Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Kreatív játékok mindenkinek

Kreatív játékok mindenkinek

Mit gondolsz, mik azok a kreatív játékok és vajon hány éves kortól ajánlottak?

Ha kreatív játékokról van szó, akkor tulajdonképpen azokról a játékokról beszélünk, amelyek valamilyen módon megmozgatják a gyermek fantáziáját, beindítják a kreativitását, döntéshozatalra „kényszerítik” stb. Ha az a kérdés merül fel, hogy hány éves kortól szükséges a gyermekeknek kreatív játékokat adni, akkor az a válasz, hogy szinte bármikor.

Hiszen kreatív játéknak bizonyulnak már a különféle színű és formájú fa kockák, de az építőkockák és a légók is, sőt, bármilyen játék, amely gondolkodásra készteti a gyermeket, már kreatívnak mondható. A pszichológusok és a pedagógusok szerint nagyon fontos, hogy a gyermekek már baba kortól kezdve a megfelelő figyelemben részesüljenek, ami nem pusztán azt jelenti, hogy a higiéniára és a kényelemre figyeljenek a szülők, hanem arra is, hogy játszanak velük. A kreatív játékokkal a gyermeknek elsősorban fejlődik a döntéshozatali képessége. Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben, ha két vagy több dolog közül kell választania, akkor sikerül majd neki döntést hoznia. A kreatív játékok általában fejlesztenek valamit a gyermekekben, fejlesztik akár a szépérzéket, akár az intuíciót, de természetesen fejlesztik a döntéshozatalt, a vélemény kialakításában is segítenek stb.

A kreatív játékok akkor is kiválóak, ha éppen nem tudunk milyen ajándékot vásárolni a szomszéd gyerkőcnek, vagy a rokon gyerkőcnek születésnapjára, hiszen a kreatív játékok minden körülmény között kiválóak. A kreatív játékok a fiúknak és a lányoknak is kiválóak, de természetesen olyan játékok is vannak, amik mindkét nem számára érdekesek. Válassz a kreatív játékok közül, ha szeretnéd, hogy gyermeked élvezze a játékot és közben valamit tanuljon is, valamiben fejlődjön, valamilyen érzéke fejlődjön.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek