Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Kreatív játékok a fejlesztésért

Kreatív játékok a fejlesztésért

Amikor már kicsi korban azt látjuk egy gyermeken, hogy kiváló kreativitással rendelkezik, akkor érdemes olyan játékokkal körbevennünk, amelyek esetleg segíthetnek abban, hogy ez a kreativitás még jobban előtérbe helyeződjön a gyermeknél.

Akkor is érdemes a kreatív játékokhoz nyúlni, amikor pontosan ennek az ellentétét vesszük észre a gyermeknél. Megeshet, hogy pusztán egy lökésre van szüksége ahhoz, hogy elinduljon a kreativitás útján, vagy egyszerűen a kreatív játékok segítenek abban, hogy fejlődjön a kreativitása.

Természetesen nem kell minden gyermeknek kreatívnak lenni, sokan másban tűnnek ki, ugyanakkor érdemes minden készséget fejleszteni kicsi korban, egyrészt hogy rájöjjünk arra, gyermekünk miben van jobban otthon, másrészt, hogy az alap készséges minden területen meglegyenek nála, tehát hogy hiányt semmiben ne szenvedjen. Sokan, ha azt hallják, hogy kreatív játékok, akkor valami rendkívül bonyolult dolgokra gondolnak. Pedig el kell mondanunk, hogy már a legegyszerűbb játékok is sokszor fejlesztik a kreativitást. A kicsik számára például nagyon hasznosak az öltöztetős játékok, a kirakók, a színezős játékok, hiszen egyrészt ezek tanítanak valamire, másrészt pedig a formákkal és a színekkel játszva a saját kreativitás is fejleszthető.

A kreatív játékok lényege sokszor abban rejlik, hogy nem kínálnak helyes megoldást, tehát nincs „rossz válasz”, „helytelen megoldás”, nincs kudarcélmény, hanem az lesz a megoldás, amelyet a gyermek alkot, amely kikerül a kezéből. A kreatív játékok az óvodában is érdemesek, hiszen az óvodapedagógusok talán könnyebben is észreveszik, ha a gyermek valamiben kreatívabbnak mutatkozik. A kreativitás megmutatkozhat a színekkel való játékban, a formák egymáshoz illesztésében, de akár a szókirakókban és más kreatív játékokban is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek