Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Memóriafejlesztő játékok, előnyben!

 A memória, emlékező képesség fejlesztése prioritást élvez főleg, hogy ezen idegi területek a későbbiekben, az iskolaévek folyamán súlyos terhelést kapnak, amit csak akkor tudnak jól, egyben hatékonyan kezelni, ha megerősödnek annyira, hogy a nagyobb ingerek megemésztése se okozzon problémát. Bármilyen furcsán is tűnik, ehhez a minden szempontból optimális állapothoz egy út vezet: a gondolkodási folyamatok, a logikai érzékek, és a memória képzése, edzése.

De, visszatérve a kortalanságra, tény, a memóriafejlesztő játékok a felnőtteknek is pontosan ugyanolyan hasznosak, mint a kisebb korosztály tagjai számára. A legfrissebb kutatási eredmények minden kétséget kizáróan arról számolnak be, hogy a memória idősebb korban is erősíthető. Ha sokszor úgy érzed kimennek dolgok a fejedből, ha túlságosan stresszesek, fáradtak a napjaid, s hétvégére azt sem tudod ki vagy, akkor alvás, pihenés, relaxálás helyett, vagy épp mellett a legjobb, amit tehetsz, ha a memóriafejlesztő játékok segítségével szórakozva dresszírozod idegpályáidat a jobb működésre.

Lehetséges, hogy először nehéznek, sőt akár nevetségesnek fogod érezni, de idővel belátod majd, hogy megéri a fáradtságot. A felfrissült szellem, kortól függetlenül a legnagyobb ajándék, és az épp mentális állapotnál nincs nagyobb kincs, melyet őrizni kell, mindenáron. Az pedig csak hab a tortán, hogy mindezt úgy teheted meg, hogy gyermekeddel játszva töltöd el az időt.