Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Miért fontosak a matematikai játékok?

Az emberek többsége elhiszi, hogy nincs érzéke hozzá, hogy ügyetlen, és innentől fogva a jövőben minden egyes olyan eszköz, játék, elfoglaltság, ami kötődik a matekhoz feketelistára kerül. Természetesen hibásan. A gyermekeknek éppen ezért lényeges még időben megismerniük a számokban megbúvó előnyöket, és azt a tényt, hogy mindenki képes a képletek, fogalmak mögé látni.

A logikai gondolkodás megfelelő fejlődéséhez hozzá tartozik a matematikai érzék trenírozása. Fals elképzelés lenne úgy vélekedni, hogy a matekra csak az iskolában van szüksége a gyerkőcöknek, a valós életben soha nem fognak kelleni az elsajátított tudásmorzsák. Az igazság az, hogy óriási szükség van a számok ismeretére, és a logikus gondolkodásra a nagybetűs életben. Sőt, ott van rá igazán szükség. Aki képes logikusan szemlélni a világot, az felfedezhet olyan, túlzás nélkül világméretű összefüggéseket, amik mellett biztos, hogy elment volna. Aki stabil lábakon áll a földön, de hajlandó a matematikát a gyakorlatban alkalmazni, kivetítve a mindennapokra annak hatalmas meglepetésben lehet része.

Matematikai játékokra fel!

Soha nincs késő megismerni a matematikában rejlő előnyöket, és felfedezni a logikus gondolkodás biztosította szabadságot, és bölcsességet! Nagyon fontos már gyerekkorban lerombolni azokat a gátakat, amik akadályozhatják a kicsiket a fejlődésben (például, hogy ők nem eléggé jók a matekhoz, a számok világának megértéséhez). Ám a játékos formának hála a felnőttek is bármikor megismerhetik a matematika szépségét.