Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

10.990 Ft

Mexikói vonat dominó - Engelhart

10.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Mexikói vonat dominó az egész világon népszerű dominó játék, amelyet akár 8-an is játszhatnak. A szabályok egyszerűek, gyorsan tanulhatóak és jelentős az interakció a játékosok között.

6 éves kortól, 2-8 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2023. december 13.
Cikkszám: 250170
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (3) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 990 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1190 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Mexikói vonat dominó

A Mexikói vonat (Mexican Train) egy népszerű dominó játék, amelyet akár 8-an is játszhatunk. A szabályok egyszerűek, gyorsan tanulhatóak, a klasszikus dominóra épülnek és jelentős az interakció a játékosok között. A játszott változattól függően a játék tarthat 20 percig, vagy akár órákig is.

A játék kezdetekor dominó lapkákat húzunk, attól függően, hogy hány játékos játszik együtt. Ezeket úgy helyezzük magunk elé, hogy a többi játékos ne láthassa. Ez lesz az alapkészletünk. A játéktér közepén a lapkaindító elem foglal helyet, a kezdőjátékos ( akinek a legmagasabb értékű dupla dominó lapkája van) itt helyezi el az induló lapkát. Innen indulnak el a dominók, több vonalon (annyi induló kiállást fogunk használni, ahány játékos játszik). A lapkaindítóhoz csak olyan dominó csatlakoztatható, amelynek a pöttyei azonosak. A klasszikus dominójátéknál a lapkák egymáshoz képest elcsúsztatva helyezhetőek le, itt viszont egy vonalban történik a vasútvonal dominó lapkákból történő megépítése. Minden játékos csak a saját vonalát építheti mindaddig, amíg egy dupla lapka letétele után nem tud a készletéből egy másik lapkát is odilleszteni. Ekkor ráteszi a vonatát a lerakott dupla lapra. Innentől kezdve a többi játékos is illeszthet az ő vonalához lapkákat.

Amint valakinek elfogy az összes dominója, megnyeri a játékot. Akkor is vége van a játszmának, ha egyik játékos sem tud már lapkát letenni, ebben az esetben az a játékos a győztes, akinek a legkevesbb dominója maradt a játék végére.

A játék a fadobozban tárolható.

Fadoboz mérete: kb 19,5 x 12,5 x 8,5 cm

Fadoboz tartalma:

  • 8 mozdony (játékos jelölő)
  • 91 db dominó (12 pöttyös indító elem)

Ajánlott: 8 éves kortól
Játékosok száma: 2-8 fő
Játékidő: 30+ perc
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1.27/5 ( nagyon egyszerű )

Mexikói vonat dominó társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok

Logikai játékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Matematikai játékok
Iskola előkészítő játékok
Játékok 5-8 éveseknek
Játékok 8-12 éveseknek

Figyelem fejlesztő játékok

Játékszabály

Domino Mexican Train JÁTÉKSZABÁLY
A játékot 2-8 ember játszhatja.

A játék kezdete
Keverjük össze a dominóelemeket, a pöttyökkel lefelé fordítva, majd minden játékos húzzon ki megfelelő számú lapkát a következők alapján:
• 2, 3 vagy 4 játékos esetén: fejenként 15 db lapka
• 5 vagy 6 játékos esetén: 12 db lapka
• 7 vagy 8 játékos esetén: 11 db lapka

A kihúzott lapkákat élére állítva helyezzük el úgy, hogy mi lássuk, de a többi játékos ne láthassa őket.

A játék célja: nekünk fogyjon el az összes lapkánk elsőként.

A játék folyamán lapkát 3 helyre tehetünk: a saját vonatunkhoz, a közös vonathoz (Cardinal Mexican Train) vagy más játékosok megjelölt vonatához csatlakoztatva.
Az első játékos nyissa meg a központi állomást a nála levő legmagasabb értékű dupla lapka (olyan lapka, melynek pöttyözött oldalának mindkét felén ugyanannyi pötty van) középen való elhelyezésével (a játékhoz kapott lapos, fekete műanyag kiinduló-elem közepéről van szó, amelynek a szélén körben 8 kiindulási hely található, a max. 8 játékos saját vonatának elindításához).
Ha a játékosnak nincs dupla lapkája, a következő játékos tegyen egyet; ha neki sincs, a következő, s így tovább… Ha senkinek nincs, felváltva húzzunk a lefordítottak közül, amíg valaki végre húz egy duplát, ekkor ő kezd.
(Alternatív kezdés: ha egymás után több játékot is le akarunk játszani, előre kiszedhetjük az egyes játékok elején a keverés előtt a kezdő lapkát (az első játékhoz a legmagasabb (12/12 értékű) duplát, a másodikhoz a 11/11 értékűt, és így tovább...).
Következő lépésként ugyanez a játékos elindíthatja saját vonatát az állomás számával megegyezően pöttyözött dominólapka lehelyezésével (egyes források szerint ez a középre helyezett dupla lapka értéke). Ezen saját vonatát a játékos mindaddig folytathatja új, a nála levő lapkáknak a vonat végéhez illesztésével az ott levő külső pöttyszámmal megegyező újabb lapka elhelyezésével, amíg van megfelelő lapkája.

Figyelem! A vonat egy csíkon halad, nem feles eltolással mellé helyezve, ahogy általában szokás a dominójátékokban!

Ha az első játékos már nem tud több lapkát letenni saját vonatához, jön a következő játékos, mindig óramutató járásával megegyező irányban. Figyelem! Csak az első körben megengedett, hogy egy játékos szabadon választott számú kártyát tehessen. A további körökben már csak egyetlen lapka tehető le a három lehetséges hely valamelyikére. 
Ha egy dupla lapka kerül lehelyezésre, az első körben ennek nincs jelentősége, de a következő körökben már igen, méghozzá a következő módon:
Ha valaki egy dupla lapkát tesz le, ezután kötelező egy másik lapkát is letennie, bárhova (tehát nem csak az imént elhelyezett dupla lapkához) a megengedett három lehetőség közül.
1., Ha az új lapka is egy dupla, még egyet kell tennie.
2., Ha sehova sem képes egy másik lapkát letenni, húznia kell a talonból, és megpróbálnia azt letenni.
3., Ha ez sem sikerül, el kell helyeznie a kis jelölőt (a kis mozdonyt) vonatának utolsó elemére, ezzel lehetőséget adván a többi, utána következő játékosnak, hogy az ő vonatához is letehessenek lapkát.

Ha egy játékos duplával végződő vonatot hagy, amikor átadja a lépést a következő játékosnak, annak kötelező első lapkáját a duplához illeszteni.
Ha ez nem sikerül, húz egy lapkát, és azt próbálja a duplához tenni, ha ez sem sikerül, leteszi a jelzőt saját vonata utolsó lapkájára, innentől kezdve ehhez a vonathoz is tehetnek lapkát a soron következő játékosok.
(Ha több „kiegészítendő” dupla van az asztalon, azok letevésének sorrendjében kell feltölteni őket.) Ha a letett dupla az adott játékos utolsó lapkája volt, akkor már nem kötelező újat húznia, ekkor vége a játéknak.

Elszámolás
Amint valakinek elfogy az összes lapkája, vagy egyetlen játékos sem tud több lapkát letenni, vége a játéknak, és mindenki közli a megmaradt lapkáinak számát. Ha több játékot játszunk egymás után, a legvégén az összesítésben legalacsonyabb értékkel bíró játékos nyer. 

Vélemények

5.00
(3 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyon jó, családunk kedvenc játéka. 7 évestől 77 évesig mindenki szereti. A logikai, taktikai készséget fejleszti. Nagy csatákat vívunk. Korrekt és gyors volt a szállító, őszintén ajánlom mindenkinek.
2023. 09. 13.
Régóta szerettünk volna ilyen dominót venni. Aki játszik velünk, mindenki ilyet akar venni, szórakoztató játék.
2023. 03. 01.
A sima dominónál sokkal izgalmasabb stratégiai játék. Iskolás gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlom. Nálunk 3 generáció vívott izgalmas köröket benne. :)
2021. 07. 15.

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu