10.990 Ft

Mexikói vonat dominó - Engelhart

10.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Mexikói vonat dominó az egész világon népszerű dominó játék, amelyet akár 8-an is játszhatnak. A szabályok egyszerűek, gyorsan tanulhatóak és jelentős az interakció a játékosok között.

Ajánlott: 6 éves kortól, 2-8 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. június 27.
Cikkszám: 250170
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (9) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Mexikói vonat dominó

A Mexikói vonat (Mexican Train) egy népszerű dominó játék, amelyet akár 8-an is játszhatunk. A szabályok egyszerűek, gyorsan tanulhatóak, a klasszikus dominóra épülnek és jelentős az interakció a játékosok között. A játszott változattól függően a játék tarthat 20 percig, vagy akár órákig is.

A játék kezdetekor dominó lapkákat húzunk, attól függően, hogy hány játékos játszik együtt.
Ezeket úgy helyezzük magunk elé, hogy a többi játékos ne láthassa. Ez lesz az alapkészletünk.

A játéktér közepén a lapkaindító elem foglal helyet, a kezdőjátékos ( akinek a legmagasabb értékű dupla dominó lapkája van) itt helyezi el az induló lapkát. Innen indulnak el a dominók, több vonalon (annyi induló kiállást fogunk használni, ahány játékos játszik).

A lapkaindítóhoz csak olyan dominó csatlakoztatható, amelynek a pöttyei azonosak. A klasszikus dominójátéknál a lapkák egymáshoz képest elcsúsztatva helyezhetőek le, itt viszont egy vonalban történik a vasútvonal dominó lapkákból történő megépítése.

Minden játékos csak a saját vonalát építheti mindaddig, amíg egy dupla lapka letétele után nem tud a készletéből egy másik lapkát is odilleszteni. Ekkor ráteszi a vonatát a lerakott dupla lapra. Innentől kezdve a többi játékos is illeszthet az ő vonalához lapkákat.

Amint valakinek elfogy az összes dominója, megnyeri a játékot. Akkor is vége van a játszmának, ha egyik játékos sem tud már lapkát letenni, ebben az esetben az a játékos a győztes, akinek a legkevesbb dominója maradt a játék végére.
Mexikói vonat dominó társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

A játék a fadobozban tárolható.

Fadoboz tartalma:

  • 8 mozdony (játékos jelölő)
  • 91 db dominó (12 pöttyös indító elem)
  • 1 darab központi elem
  • fadoboz

Fadoboz mérete: kb 19,5 x 12,5 x 8,5 cm
Dominók mérete: 5 x 2,5 x 1 cm

Ajánlott: 8 éves kortól
Játékosok száma: 2-8 fő
Játékidő: 30+ perc
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1.27/5 ( nagyon egyszerű )

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Logikai játékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Matematikai játékok
Iskola előkészítő játékok
Játékok 5-8 éveseknek
Játékok 8-12 éveseknek
Figyelem fejlesztő játékok
Karácsonyi ajándék ötletek Nagyszülőknek
Engelhart játékok

Játékszabály

Domino Mexican Train JÁTÉKSZABÁLY
A játékot 2-8 ember játszhatja.

A játék kezdete
Keverjük össze a dominóelemeket, a pöttyökkel lefelé fordítva, majd minden játékos húzzon ki megfelelő számú lapkát a következők alapján:
• 2, 3 vagy 4 játékos esetén: fejenként 15 db lapka
• 5 vagy 6 játékos esetén: 12 db lapka
• 7 vagy 8 játékos esetén: 11 db lapka

A kihúzott lapkákat élére állítva helyezzük el úgy, hogy mi lássuk, de a többi játékos ne láthassa őket.

A játék célja: nekünk fogyjon el az összes lapkánk elsőként.

A játék folyamán lapkát 3 helyre tehetünk: a saját vonatunkhoz, a közös vonathoz (Cardinal Mexican Train) vagy más játékosok megjelölt vonatához csatlakoztatva.
Az első játékos nyissa meg a központi állomást a nála levő legmagasabb értékű dupla lapka (olyan lapka, melynek pöttyözött oldalának mindkét felén ugyanannyi pötty van) középen való elhelyezésével (a játékhoz kapott lapos, fekete műanyag kiinduló-elem közepéről van szó, amelynek a szélén körben 8 kiindulási hely található, a max. 8 játékos saját vonatának elindításához).
Ha a játékosnak nincs dupla lapkája, a következő játékos tegyen egyet; ha neki sincs, a következő, s így tovább… Ha senkinek nincs, felváltva húzzunk a lefordítottak közül, amíg valaki végre húz egy duplát, ekkor ő kezd.
(Alternatív kezdés: ha egymás után több játékot is le akarunk játszani, előre kiszedhetjük az egyes játékok elején a keverés előtt a kezdő lapkát (az első játékhoz a legmagasabb (12/12 értékű) duplát, a másodikhoz a 11/11 értékűt, és így tovább...).
Következő lépésként ugyanez a játékos elindíthatja saját vonatát az állomás számával megegyezően pöttyözött dominólapka lehelyezésével (egyes források szerint ez a középre helyezett dupla lapka értéke). Ezen saját vonatát a játékos mindaddig folytathatja új, a nála levő lapkáknak a vonat végéhez illesztésével az ott levő külső pöttyszámmal megegyező újabb lapka elhelyezésével, amíg van megfelelő lapkája.

Figyelem! A vonat egy csíkon halad, nem feles eltolással mellé helyezve, ahogy általában szokás a dominójátékokban!

Ha az első játékos már nem tud több lapkát letenni saját vonatához, jön a következő játékos, mindig óramutató járásával megegyező irányban. Figyelem! Csak az első körben megengedett, hogy egy játékos szabadon választott számú kártyát tehessen. A további körökben már csak egyetlen lapka tehető le a három lehetséges hely valamelyikére. 
Ha egy dupla lapka kerül lehelyezésre, az első körben ennek nincs jelentősége, de a következő körökben már igen, méghozzá a következő módon:
Ha valaki egy dupla lapkát tesz le, ezután kötelező egy másik lapkát is letennie, bárhova (tehát nem csak az imént elhelyezett dupla lapkához) a megengedett három lehetőség közül.
1., Ha az új lapka is egy dupla, még egyet kell tennie.
2., Ha sehova sem képes egy másik lapkát letenni, húznia kell a talonból, és megpróbálnia azt letenni.
3., Ha ez sem sikerül, el kell helyeznie a kis jelölőt (a kis mozdonyt) vonatának utolsó elemére, ezzel lehetőséget adván a többi, utána következő játékosnak, hogy az ő vonatához is letehessenek lapkát.

Ha egy játékos duplával végződő vonatot hagy, amikor átadja a lépést a következő játékosnak, annak kötelező első lapkáját a duplához illeszteni.
Ha ez nem sikerül, húz egy lapkát, és azt próbálja a duplához tenni, ha ez sem sikerül, leteszi a jelzőt saját vonata utolsó lapkájára, innentől kezdve ehhez a vonathoz is tehetnek lapkát a soron következő játékosok.
(Ha több „kiegészítendő” dupla van az asztalon, azok letevésének sorrendjében kell feltölteni őket.) Ha a letett dupla az adott játékos utolsó lapkája volt, akkor már nem kötelező újat húznia, ekkor vége a játéknak.

Elszámolás
Amint valakinek elfogy az összes lapkája, vagy egyetlen játékos sem tud több lapkát letenni, vége a játéknak, és mindenki közli a megmaradt lapkáinak számát. Ha több játékot játszunk egymás után, a legvégén az összesítésben legalacsonyabb értékkel bíró játékos nyer. 

Vélemények

5.00
(9 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Igazán kiváló játék. Családi, baráti összejöveteleken a felnőttek számára is nagyszerű időtöltés. Szórakoztat, gondolkodást koncentcentrációt, figyelmet igénylő játék. Egy barát mutatta meg, s a kipróbálás után rögtön megrendeltem! Már én is ajánlottam másoknak!
2024. 02. 18.
Nemrégiben játszottuk egy baráti társasággal, addig nem ismertük. Be kellett szereznünk nekünk is, mert nagyon élvezetes játék. Külön jó, hogy sokan is játszhatunk vele, mert a legtöbb társast négy személlyel a legjobb játszani. Ár-érték arányban itt volt a legjobb!
2024. 02. 13.
Nagyon jó játék. Akár gyerek, akár felnőtt játszik,, élvezetes, szórakoztató. Csoportunkban játszottam vele, de úgy gondoltam, nekem is kell.
2024. 02. 10.
Ismerem a játékot!Szeretünk játszani a dominóval!Kell hozzá logika ,figyelem!
2024. 02. 04.
Szuper
2024. 01. 15.
2024. 01. 13.
Nagyon jó, családunk kedvenc játéka. 7 évestől 77 évesig mindenki szereti. A logikai, taktikai készséget fejleszti. Nagy csatákat vívunk. Korrekt és gyors volt a szállító, őszintén ajánlom mindenkinek.
2023. 09. 13.
Régóta szerettünk volna ilyen dominót venni. Aki játszik velünk, mindenki ilyet akar venni, szórakoztató játék.
2023. 03. 01.
A sima dominónál sokkal izgalmasabb stratégiai játék. Iskolás gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlom. Nálunk 3 generáció vívott izgalmas köröket benne. :)
2021. 07. 15.

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu