13.990 Ft

Nottingham bírája társasjáték 2. kiadás

13.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Notthingam bírája egy szuper blöffölős társasjáték. Minden játékos egy kereskedő szerepébe bújva próbál meg minél több árut bevinni a piacra, ügyelve arra, hogy a bíró el ne kapja őket. 

14 éves kortól, 3-6 játékos részére

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. június 07.
Cikkszám: CMSHNRS
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (4) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Nottingham bírája 2. kiadás 

A második, javított kiadásban már hatan is lehet kereskedni, és a Feketepiacnak hála az illegális áruk értéke is az egekbe szökhet!

A Nottingham bírája egy nagyon jó „blöffölős” társasjáték, ahol a játékosok színészi képességei nagy szerepet kapnak. A játékban mindenki egy-egy kereskedőt alakít, akik minél értékesebb árucikkeket próbálnak bevinni a város piacára. A baj az, hogy az illegális áru sokkal többet ér a piacon, tehát lehet, hogy ilyeneket is át kell csempészni. Minden körben az egyik játékos (a játék során mindenkire sor kerül legalább kétszer) a bíró, aki megpróbálja elkapni a "rosszakat", akik illegális árut rejtettek a tarisznyájukba. Át tudsz jutni? Meg tudod győzni a bírót? Vagy meg tudsz vele egyezni? Esetleg csak a megvesztegetés marad?

A játék végén az a játékos lesz a győztes aki a legtöbb pénzzel rendelkezik, vagyis a legértékesebb és legtöbb árut tudta a piacra eljuttatni. Nagyon izgalmas, beszélgetős, blöffölős, színészkedős társasjáték családi körben vagy baráti társasággal. 4-5 fővel a legizgalmasabb. Garantált a nevetés, hiszen egy vicces, átverős, blöffölős, szívatós társasjátékról van szó. Az egyik legjobb parti-, buli játék fiataloknak, felnőtteknek egyaránt!

Az új kiadás elképesztő izgalmakat rejteget. Nemcsak az alapjátékkal lehet benne játszani, hanem több új játékvariánst is tartalmaz, ráadásul a 6 fős változatán is csavartak egyet a játék készítői, hogy még izgalmasabb és viccesebb legyen a Nottingham bírája társasjáték.

Tartalma:

  • 204 árukártya, melyből 144 legális áru, 60 csempészáru
  • 12 királyi áru kártya
  • 6 törvényszolga kártya
  • 6 feketepiac kártya
  • 6 játékossegédlet
  • 133 pénzérme (tallér)
  • 1 bíró figura
  • 2 törvényszolga figura
  • 1 kincsesláda lapka
  • 6 kereskedő stand
  • 6 tarisznya
  • 1 szabálykönyv

Ajánlott: 14 éves kortól
Játékosok száma: 3-6 fő
Játékidő: 60 perc 
 

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Nyomozós játékok
Játékok 8-12 éveseknek

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról:

A Nottingham bírája eredetileg is egy vicces, blöffölős, csempészős társasjáték volt, és szerencsére az új kiadása is megőrizte ezeket az értékeket. A legszembetűnőbb különbség a két kiadás között, hogy a mostani változat megújult külsőt kapott, ami sokkal látványosabb és kidolgozottabb lett, mint a régi.

Ezen kívül a játékot már 6 fővel is lehet játszani, ráadásul ebben a játékmódban csavartak is egyet a játékmeneten: itt már nincs bírónk, hanem két törvényszolga lép színre, minden körben húzunk 2 szereplőkártyát és ők lesznek az adott kör ellenőrei. A begyűjtött bírságokat pedig egy ládára gyűjtik, amit a forduló végén egyenlően elosztanak egymás között.
Ez a játékmód sokkal több izgalmat tartogat a kereskedők számára, mert lehet hogy a két törvényszolga együttműködik és közösen döntenek arról hogy átvizsgálnak-e egy tarisznyát vagy nem, de olyan is előfordulhat, hogy a két törvényszolga külön úton jár. Ilyenkor az egyikük lehet hogy átenged egy kereskedőt, de a másik átvizsgálja a tarisznyáját.


A másik újítás a Fekete piac. Ebben a játékvariánsban minden a megszokott módon zajlik, kivéve az Átvizsgálás fázist. Ha a bíró visszaadja a játékosnak a tarisznyáját, a játékos megszerezhet egy fekete piac kártyát, ha rendelkezésre állnak a megfelelő lapok: 3 ugyanolyan csempészárukártyát eldobva megszerezheti annak fekete piaci kártyáját, ami igazán sok pontot fog hozni a játék végén. Pl. 3 bors kártyát eldobva megszerezhet egy 30 pontot érő fekete piaci kártyát - ha ő volt a legelső, ha már ezt a lapot valaki megszerezte, akkor a 27 pontos kártyát veszi magához.
A többi játékmód és az alapjáték is megegyezik az első kiadással, szebb köntösbe csomagolva.

Összességében a játék továbbra is hozza a már megszokott izgalmas, pörgős, vicces játékmenetet, plusz már hatan is lehet játszani!

Szerencse faktor: A kártyák húzásánál fontos szerepe van a szerencsének, de hogy azokat mikor és hogyan játsszuk ki, az csakis rajtunk múlik. Az átvizsgálás során is lehet szerepe a szerencsének, de itt a meggyőző és színészi képességünknek van nagyobb szerepe.

Konfrontációs faktor: Akadhat benne konfrontáció, a játékosok akár egymásra is mutogathatnak, csak ne az ő tarisznyájuk legyen átvizsgálva. Valamint okozhat sértődést is, hogy a bíró miért pont az adott játékos tarisznyáját vizsgálja át.

Játék nehézségi szintje BGG szerint: 1.65/5 aránylag egyszerű játék

Játékszabály összetettsége: A játékszabály érthető, jól elmagyarázza a teendőket, de maga a játék is egyszerű, könnyen tanulható.

Játékidő: kb. 60 perc. Kezdetben a játék hosszabb lehet, amíg bele nem jövünk, de utána akár rövidülhet is a játékidő.

Kinek ajánlanánk? Aki szereti a blöffölős, szerepjátékos társasokat és nem féle gy kis izgalomtól sem. Családoknak, baráti társaságoknak szuper társasjáték, 14 éves kortól.

Milyen hasonló játékot tudnánk mondani?: ami kereskedős - a Bohnanza, Kuruzslók Quedlingburgban; blöffölős - A Vérfarkas, Csótánypóker.

Vélemények

5.00
(4 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Értékelés a hasonló, 1. kiadásról:
Szerintem szuper jó kis játék, szórakoztató és izgalmas
2019. 03. 11.
Értékelés a hasonló, 1. kiadásról:
A játék nemcsak nagyon szép, hanem nagyon érdekes is, sok-sok kacagással. Bátran ajánlom mindenkinek.
2018. 01. 12.
Értékelés a hasonló, 1. kiadásról:
Baráti társaságban kedvenc társasjátékunk lett. Szilveszterkor is ezt fogjuk játszani. Garantált lesz a sok nevetés! :-)
2017. 12. 30.
Értékelés a hasonló, 1. kiadásról:
Nagyszerű játék. Nem bonyolult a menete, érthetőek a játékszabályok ugyanakkor rettentő izgalmas taktikai játék.
2017. 12. 25.
Árukereső.hu Árukereső.hu