2.390 Ft

Mesemondó kártyajáték - Keller & Mayer

2.390 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Mesemondó egy fantáziát megmozgató vidám kártyajáték, ami kreatív gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket. Minden kis játékosnak szórakoztató, aki ügyesen szövögeti a mesét vagy egy vicces fordulattal megnevetteti a többieket. 

5 éves kortól

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 22.
Cikkszám: 713571
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (3) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

A Mesemondó egy fantáziát megmozgató vidám kártyajáték, ami kreatív gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket.

A játéknak egy győztese lehet, de a történet a végén közös.

Minden játékos örömét lelheti benne, aki ügyesen szövi tovább a mesét, vagy aki egy abszurd fordulattal megnevetteti a többieket.

Ajánlott: 5 éves kortól
Játékosok száma: 2 vagy több játékos
Játékidő: 15-30 perc

Mesemondó kártyajáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Kártyajátékok gyerekeknek
fejlesztő játékok óvodásoknak
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
memória játékok
Úti,utazó játékok
játékok 5-8 éveseknek
játékok 8-12 éveseknek

Játékszabály

Mesemondó kártyajáték játékszabály

A játék kezdetén mindenkinek osszunk ki 6-6 kártyát! 
A kezdőjátékos képpel felfelé letesz egy lapot az asztalra, és közben mesélni kezd: „Egyszer volt, hol nem volt…” Aszerint kell folytatnia a mondatot, hogy mit ábrázol a rajz. (pl. „… volt egyszer egy kisegér.”) A többieknek is úgy kell továbbvinniük a történetet, hogy mindig az általuk lerakott laphoz kapcsolódjon, amit mondanak. Egy ábrához legalább egy, legfeljebb három mondatot köthetünk.

Pl.: “Arra szállt egy pici tündér, aki megsajnálta az egérkét. Nagyot suhintott a varázspálcájával, és egy sajtokkal teli terembe varázsolta őt.”

Az asztalon három kártyahely van egymás mellett. Kártyát vagy a még üres helyre tehetünk, vagy olyan, már lent lévő lapra, aminek a háttere a saját lapunkkal egyforma színű. Aki nem tud tenni, vagy nincs ötlete, hogyan folytathatná a mesét, annak húznia kell egyet a pakliból.

Három egyforma háttérszínű lap egymás tetejére kerülése esetén tegyük félre az adott kártyákat, ezáltal felszabadítva egy helyet az asztalon. Aki a harmadikat letette, az rakhat ezután a megüresedett helyre egy új lapot. De ha nem ezt teszi, hanem újra képes egy páros lapra harmadikat helyezni, akkor megint ő következik.
Amennyiben esetleg valaki (akár másként ragozva is) kimond egy olyan szót, ami a kezünkben lévő kártyák valamelyikén szerepel, akkor kiáltsuk hangosan: „Állj!”, és rakjuk le a szót tartalmazó lapot a szabályoknak megfelelően. Ha nem tudjuk letenni, mert nincs az asztalon üres hely vagy azonos háttérszínű lap, akkor kivételesen negyedik kártyaként tartsuk magunknál. Ilyenkor az érintett játékostól folytatódik a kör.
Akinek először fogynak el a lapjai, annak értelmesen le kell zárnia a történetet, majd azt kell mondania: „Vége.” Ha ezt elfelejti, akkor fel kell húznia három lapot, és a játék folytatódik tovább.

Az győz, akinek először elfogynak a lapjai, és ez után ügyesen be is fejezi a mesét – elvarrja a történetszálat, és kimondja a “vége” szót.
 

Vélemények

5.00
(3 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Megfelelő.
2022. 04. 05.
Unokáim ajándéka képzelőerőt, szókincset igényel a történetek fűzése során. A gyerekek imádják a mesét, saját történeteiket, s remek felkészülés a későbbi iskolás évekhez, amikor is a tanultakat saját szavaikkal adják át. Nagyon hasznos ez a játék, pláne a csendes, visszahúzódó gyermekek számára!
2021. 10. 28.
2020. 04. 07.

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu