Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

5 legjobb kirándulóhely gyerekekkel Budapest környékén

1. Zebegény

Zebegény a Dunakanyar leghangulatosabb települése, és az egyik legszebb bringaúttal rendelkező település.

Könnyen megközelíthető vonattal a Vác-Szob vonalon, autóval a 12-es főúton, de része az EuroVelo6 kerékpárútnak is, amire Pesttől Szobig bárhol rákapcsolódhatunk. A településen keresztülfolyik a Malom-patak, van Kálváriája és Trianon-emlékműve, kellemes Duna partja és számos kirándulást tehetünk innen indulva csillagtúraszerűen.

Vagy akár egy nagyobb túrát is betervezhetünk a Szent-Mihály hegyre, ahonnan az egész Dunakanyart be lehet látni.

2. Rám-szakadék

Magyarország egyik legnépszerűbb túraútvonalát rejti a vadregényes Pilis. Az erdőben csordogáló patak a sziklafalak közé érkezve kisebb vízeséseké alakul, ezzel fokozva a völgykatlan drámai hatását. A Rám-szakadék ezen a látványos részen vár ránk, ahol láncok és létrák segítségével haladunk egyre feljebb. Kisebb gyerekekkel és némi odafigyeléssel bátran elindulhatunk az úton.

Megközelítés:

Budapestről a 11. számú főúton haladjunk a Dunakanyar irányába, közel 1 órás utazás után elérjük Dömös települését, ahonnan a túránkat indítjuk. Budapest – Dömös távolság: kb. 50 kilométer.

Tömegközlekedéssel: Budapestről Újpest Városkaputól indulnak buszok.

3. A Dera-szurdok

A Dera-szurdok a Pilis egyik leghangulatosabb, és legromantikusabb patakvölgyeinek az egyike. Ez az ámulatba ejtő természeti képződmény Pilisszentkereszttől nem messze lelhető fel.

A Dera patak felett romantikus hangulatot idéző fahidak sokaságán kell végig haladnod utad során. Amennyiben kicsit megpihennél, akkor választhatsz a számtalan jól kialakított pihenők egyike közül, ahol akár még szalonnasütést is be lehet iktatni.

A Dera-szurdok alsó végéhez érkezve egy nagy tisztáson találod magad, ahol parkoló, pihenő- és piknikező hely került kialakításra a kirándulók számára.

4. Tatai fényes tanösvény

Az egész évben, szezonon kívül is látogatható Fényes Tanösvény egy tizennyolc állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a tatai fürdő területének természeti kincseit. Egyszerre informatív és szórakoztató, mely bővelkedik kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók, és megcsodálhatják a karsztforrások lenyűgöző élővilágát. A tanösvényt a Látogatóközpont helyi élővilágot bemutató kiállításai és foglalkozásai egészítik ki.

A tanösvényen fa hidakon közlekedhetünk a víz felett, amelyben apró buborékok törnek a víz felszínére. Rövid, kb. egy órás túra, kisebb gyerekek is könnyen bírják, és utána körbenézhetünk Tatán, megnézhetjük a Tatai várat, az Öreg-tavat, majd sétálhatunk egyet az angol kertben.

5. Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

A Budapesthez közeli vácrátóti botanikus kert az ország egyik legnagyobb arborétuma. A 27 hektáros kertben közel 13 000 fajta növényfaj él. Az itthoni és Európában őshonos növények mellett a melegházakban a trópusok növényvilágát is megcsodálhatod. A kertben rágcsálók, kisragadozók és rovarevők is élnek, de több mint 62 madárfaj is fészkel itt. Több sikló-, gyík- és békafaj is otthonra talált az arborétumban. A vácrátóti botanikus kertben idegenvezetést is tartanak, de önállóan bejárható útvonalakat is ajánlanak a látogatóknak. A gyerekek a kirándulás, túrázás mellett különböző tematikus foglalkozásokon is részt vehetnek. 

 Tavasszal gyönyörű a tulipán ültetvény.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek