Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Készségfejlesztő játékok kicsiknek és nagyobbaknak

Ha azt mondja valaki, hogy készségfejlesztő játékok, akkor vajon milyen játékok jutnak az eszünkbe?

A legtöbb ember ilyenkor valami nagyon bonyolult játékokra gondol, pedig észre kell vennünk, hogy minden egyes játék valamilyen készséget fejleszt. Ismerkedjünk meg egy pár játékkal, amelyek egyszerűek, ám mégis nagyon sokat segíthetnek a gyermeknek. Itt vannak például a legegyszerűbb fakockák, amelyek önmagukban már nagyon sok mindenre jók, ha pedig színesek, akkor a gyermek megtanulhatja a színeket, a formákat stb. A fakockák rakosgatásával a finom-motorika fejlődik és a kreativitás, a nyelvérzéket is lehet fejleszteni, ha például különféle nyelveken próbáljuk megtanítani vele a színek neveit. Ezt azért hangsúlyozzuk, mert ebből már látható, hogy a fa kockákkal játszhat a nagyon pici gyermek, a kissé nagyobb, aki már beszélni is tud, és már az is, aki képes a nyelvek között különbséget tenni.

Nagyon hasznosak például azok a készségfejlesztő játékok, amelyek nem pusztán egy játékot tartalmaznak, hanem egyben többet. Talán ez most kuszán hangzik kicsit, de biztos mindannyian emlékszünk azokra a fa kockákra, amelyeknek különféle oldalai különféle játékokat rejtettek magukban. Amikor például a tetején egy labirintus játék van, az egyik oldalán illesztős játék, a másikon a számokkal, a harmadikon a betűkkel ismerkedhetünk, a negyediken a formák és a színek várnak bennünket stb.

De lehet ezt variálni az állatokkal vagy a növényekkel és ha még tovább szeretnénk menni, akkor a fajokkal, mint a madarak, vagy emlősök, esetleg rovarok, afrikai állatok, európai állatok, vízi állatok stb. Itt is érzékelhető, hogy ezek a készségfejlesztő játékok is szinte a nullától egészen az iskolás korig terjednek, a gyermek mindig megtalálja azt a részt, amely számára tökéletes. A készségfejlesztő játékok segítik a mozgáskoordinációt, a megismerést, a térlátást, a képfelismerést, a finom-motorikát és még sorolhatnánk. Egy-egy játékkal sok készség fejleszthető.

A legjobb készségfejlesztő játékok kicsiknek és nagyobbaknak:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek