Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Memorinth társasjáték

Kattints a képre több képhez
További képek
Memorinth társasjáték
memorinth társas
memorinth tábla
Ár:
4.990 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Életkor: 6 éves kortól, 2-4 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Memorinth egy könnyen tanulható, pörgős társasjáték, melyben jó memória segíthet kijutni a lapok alkotta labirintusból. A társast az éjszakai "játékmód" teszi külön legessé.

Leírás

Memorinth társasjáték

A Memorinth társasjáték egy izgalmas, jó memóriát igénylő labirintus-kijutó társasjáték.

A játéktáblát maguk a kártyalapok képezik. A kártyák lerakva labirintus ösvényt alkotnak. A szélére rakjuk a meseszereplőket. Ők "segítenek" kijutni a labirintusból.
Fordíts meg egy kártyát, így új út keletkezik az erdőben. A felfordított kártyán megjelenik az egyik mese szereplő.
Lépj egyet előre a meseszereplő irányába. Előfordulhat, hogy nem tudsz lépni, akkor most a helyeden maradsz.
Figyelj, mert nem mindegyik kártyát fordíthatod fel. Az egyik körben nappal van, akkor a napocskával jelzett kártyákat fordíthatod fel.
Az éjszakai fázisban pedig csak a holddal jelzett kártyákat.
A játékot az a játékos nyeri, aki először kijut az erdőből (a labirintus ösvényből).

Szerencsére a Meseszereplők segítenek kijutni az erdőből, persze szükség lesz a memóriádra és egy kis szerencsére, de a küldetés nem lehetetlen.

A játék három nehézségi szinten játszható, a legegyszerűbb játékmóddal már 6 éves kortól. A nehezebb szint 8 éves kortól ajánlott.

Doboz tartalma:

  • 35 db nagyméretű kártya
  • 4 db játékosfigura
  • 6 db érme
  • játékszabály

Ajánlott: 6 éves kortól
Játékosok száma: 2-4 fő
Játékidő: kb. 15 perc (a kisebbeknek való játékszabállyal játszva 5-10 perc, nagyobbaknak való játékszabály szerint játszva kb. 10-15 perc)

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
memória játékok
játékok 5-8 éveseknek

Letölthető játékszabály

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

Memorinth

A Memorinth társasjáték egy egyszerűnek tűnő, mégis összetett labirintusos memória játék. Az alapjáték játékideje csupán 5-10 perc, a nehezítetté 10-15 perc – attól függően mennyire jó valakinek a memóriája. A játék célja, hogy minél gyorsabban kijuss az erdőből. Összesen 2-4 játékos játszhat vele egyszerre.

Az alapjáték szabályai egyszerűek: a kezdőkártyát (amin START jelzés olvasható) a játéktér közepére kell helyezni a világos oldalával. A további 24 erdőkártyát pedig köré kell illeszteni, hogy 5x5-ös négyzetet kapjunk és világos erdőkártya mellé csak sötét erdőkártya kerüljön. Fontos, hogy a lapokon látható fák mindig egy irányba mutassanak! Ezek után a 8 mesefigura kártyát kettesével a játéktér négy oldalára kell helyezni és kezdődhet is a játék. Mindenki választ magának egy színt és a játékos jelölőket a START mezőre helyezzük. A kezdőjátékos magához veszi a kezdőjátékosjelzőt, amelyet a világos felével felfelé az erdő mellé helyez. Mivel a világos oldala van felül ezért a játékosoknak világos erdőkártyát kell választaniuk. (A következő körben meg kell fordítani a jelzőt a sötét oldalára, ekkor mindenkinek sötét erdőkártyát kell majd választani.) A játékosnak a körében annyi teendője van, hogy kiválaszt egy erdőkártyát és megfordítva teszi le azt az eddigi helyére. Ezután a kártyán látható mesefigura irányába lép egyet a bábujával – már ha tud, hiszen előfordulhat, hogy a megadott irányba nem lehet menni, mert zsákutca. A játék azonnal véget ér, amint valakinek sikerült kijutni az erdőből.

Mivel az alapjáték egyszerű, így akár már 6 éveseknek is ajánljuk.

A mester Memorith játékmódot választva kétféle nehezített játék közül választhatunk. A játékhoz tartozó akciókártya két oldalán található a segédlet ezekhez a játékvariánsokhoz.

Az erdőmódosító oldal: A játék előkészületei ugyanazok, kivéve, hogy a 8 mesefigura közül négyet kell az erdő négy oldalára helyezni, a maradék négyet pedig az akciókártya köré kell rakni. Ezáltal ha a játékos a körében egy olyan erdőkártyát fordít meg, amelyen a meseszereplő az akciókártya egyik oldalánál van, akkor a megadott módon kell elcsúsztatni egy, a játékos által választott oszlopot vagy sort. Ebben a játékmódban is az nyer, aki előbb jut ki az erdőből.

A varázslatos oldal: Az előkészületek ugyanazok, mint az erdőmódosító játékmódnál, szintén négy mesefigura kerül az akciókártya négy oldalához. Viszont most már szerepet kapnak az erdőkártyán lévő goblinok, és kapunk a játék elején 1-1 szerencse lóherét. Ha az utunk egy olyan útszakaszon keresztül vezet, ahol egy (vagy akár több) goblin áll, akkor fizetnünk kell neki egy lóherét. Az akciókártyán pedig 4 új akció kerül játékba: kapunk egy szerencselóherét, meglehet nézni egy erdőkártya másik oldalát, megcserélhetünk két tetszőleges mesefigurakártyát, vagy erdőkártyát. Itt is az a játékos nyer, aki előbb kiér az erdőből.

A két nehezített játékmódot 8 éves kortól ajánljuk, de akár egy ügyesebb 7 éves is tud vele játszani.

Az alapjáték egyszerű, viszonylag gyorsan ki lehet jutni az erdőből, ha nagyon odafigyelünk – vagy szerencsésen választunk. Viszont a két játékvariáns izgalmasabbá teszi a játékot. Itt már lehetőségünk nyílik arra is, hogy a játékostársainkat hátráltassuk, vagy magunkat előnyökhöz juttassuk. A varázslatos akciókártya oldallal játszva igencsak el kell azon gondolkodni, hogy milyen lapokat érdemes felcserélni, az kinek jelent majd előnyt, vagy hátrányt stb. Személy szerint ez a játékmód nyújtotta a legtöbb izgalmat, de játékidőben még mindig rövid maradt.

Mindezek alapján szívesen ajánlanám a Memorinth-ot családoknak, gyerekeknek akár 10-12 éves korig is, hiszen a nagyobbakat is könnyen le lehet vele kötni. Rövid játékidő, pörgős játék, egyszerű játékszabály, és csak jó memória kell hozzá – meg egy kis szerencse.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek