Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Karuba társasjáték vélemény

A Karuba egy kincskeresős, útépítős díjnyertes társasjáték, amelynek játékszabálya könnyen megtanulható, de a játék maga nem egyszerű, nem árt előre gondolkodni, számolgatni a pontokat, taktikázni, hogy végül te kerülj ki győztesen.

A játék lényege:

4 kalandorral indulsz útnak, a cél az, hogy a felhúzott lapkákból felépíts egy ösvényt, amelyen lépegetve elsőként el kell juttatnod a bábuidat a színben vele egyező templomig. Az a játékos, aki elsőként ér oda, megszerzi a legnagyobb értékű kincslapkát. Az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti be. Pontokat a templomok eléréséből, valamint az ösvényen lévő kristályokból és aranyból gyűjthetsz. Nem árt előre gondolkodni, számolni, hogy melyik éri meg jobban, beérni a templomba, vagy feladni a templom elérésével járó pontokat, és minél több kincset gyűjteni.

A játék egyik különlegessége, hogy nem egy játéktábla van, hanem minden játékos előtt van egy "saját" játéktábla, de mégis együtt játszanak. Mindenki ugyanazokat az utakat használja, építi, de érdekes, hogy mégis mennyire máshogy gondolkodunk, és mindenki másképp fogja letenni a saját ösvényét a templomokig.

Dobókocka a játékban nincs, de a bábukkal haladnunk kell a templomok felé. Hogyan tehetjük akkor ezt meg? Mikor felhúzunk egy lapot, dönthetünk, hogy megtartjuk azt, és az utat letesszük a táblánkra, építkezünk, vagy pedig eldobjuk, és a lapért cserébe léphetünk az egyik kalandorunkkal. Figyelni kell arra is, hogy milyen lapkákat dobunk el, hiszen az utakon vannak a kincsek, a kristályok és aranyak, így érdemes minél több kincses lapot megtartanunk, hogy tudjunk mit gyűjtögetni az út során.

Tehát a játék elég összetett. Mindig nagyon izgalmas és mindig más, hiszen a kalandorok és a templomok is mindig máshova kerülnek.

Kinek ajánljuk?

  • ketten is játszható és ketten is izgalmas, úgyhogy pároknak
  • családoknak nagyobb gyerekekkel, 8 éves kortól
  • a Furfangos labirintus társasjáték kedvelőinek

Tetszett a cikk? Próbáld ki ezt a díjnyertes társasjátékot, ami felnőtteknek és gyerekeknek is izgalmas! A Karuba majdnem az év társasjátéka lett, dobogós helyezést ért el, benne volt az első három legjobb társasjátékban 2016-ban.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek