7.990 Ft

Kingdomino kezdetek társasjáték

7.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Az eredeti Kingdomino játékhoz képest plusz két játékmódot és őskori hangulatot ad ez a Kingdomino játék variáns. Szuper családi társasjáték.

8 éves kortól, 2-4 játékos részére

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 23.
Cikkszám: BLU34838
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Kingdomino Kezdetek 

A Kingdomino Kezdetek egy könnyen tanulható, nem bonyolult szabályrendszerrel bíró társasjáték 2-4 fő részére három különböző játékvariánssal . A játékidő a játékmódok függvényében változhat.
Az alapjáték, ebben az esetben Felfedezések változat megegyezik a már jól ismert 2017-es év Társasjáték díját elnyerő Kingdomino alapjáték szabályával. 
A játékosoknak a dominó lapkák lehelyezésével építeniük kell egy 5*5-ös területet, arra figyelve, hogy egy dominó lerakásakor annak legalább egy tereptípussal illeszkednie kell egy már lent lévő dominóhoz vízszintesen vagy függőlegesen. A lapkákon lévő tűz szimbólumnak fontos szerepe lesz a pontozáskor, hiszen a játékos pontjait megsokszorozhatja. Az aki hibátlanul lerakja a lapkáit és minél több tűz szimbólumot számlál az összefüggő színű területein, az megnyeri a játékot. 

A második, azaz Totemek játékmód szinte mindenben egyezik az előző változattal, annyi eltéréssel, hogy itt már megjelennek nyersanyagok. Az 5*5-ös terület kialakítás ugyanúgy a cél, de a lapkákra kell helyezni különféle nyersanyagokat, mint pl: mamut, hal, gomba, kovakő. Az a játékos akinek az egyik fajtából a legtöbb van a területein megkapja a hozzá tartozó totemet. Itt a tűz szimbólummal célszerű vigyázni, mert könnyen megfoszthatja a részvevőket a nyersanyagoktól. A pontozás ugyanúgy zajlik, mint az előző módban, de itt hozzáadódnak a nyersanyag és totem pontok a végszámításba. 

A harmadik változat a Törzsek nevet viseli. Ezt a játékmódot a Felfedezések módhoz hasonlóan kell játszani, kiegészítve nyersanyagokkal és ősemberekkel. Az előkészületek fázisban a dominókra kell helyezni a nyersanyagokat, a barlangtáblát melyre eddig nem volt szükség a dominósor fölé kell helyezni és a szintén eddig nem használt ősember lapokat a számukra kijelölt mezőre kell lerakni a barlang táblán. 
A játékmenet ugyanúgy zajlik, mint eddig. A játszmában részt vevők dominó lapokat szereznek majd raknak le, de itt már ősembereket is toborozhatnak maguknak. Ezt 2 vagy 4 különböző nyersanyag elköltésével vagy . Előbbi esetben a felfordított ősemberek közül lehet csak választani, utóbbiban pedig a lefordítottak közül bármelyikből. 
Itt sem árt vigyázni a tűzzel, mert könnyen elvehet a játékostól egy ősembert. A játék végén a pontozás majdnem ugyanúgy zajlik mint eddig. Össze kell számolni a területért járó pontokat és az ősemberek adta jólét pontokat. Nyersanyagért itt most nem jár győzelmi pont. A legtöbb pontot szerzett toborzó lesz a győztes. 

Szuper családi társasjáték, könnyen értelmezhető szabályrendszerrel, szép grafikával . 

A doboz tartalma: 

  • 4 kezdőlapka
  • 4 három dimenziós kunyhó
  • 8 törzsfőnök figura
  • 48 dominó
  • 1 barlangtábla
  • 22 ősemberlapka
  • 4 totem lapka
  • 49 nyersanyag fából
  • 10 tűzjelző
  • 1 pontozó füzet


Ajánlott: 10 éves kortól
Játékosok száma: 2-4
Játékidő: kb 30 perc, de ez függ a játékosok számától és a játékvariánstól.

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Családi társasjátékok
Társasjáték gyerekeknek
Logikai társasjátékok
 

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról:

Akik jól ismerik már a Kingdominót, nagyon hamar bele fognak rázódni A Kezdetekbe is. Senkit ne tévesszen meg az elnevezése, mert nem egyszerűbb, hanem épp ellenkezőleg, egy nehezített folytatással van dolgunk, amely az Őskorban játszódik.
A vulkánok, nyersanyagok és ősemberek megjelenése és bevezetése felfrissíti az alapjátékot, mégsem bonyolítja túl, és mivel a három különböző játékmód valamilyen szinten egymásra épül, fokozatosan tanulhatjuk meg az újabb és újabb játékváltozatokat.

Rengeteg új alkatrészt tartalmaz a játék - nyersanyagok, tűzjelölők, ősemberek, amik elképesztően aranyosak és szépek, viszont a méreteik miatt előfordulhat, hogy elkallódnak.
A játék készítőinek is van humora, hiszen ha szemfülesek vagyunk, találkozhatunk érdekes jelenetekkel a lapkákon, mint az agyarral rendelkező ősbárányok, vagy épp Sid a Jégkorszakból. 
A dobozban található egy pontozófüzet is (ami sajnos hiányzott az alap Kingdominoból.), és külön dicséretet érdemel, hogy a dobozban mindennek megvan a helye, semmi sem lötyög. 

Kezdőknek inkább az alap Kingdominot javaslom továbbra is, de akik már jártasabbak a társasjátékok világában, szeretik a gondolkodósabb, előretervezős játékokat, azoknak a Kezdeteket ajánlanám.

Szerencse faktor: A kártyák felcsapásánál van szerepe, de hogy melyiket vesszük el, az csakis rajtunk múlik. Alapvetően a döntéseinken több minden múlik.

Konfrontációs faktor: Konfrontáció nincs benne, de érdemes odafigyelni a másik játékára.

Játék nehézségi szintje BGG szerint: 2,13/5 ( közepesen nehéz )

Játékszabály összetettsége: Nem túl bonyolult, könnyebben értelmezhető játék. Az elején kicsit bonyolultnak tűnhet, de hamar bele lehet tanulni. A játékszabály érthető, jól elmagyarázza a teendőket.

Játékidő: Kb. 30 perc. Kezdetben a játék hosszabb lehet, amíg bele nem jövünk, de utána akár hamar elvégezhetünk egy-egy menetet. A játékidő a választott játékvariánstól is függ.

Kinek ajánlanánk? Akik szeretik a gyors, gondolkodós, stratégiai játékokat. Baráti társaságoknak, családoknak, és ha szerettétek az alap Kingdominot. Kimondottan jó játszani ketten is. Bár a forgalmazó 8 éves kortól ajánlja - az alapjátékot játszhatják-, de az összetettsége és a gondolkodásmódja miatt inkább nagyobbaknak ajánlanánk szívesen. 

Milyen hasonló játékot tudnánk mondani?: Kingdomino, Dragomino, lapkalehelyezés szerint hasonló a Carcassonne, a körsorrend szerint pedig a Castle of mind Wyvern-hez hasonlít (egyik játékban sincs kőbe vésve a sorrend).
 

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Azt kell mondjam, nagyon jó játék. Régebben játszottam a díjnyertes alap Kingdominóval, már az is elnyerte a tetszésem. Ebben sokkal jobb kombinációs lehetőségek vannak és több módozat. Nálam mindenképp ez a nyerő.
2022. 01. 27.
Árukereső.hu Árukereső.hu