Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Kreatív játékok - kreatív gyermek, kreatív felnőtt, kreatív játék

Szeretnéd, hogy gyermeked ötletes, problémáit megoldani képes legyen? Ha gondja van, ne blokkoljon le, hanem gondolkozzon, több lehetőséget is számba vegyen és jól boldoguljon az életben? Ezt már gyermekkorban elkezdhetjük, a kreativitás növelésével.
                                                                                           Kreatív játékok webáruháza itt >>>

Miért jó, ha gyermekünk kreatív?

A besulykolt gyakorlati és elméleti ismeretek megölik a kreativitást. Nagyon sok iskolában a tanulás „magoláson” alapul.
Tanulható a kreativitás? Jó hír: IGEN! A kreativitás tanulható, kreatív képesség növelhető!

               
De miért jó, ha gyermekem kreatív? Nagyobb lehet az önbizalma, mert egy probléma megoldására több lehetséges változatot is képes felállítani, a problémát gyorsan, vagy lassabban de jól megoldja. A kreatív gyerekek kevésbé unatkoznak, az új és szép megalkotása örömet okoz, képesek szebbé és mássá tenni környezetüket. Képesek jobban váltani (akár állást is később), újat tanulni. Mindösszesen elmondható, hogy magabiztosabban, jobban boldogulnak az életben. Kezdjük el gyermekünk kreativitását növelni most!

Kreatív játékok – Mit jelent? Melyek a jó kreatív játékok? Hogyan növelhetjük gyermekünk kreativitását?

Kreatív szó jelentése: alkotó gondolkodás, leleményes, ötletes, alkotóképes, valami újat alkotni képes. Tágabb értelemben a problémamegoldó gondolkodás is kimeríti a „kreatív” fogalmát.  A kreativitás szó eredete a latin ‘creare’ szó, amelynek jelentése: szülni, nemzeni, alkotni, teremteni. A kreativitás merészséget jelent, hiszen minden új bizonytalan, szokatlan.

A kreatív szó több évezredes, de mostanában vált felkapottá, divatossá.

   

Sokan bejöttek a boltba, és kerestek „kreatív játékot” a gyereknek. Nekem eddig a kreatív játék inkább rajzolós-alkotós, kézműveskedős játékot jelentett. Mivel nagyon sokan a logikai, gondolkodtató játékokat értették alatta, gondoltam, hogy utána járok, mi is az a kreatív játék. A vevőknek megint igaza volt J

Mikor kezdjük a kreativitás fejlesztését? Hogyan?

A gyerekek óvodás- és kisgyerekkorban a kreativitás páratlanul magas szintjét érik el. A kisgyerekkori kreativitás egyik legfontosabb terepe a művészi kifejezésmódok gyakorlása, azaz a rajz, a gyurmázás, a zene, a tánc, a versek, a színház.

Próbáljunk rajzolás, gyurmázás során ne sablont használni, vagy valamit „lemásolni”. Hagyjuk, hagy szárnyalljon gyermekünk képzelete, valósítsa meg azt amit ő elképzelt. Próbáljunk ne beleszólni: „ne így csináld”, „ez nem ilyen színű”, „ez a valóságban nem ilyen”.

Egy feladat vagy problémamegoldása során tanítsuk meg gyermekünknek, hogy nem biztos, hogy egyfajta megoldás létezik, próbáljunk új utakat keresni, megtanítani, hogy „lépjen ki határaiból”.

Óvodás korban már nagyon jó kreatív játékok közül lehet választani. Nem azt ajánljuk, hogy csak ilyen játékok legyenek otthon. Szükség van szerepjátékokra, fejlesztő játékokra és a kreatív játékokra is a gyermek polcán.

Miért jó, ha gyermekünk kreatív játékokkal játszik?

A kreatív tevékenységek alkalmasak arra, hogy megmozgassák a fantáziát, felkeltsék a probléma iránti érzékenységet, és előhívják a problémakezelés rugalmasságát. Mivel a kreativitást könnyen átvihetjük egyik területről a másikra (például a művészetről a tudományba), így a kisgyermekkori kreatív tevékenység tapasztalatai igen messzire vezethetnek.

Legjobb kreatív játékaink gyerekeknek, válogass itt >>>

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Jó játékot és sok örömteli időt kívánunk! – Okosjáték Csapat

Okosjáték játékbolt és webáruház a kreatív játékok webáruháza, kreatív játék webáruház és játékbolt ahol fizikailag is kézbe veheted és kipróbálhatsz sok kreatív játékot. Címünk: Budapest 16. kerület Veres Péter út 99. Tel: 06 20 4337841

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek