5.490 Ft

KocKanári kártyajáték

5.490 Ft
Legfontosabb jellemzők

KocKanári kártyajáték kockafejű, kockatestű szárnyasokkal. Könnyen tanulható, rövid játékidejű kártyagyűjtögetős társasjáték 2-5 játékos részére. 

8 éves kortól, 2-5 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 28.
Cikkszám: BLACURS
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

KocKanári kártyajáték

A vidám, színes, kockafejű madarak gyűjtögetése nem csak az ornitológusoknak okoz örömöt. Ez nagyon hamar kiderül, amint lejátszunk egy játékot a KocKanárival.

Rendezd rajokba a vezetékeken ücsörgő madarakat, hogy segíts nekik hazajutni a fészkeikhez! Játszd ki a kezedben lévő lapokat a vezetékeken ücsörgő sorok széleire. Így tudod folyamatosan cserélgetni a kezedben lévő madárfajokat! Ha pedig elég okosan rotáltad a lapjaidat, és elegendő madarat sikerült ugyanabból a fajból begyűjtened, akkor rajokba terelve a fészkük felé vezetheted őket. A játékot pedig az nyeri meg, aki elsőként terel a fészkébe 7 különböző fajt, vagy 2 fajt, egyenként 3-3 madárral.

Bontsd ki a szárnyaid és légy te a legjobb ornitológus, aki hazajuttatja ezeket a szögletes szárnyasokat!

A játék több fordulóból áll. A fordulók elején minden játékos 8-8 kézben tartott kártyával kezd. Egy forduló addig tart, amíg az egyik játékosnak már egy kártya sem marad a kezében. Az osztóval kezdve a játék menete az óramutató járásával megegyező irányba halad, és amikor valaki sorra kerül, teljes egészében végrehajtja a körét, mielőtt a következő játékos következik. Amikor egy játékos sorra kerül, egy vagy több kártyát kell a játéktérre helyeznie annak érdekében, hogy a játéktérről kártyákat vehessen a kezében. Ezt követően létrehozhat egy madárrajt, így kerülhetnek madarak a saját gyűjteménybe. A játékosok addig következnek egymás után, amíg a forduló véget ér.
A kockanári játékosan fejleszti a taktikai készséget, az előregondolkodást.

Életkor: 8 éves kortól
Játékosok száma: 2-5 játékos
Játékidő: 20 perc
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1.31/5 ( nagyon egyszerű )

  • Kockanári kártyajáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Családi társasjátékok
Kártyajátékok gyerekeknek
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Vicces játékok
Úti,utazó játékok
játékok 8-12 éveseknek
Családi kártyajátékok

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

Kockanári

A Cukimamik alapítója Karsai Judit egyik kedvenc elfoglaltsága a társasjátékozás. Elmondása szerint a jó társasjáték felvidít, kikapcsol, és minőségi időtöltés a szeretteivel. A lényeg, hogy a megfelelő társasjátékot válasszuk. Felkérésünkre gyermekeivel tesztelte a Kockanári társasjátékot. A bejegyzésben megosztja tapasztalatait a játékról, a szórakozás öröméről.

A Kockanári egy madárgyűjtögetős kártyajáték, amit bármikor elővehetsz egy sűrű nap után. Nagyon könnyed, kellemes, gyönyörűen illusztrált játék. Gyorsan tanulható, és gyorsan előkészíthető. 

Amikor nincs kedvünk egy gondolkodtató nagyobb játékhoz, vagy csak van még 20-30 percünk indulás előtt, de nem akarunk semmi pörgőset, akkor a Kockanári lehet a megmentő.

Ajánlott életkor: 8 év, de nálunk nem állt rendelkezésre ilyen korú gyerkőc, viszont jól működött 6 évessel játszva is. Annak ellenére, hogy szerintem egy számokat ismerő gyermekkell már nyugodtan ki lehet próbálni, mégis azt mondanám, hogy a  játéknak vannak olyan nem túl mély bugyrai (pl. egy furfangos kis csavar), ami egy kicsit átfogóbb megértést igényelhet. 

Játékmenet:

A vezetéken ücsörgő  madárfajok összekeveredtek. Segítenünk kell nekik megtalálni a saját fajukat, így segítve őket hazajutni a fészkükbe. 

Játék tartalma: Csodálatosan cuki, kocka alakú madárkákkal illusztrált kártyák, amik már a felbontáskor megvettek minket.

Előkészületek: Nagyjából két perc elég a kipakoláshoz. 4 sorban, 3 különböző fajú madárkártyát kell letenni. Minden játékos kap 8 kártyát, amit a kezében tart. Illetve egy darab madárkártyát, amit képpel felfelé letesz az asztalra. Ez lesz a gyűjteménye első darabja.

A cél: Akkor nyersz, ha 2 madárfajból 3-3 kártyát begyűjtesz, vagy ha mind a 7 madárfajból 1-1 kártyát megszerzel. 

Akkor gyűjtögessünk: 

  1. lépésben egy, vagy több kézben tartott kártyát ki kell játszanod. Itt az a szabály, hogy az általad választott fajhoz tartozó összes madarat le kell tenned. Ezeket a lapokat a sor valamelyik oldalára kell tenned. A lényeg, hogy ugyanolyan fajú madarakkal közrezárj más madarakat, amiket így felvehetsz. Megteheted azt is, hogy nem gyűjtesz be madarat, és csak a húzópakliból veszel fel 2 db kártyát.
  2. lépésben van lehetőséged a kezedben tartott azonos fajú madarakból madárrajt létrehozni. A kártyák jelölik az adott madárraj minimális, és maximális létszámát. Például egy kártyán a  4/6-os jelzést látod, akkor minimum 4 példányt kell összegyűjtened az adott fajból egy rajhoz. Ebben az esetben 1 kártyát fog áthelyezni a gyűjteményedbe (magad elé az asztalra képpel felfelé),  többi lapot eldobod. Ha olyan ügyes voltál, hogy 6 példányt begyűjtöttél, akkor 2 kapot helyezel át magad elé a gyűjteményedbe. Egy körben egy rajt tudsz létrehozni.

A furfangos kis csavar: A következő forduló akkor kezdődik, amikor valakinek elfogyott a kezéből a lap. Ilyenkor mindenki minden lapot eldob, majd nagyokat pislog a dugába dőlt tervei miatt, az osztótól pedig kap 8 új lapot. Megmondom őszintén ez a fordulat még nekem sem esett jól, és a gyerekem is - mondjuk úgy -  fogta a fejét miatta. Talán mostanában a kisfiam lelkének a kooperatív játékok jobbat tesznek, viszont abszolút el tudom képzelni, hogy egy 8 éves teljesen felkészült erre, és jobban tud újratervezni, ha elveszíti a kezéből az összegyűjtött lapjait. 

A játék vége: Ha valaki teljesíti a feltételeket, tehát megvan a 7 különböző madárfaja, vagy 2 madárfajból 3-3 példány, vagy egyszerűen elfogynak a lapok, és újraosztásnál nem jut 8-8 lap mindenkinek, akkor véget ér a játék. 

Tapasztalat:

Mindenki, tehát a kisfiam is nagyon élvezte a játékot, mert tényleg nem bonyolult, gyorsan tanulható. A kártyapakolgatás, gyűjtögetés misztikuma pedig verhetetlen már ebben a korban is.

Azontúl, hogy szuper a játékélmény, az ő számára nagyon hasznos tapasztalatot is ad a Kockanári. Ugyanis azzal, hogy minden azonos fajú madarat le kell rakni, egy kicsit be is áldozza az ember őket. Tehát dönteni kell. Aztán az is kérdéses, hogy mit vegyen fel, mit hagyjon lent, illetve mire megy rá, netán kivár. Több madárfajt gyűjtöget, vagy megpróbálja a 3-3 példányt? Ez nem is annyira egyszerű. Alkalmazkodni kell a folyamatos változásokhoz. És persze az említett csavar sem könnyíti meg a helyzetet, így a kudarctűrő képesség is edzésre kerül. 

Még egy apróság: Hiába keresitek, ebben a játékban nincs kanári, viszont így legalább megmaradt a szójáték a fordításban is. :)

 

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Karácsonykor érkezett meg hozzánk ez a játék. Óriási kedvenc lett. 5 és fél,8 és 10 éves lányaimmal nagyon sokszor játszottunk. A legkisebb is érti a szabályokat, és már nyert is :) Ajánlom ezt a társasjátékot! Azt is kiderítettük már, hogy a "csíkmadár" egy cserregő nádiposzáta. Bár leginkább a bölömbikára hasonlít :)
2021. 01. 08.

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu