17.990 Ft

Kard és Korona 3. kiadás társasjáték

17.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Gyönyörűen kidolgozott egyedi 3D figurákkal ellátott történelmi, stratégiai társasjáték, ami a középkori Magyarországon játszódik. 

10 éves kortól, 2-6 játékos részére

Szállítási információk

Cikkszám: 707002
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Kard és Korona 3. kiadás társasjáték

A Kard és Korona az Árpád-ház kihalásának zűrzavaros időszakába repíti vissza a játékosokat.
A történet 1301-ben veszi kezdetét, amikor is III. András, az utolsó Árpád-házi uralkodó elhunyt, valószínűleg mérgezés áldozata lett.
Ám a király hatalma már egy ideje csupán jelképes volt, a valódi hatalmat az oligarchák, a tartományurak birtokolták, akik igazi kiskirályokként kormányozták hatalmas területeiket - önálló külpolitikát folytattak, egymással is hadakoztak, ha érdekeik úgy kívánták.
Ebben a vérzivataros évtizedben zajlik a játék, melynek célja a korona megszerzése.
Minderre vagy 8, vagy 12 év (kör) áll rendelkezésre, attól függően, hogy melyik játékmódot választják a játékosok. Ha ezen időtartamon belül, bármelyik játékos kellő befolyást és hatalmat szerez, akkor igényt formálhat a magyar koronára és megnyeri a játékot.
A játékot többféleképpen is meg lehet nyerni: vagy elfoglal 3 vagy 4 önálló országrészt, vagy a játékosok száma szerint meghatározott várat, vagy sikerül valamennyi játékostársának tartományurát legyőznie, vagy tisztségviselő választáson megszerzi mindhárom elnyerhető tisztséget.
Mivel több lehetőség is van a győzelemre, így nemcsak a csatáknak, hanem a stratégiai döntéseknek és a diplomáciának is fontos szerep jut.

A Kard és Korona egy stratégiai, területfoglalós, hadászkodós társasjáték, amelyben nagy szerep jut a kockadobásoknak is, így sok minden múlhat a szerencsén. A társasjátékot történelmi háttérismeret nélkül is lehet élvezni.

Tartalma:

  • 2 x 5 db egyedi dobókocka
  • 6 db egyedi 3D figura
  • 6 db hadúr jelölő
  • 6 db lépés jelölő
  • 54 db épület jelölő
  • 6 db karakter lap
  • 91 db pénz jelölő
  • 22 db eseménykártya
  • 700 db sereg jelölő
  • 3 db tisztségviselő jelölő

Ajánlott: 10 éves kortól
Játékosok száma: 2-6 fő
Játékidő: 60-180 perc

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Játékok 8-12 éveseknek
Stratégiai társasjátékok

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról:

A Kard és Korona egy izgalmas stratégiai társasjáték, amely az 1300-as évek zűrzavaros időszakában zajlik a Magyar Királyság területén. A játék nagyon szépen illusztrált, gyönyörű kivitelezésű és történelmileg is megállja a helyét.
Pozitívum, hogy nem feltétel a történelmi háttér ismerete, de a játék nagyon jól bemutatja a korszakra jellemző belpolitikai viszonyokat.
A játékban a stratégia mellett fontos szerep jut a kockadobásoknak is, emiatt a szerencsefaktor is magas. Fontos továbbá az adott körben a lépés sorrend is, valamint a fordulópakli is megnehezítheti a játékosok dolgát. A játék további előnye, hogy nagyon sok fordulókártya van a dobozban, emiatt magas az újrajátszhatóság lehetősége is.
A Kard és korona sokban hasonlít a Rizikó társasjátékhoz, ugyanúgy stratégiai, területfoglalós a játék, amelynek központi eleme a konfliktus.
A játék készítői kiválóan megtalálták azt az időszakot a magyar történelemben, amelyre jellemző volt az intrika, a meggyengülő királyi hatalom, és a háborúskodás.
A játék több lehetőséget is ad a győzelemre, valamint rengeteg izgalmas alkatrésze, játékeleme van, amik fokozhatják a játékélményt. Viszont négyen játszva a legizgalmasabb, ketten sokkal barátibb, kevésbé konfrontatív, három játékos esetén pedig előfordulhat a nevető harmadik szituáció.
A játék egyedüli hátulütője a játékszabály - időt kell szánni az értelmezésére.

Az új kiadás előnyei: a játékelemek, a papok, várak , a seregek egyedi formájúak, így könnyebb őket megkülönböztetni. Vannak benne külön nagyobb sereg jelölők is, így kevesebb tokent kell pakolgatni.
A pénzek fényes fémszerű bevonatot kaptak, és a játék megadja az örökösödés lehetőségét is.

Kicsit nehéz a dobozba visszapakolni az alkatrészeket, a tartományúr figurák mérete miatt pedig a játék során nehézséget okozhat a mozgatásuk.

Szerencse faktor: Nagyon erős benne, sok múlik a kockadobásokon, ebben hasonlít a Rizikó társasjátékra.

Konfrontációs faktor: Mivel területfoglalós, háborúzós játékról van szó, így nagyon magas benne a konfrontáció, minél többen játszunk, annál magasabb.

Játék nehézségi szintje BGG szerint: 2,00/5  ( közepesen nehéz)

Játékszabály összetettsége: Nagyon nehéz, több időt kell rászánni az értelmezésére, de maga a játékszabály érthető, jól elmagyarázza a teendőket.

Játékidő: 120 perc. Kezdetben a játék még hosszabb lehet, amíg bele nem jövünk.

Kinek ajánlanánk? 
Az erős stratégiai, területfoglalós játékokat kedvelőknek, akik nem riadnak vissza a konfliktusoktól. Baráti társaságoknak, vagy akár családoknak is.

Milyen hasonló játékot tudnánk mondani?: Small World, Mátyás.
 

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyon szép lett az új kiadás, már régóta szemeztem a játékkal és egyenlőre nem bántam meg a megvételét. Bár a játékszabály elég ütősre sikerült, kell egy kis idő mire belejövünk a játékba, de eddig nagyon szuper.
2022. 02. 07.
Árukereső.hu Árukereső.hu