Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Készségfejlesztő játékok minden korosztálynak

A játék, amelyet sok felnőtt érthetetlen és felesleges időtöltésnek tart a gyerekek első hát évének legfontosabb tevékenysége.

Nem kevesebbről van szó, mint hogy a gyerekek „belejátsszák” magukat a felnőttek, számukra még ismeretlen, és éppen ezért sokszor félelmetes s érthetetlen világába. Bár egy gyerek szinte bármivel képes eljátszani, a készségfejlesztő játékok tudatos vásárlása és használata nagyon sokat segít egy gyermek fejlődésében.

A száz vagy már több évvel ezelőtt élt gyerekekhez képest, korunk apróságai egy rendkívül inger gazdag környezetben élnek, elegendő, ha csak a televízió hatásaira gondolunk. Ezek az ingerek viszont sok esetben nem éppen pozitívan befolyásoljak a gyerekek fejlődését, éppen ezért is ajánlatos a játékra fordított időt minőségi módon kitölteni, a készségfejlesztő játékok tudatos, fokozatos, és az adott gyerek korosztályának megfelelő használatával.

A készségfejlesztő játékok gyakorlatilag felölelik az összes olyan területet, ahol egy gyermek fejlődését szemmel láthatóan nyomon követhetjük. Beszédkészség, hosszú és rövidtávú emlékezet, egyensúlyérzék, mozgáskoordináció, logika, koncentráció vagy kézügyesség egyaránt stabil, és folyamatos módon fejleszthető a készségfejlesztő játékok használatával, ráadásul mindez még örömet is okoz a kicsiknek, nem egy erőltetett, mesterkélt folyamat. Használatuk a szakemberek szerint, de a szülők tapasztalata alapján is több mint ajánlatos, a „végeredmény” pedig a korának megfelelően fejlett, boldog és kiegyensúlyozott gyerek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek