkora vagy fejlettségi szintje elmarad vagy meghaladja a játék készségeit. Egy rosszul megválasztott játék több kárt okoz, mint hasznot; a túl bonyolult játék nem okoz örömöt, sokkal inkább motiválatlanná teszi a kicsit. Így a gyermek elfordul az adott játéktól, sőt minden hasonló fejleszt játékkal szemben ellenérzést fog táplálni, így amikor már „belenő” a korba, akkor sem fogja használni ezeket a játékokat.

Ha  minőségi játékokat keresel, nézz körül az Okosjáték Webáruházban! >>>

Ma már a tudatos választás alapvető elvárás a játékokkal kapcsolatban is. A játékok gyerekeknek szánt termékek, amelyek között megtalálhatók a legkisebbeknek szánt építő játékok is; ezek elsősorban a legkisebbek finom-motorikus képességeit, mozgáskoordinációját és logikai gondolkodását hivatottak javítani. A kicsit nagyobbaknak, a két-három év körüli gyerekeknek szánt játékok között már megtalálható azok a termékek is, amelyek a kézügyesség javítására készültek. Fontos, hogy a készségeket állandóan fejlesszük valamilyen játék használatával.

Alapvetően minden életkorban szükség van a különböző játékok alkalmazására, hiszen a különböző játékok különböző készségek fejlesztésében segítenek, de ez nem azt jelenti, hogy el kell halmoznunk a gyermekeket játékkal. A mennyiségnél sokkal fontosabb az átgondolt döntés; válasszunk mindig minőségi készségfejlesztő játékot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek