Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Karácsonyi ajándékok gyerekeknek - 25+1 legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek

Karácsonyi ajándékok gyerekeknek - 25+1 legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek

Közeleg a karácsony. Jobb, ha minél előbb elkezdünk gondolkodni azon, hogy kinek mit adjunk ajándékba, mert ha az utolsó pillanatra hagyjuk az ajándékvásárlást félő, hogy a nagy kapkodásban nem sikerül megtalálnunk a tökéletes ajándékot. Akkor tudjuk, hogy a megfelelő ajándékot választottuk, ha örömet okoz annak, aki kapja, de az is nagyon fontos, hogy az ajándék olyan legyen, amit a megajándékozott szívesen használ, többször elővesz, és nem csak hónapokig a polcon porosodik. Ha ilyen ajándékot keresünk, akkor tökéletes választás a társasjáték, ami nem csak a gyerekeknek okoz örömet. Szerencsére egyre több olyan társasjáték kapható, ami az egész családnak jó szórakozás. Íme 25+1 társasjáték ajándék ötlet gyerekeknek életkor szerinti sorrendben, amivel biztosan nem foghatunk mellé:

25+1 legjobb karácsonyi ajándék gyerekeknek:


1.    Benefitto mágneses tábla figurákkal a játékos neveléshez 2 éves kortól

A Benefitto egy gyönyörűen illusztrált "játékszett", ami egy hűtőre (vagy más mágnesezhető felületre) tehető játéktáblából és egy 36 darabos mágneses figurakészletből áll. Nem úgy kell elképzelni, mint egy klasszikus társasjátékot. Ne egy "leülünk és ki nyer" játékra számíts. Inkább egy jutalmazó eszközre, melyet minden nap egy kicsit elővesztek.
A gyermek bábuja egy manó, akinek célja, hogy feljusson a játéktáblán lévő fa tetejére, közben feldíszítse azt és meglepetéseket szerezzen. Végül a fa tetején egy lufikapkodós kalandba kezdhet. A játék menetét a szülő a gyermekkel közösen megbeszélve alakítja a gyermek viselkedésétől függően.
Nem is igazán játék. A szülő és gyermek kommunikációját segíti, hogy "egy nyelvet beszéljenek". Jó út lehet arra, hogy elkerüljétek vagy megoldjátok a konfliktusokat, adhass pozitív visszajelzést gyermekednek. Játékos segítő eszköz a gyermeknevelésben.


 

Benefitto >>

2. Smartmax mágneses építőjátékok nagy elemekkel, már 1 éves kortól:

SmartMax építőjátékok kisebbeknek >>

 

3. Little Action - Egy kis cselekvés 2 éves kortól

A játék lényege: az akció kártyákon lévő feladatok teljesítése...Milyen feladatok vannak? Tedd a fejedre a tigrist úgy, hogy ne essen le. Dobd a majmot a dobozba, rakd egymás tetejére ügyesen az állatokat, stb.
Ha sikerül megoldani ezeket a feladatokat, jutalmad egy szép érme. Legyél Te, aki a legtöbb érmét összegyűjti!
A Djeco "little" társasjáték sorozatának legújabb tagja a Little action, Egy kis cselekvés. Ez a játék a legkisebbeknek való, ez lehet a gyermek első társasjátékainak egyike.

Little action, egy kis cselekvés >>

4. Almácskák társasjáték 3 éves kortól

Szedd le az almákat és töltsd meg a vödröt! A Ravensburger Almácskák társasjáték egy óvodásoknak készült vidám társasjáték, amivel a számolást és az észlelést lehet fejleszteni. A játékosok a pörgettyűt megforgatják, és ahol megáll a mutató, annyi almát szedhetnek le a fáról. Miközben gyűjtik a kosarakba a finom gyümölcsöt, megismerkednek a gyerekek a számokkal, és még az összeadást is gyakorolhatják! Aki a legtöbb almát szedi le, megnyeri az Almácskák társasjátékot!

Almácskák társasjáték >>

 5. Pitypang és Lili társasjáték - Keller & Mayer 3 éves kortól
 
Szegény kutyusok bánatosan ücsörögnek a menhely ketreceiben. Segíts rajtuk, hogy mielőbb új otthonra találjanak! Vajon kinek sikerül a legtöbb kutyust megmentenie? Pitypang és Lili, Pásztohy Panka kedves mesefigurái, ezúttal egy nagyon kedves társasjátékban kelnek életre.

Pitypang és Lili >>


6. Kutyák és otthonok - Dogs & Homes Marbushka 5 éves kortól

Csigalassan telik az idő otthon, amíg a gazdik dolgoznak. Nehéz jó kutyának lenni és türelmesen várni, amikor izgalmas kalandokkal csalogat a világ. Kisurranni az ajtón egyszerű, de hazatalálni segítség nélkül nem mindig sikerül. Kövessétek az árulkodó nyomokat a parkban és segítsetek hazajuttatni a csellengőket!

Kutyák és otthonok társasjáték >>

7. Bogyó Babóca Grabolo 4 éves kortól

 

Felhőtlen szórakozás a gyerekeknek és az egész családnak!

Dobj a két kockával, jegyezd meg a szín- és mesehős kombinációt, keresd meg a képet az asztalra leszórt kupacban, és villámgyorsan csapj le a kiszemelt kártyára.

Egy igazán pörgős játék, melyben jó megfigyelőképességre, koncentrációra és gyors reflexre lesz szükség, ha nyerni akarsz!

Bogyó és Babóca karaktereivel illusztrált társasjáték, vízhatlan kivitelben, hogy bárhová magaddal vihesd.

Bogyó és Babóca Grabolo >>

8. Hello Dino 3D társasjáték 5 éves kortól

Memóriajáték tündéri dinoszaurusz kölykökkel és három dimenziós tojásokkal. 

Nahát, micsoda kavarodás van a dinoszauruszfészekben! A dinoszaurusz kölykök mindig másik tojásba bújnak és ez bizony nagy összevisszasághoz vezet. Csak úgy tehettek rendet, a fészekben, ha helyükre teszitek a dinoszaurusz kölyköket, ehhez azonban nagyon kell figyelnetek! A játékosok célja, hogy a nagy dinoszaurusz fészekben ügyesen helyezzék át a dinoszaurusz tojásokat, azért, hogy elsőként szerezzék meg az összes különböző színű dinólapkát. Az nyer akinek ez a leghamarabb sikerül.

Hello Dinó társasjáték >>

9. Kalóz a hordóban társasjáték 4 éves kortól

Vajon ki lesz, aki nem ugrasztja ki a kalózt a hordóból? Válassz színt, üld körbe társaiddal a hordóban bujkáló kalózt és egymás után véletlenszerűen szúrjátok bele a színes kardokat a hordóba! Sosem lehet tudni, mikor ugrik ki hirtelen a zsivány. Izgalmas és vicces társasjáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Maximum 4 fő játszhat vele egyszerre.

Kalóz a hordóban társasjáték >>

10. MAX a macska kooperatív társasjáték 4 éveseknek

Juttassuk be együtt a kis állatokat a lakhelyükre a cica előtt...

Egy madár, egy egér és egy mókus igyekszik a lakhelyére egy fán. Igen ám, de Max, a kandúr éhes és el akarja kapni őket. A játékosok együtt vigyáznak a kis élőlényekre.
Mindegyikőjük el tud menekülni a saját kis “egérútján”, de Max is ismeri ezeket. Még szerencse, hogy el tudjuk csábítani egy kis finom csemegével!

Max egy izgalmas játék, ami nagyobb gyerekeknek is élvezhető. Együtt vitatják meg, melyik kis állatot juttassák először haza, vagy hogy mikor adják oda a csemegét Maxnak. Vagy hogy hogyan éreznek, mikor Maxnak sikerül az egyik kisállatot elcsípnie.

Max a macska társasjáték >>

11.  Rókanyomon társasjáték 6 éves kortól

 

Együtt nyomoz az egész család, vagy a gyerektársaság! Díjnyertes társasjáték, melyben nem egymás ellen játszunk, hanem egymást segítve nyerhetünk!

Valamelyik ravasz róka elvitte nagyi rétesét, és a ti dolgotok megtalálni! A megoldáshoz először is nyomokat kell keresnetek: viselt kalapot az elkövető, 
és vajon volt nála zsebóra? Siessetek, nehogy a gazfickó meglógjon!

Rókanyomon társasjáték >>

12. Invisible megfigyelős kártyajáték 6 éves kortól

A varázsló mindig csak az új varázslatok megtanulására, a boszorkány pedig a főzeteire koncentrál, nem csoda, hogy néha elhagynak ezt-azt...segíts nekik megtalálni a dolgaikat!

Találd meg az elveszett tárgyat - vagy éppen azt az egyet, ami még megvan!

A játék elején kiválasztott karakter segédkártyáját jól látható helyre kell tenni, majd mellé kell rakni a hozzá tartozó kártyákból kialakított húzópalit. A 16 szimbólumból kialakított kör közepére kell felfordítani egyet a húzópakliból, majd indulhat is a kutatás! 
Ki találja meg először a keresett tárgyat?

Invisible társasjáték >>

13. Suspend és Suspend Junior 6 éves kortól

Unod már a Jengát? Játsz Suspend junior társasjátékot! Pörgess, majd a kipörgetett színű girbe gurba drótot helyezd az építményre úgy, hogy egyensúlyban maradjon! Egy rossz mozdulat, és összedőlhet az addig összeállított csoda! Szuper játék izgő-mozgó gyerekeknek is!

Suspend társasjáték >>

14. Speed Colors társasjáték 5 éves kortól

Jegyezd meg és színezd ki Te elsőként! A villámgyors memória és színezés izgalmas társasjátéka!

Ki lesz a legügyesebb és leggyorsabb színező? Kezdődjön az izgalmas memória-színezés a Speed Colors társasjátékkal!
Jegyezd meg a kártya színes oldalán lévő kép színeit, fordíts meg a kártyát a fekete-fehér oldalával felfelé és színezd ki, amilyen gyorsan csak tudod!
A győzelemre annak van esélye, aki minden fordulóban gyorsan és pontosan színez! Használd a helyes színeket, maradj a körvonalakon belül és persze légy mindenkinél gyorsabb!

Speed Colors társasjáték >>

15. Szellemvadászok Smart Games logikai játék 6 éves kortól

Gondolkoztál már mit csinálnak a szellemek az elátkozott kastélyban?
Használd a fejed és a Szellemvadászokból megtudhatod. Világítsd meg a szellemeket minden kihívásban, azáltal, hogy rájuk teszed az elemlámpát ábrázoló elemeket, a megfelelő helyekre. 60 új feladvánnyal FÉLELMETESEN jó szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Szellemvadászok logikai játék >>

16. Roller Coaster Challenge Thinkfun - hullámvasút építő játék 6 éves kortól

Izgalmas mérnöki kihívás, amelyben a saját hullámvasutadat építheted fel! A játékban 40, egyre nehezedő feladvány során kell csúszdák, oszlopok, hurkok és alagutak segítségével egyre összetettebb hullámvasutakat építeni, melyeket aztán a hullámvasút elindításával lehet tesztelni! Neked sikerül?

Roller Coaster építő játék >>

17. Weykick Futball Piccolo - mágneses foci játék 6 éves kortól

Léghoki szerű ügyességi focis játék kicsiknek és nagyoknak! Nem légbefúvós, hanem mágneses elven működő focis játék otthonra.

A focistákat mágnes segítségével tudod mozgatni az asztal alatt fogva. Ügyességi játék, ami minden korosztályt vonz! Garantált siker!

Egyedi, mágneses focijáték, ha a csocsót már unod. Minőségi gumifából, évekig a család örömére!

Weykick mágneses focis játék >>


18.    Ice Cool társasjáték - pingvines, pöckölős "menő" ügyességi játék 6 éves kortól

2016-os év legvagányabb, legmenőbb, valóban újdonság erejével ható társasjátéka! Merőben más játékmenet jellemzi: pöckölős ügyességi játék!
Egy átlagos nap a pingvinek iskolájában. Vagy mégsem? Három pingvin rájött, hogy sokkal szívesebben lakmároznának egy pár halat, minthogy az órán üljenek, hát elindultak a suliban kóborolni és halakat gyűjtögetni.
De a folyosó-ügyeletes ezt persze nem hagyja annyiban! Addig meg sem áll, míg el nem kapta az összes kóborlót!

Ice Cool társasjáték >>

19. Kutyavilág társasjáték 6 éves kortól

A Kutyavilág társasjátékban megismerkedhetsz a kutyák életével. Célod, hogy három csontot elvigyél a búvóhelyedre. Kalandod során, ételt kell keresned, melyet akár a kukák felborításával is szerezhetsz vagy az éttermeknél kaphatsz. Megjelölhetsz villanyoszlopokat, ha a szükség úgy hozza, újságot kell kihordanod a kijelölt állomásokra. Mindig légy résen a sintér és más kutyák megnehezíthetik a dolgod. 

Kutyavilág társasjáték >>

20. Treasure Hunters - Szellemes kincskeresők kooperatív játék 8 éves kortól

Ha szeretnétek megtalálni az elrejtett kincseket és kijutni a házból, mielőtt teljesen ellepik a kísértetek, egy csapatként kell dolgoznotok. De legyetek óvatosak, mert a szellemek nem adják könnyen a kincseket.      

A játékosoknak közösen kell legyőzniük a szellemeket és megtalálniuk a kincset a GYŐZELEMÉRT!   

Szellemes kincsvadászok >>

21.    Cortex társasjáték 8 éves kortól

Gyerekeknek fejlesztő játék, felnőtteknek pedig partijáték a Cortex, ami garantáltan megmozgatja az agyad minden részét: válaszd ki a hiányzó elemet, párosíts, találj ki labirintusokból, tapints ki valósághű felületű lapokat – és ezzel a kihívásoknak még nincs végük!
Memóriában erős vagy, de megfigyelésben kevésbé? A térlátásod nem az igazi, de a logikád verhetetlen? Mindenkinek van rá esélye, hogy megszerezzen egy kirakódarabot, ha elég gyors! Az első játékos, aki össze tudja rakni az „agyát”, megnyeri a játékot!Cortex társasjáték >>

22.    Boldog lazac partyjáték 6 éves kortól

Ha egy igazán őrült szórakozásra vágysz, akkor csakis Boldog Lazac kártyajáték kell!

Szabadulj meg a kártyáidtól! Ezt nagyon egyszerűen megteheted, csak el kell végezned a rajtuk látható utasítást egy másik játékossal! Pacsizzatok, cseréljetek helyet, vagy csapkodjátok egymás kezét ficánkoló lazacként! Könnyű partijáték, amit kicsik és nagyok egyaránt élveznek majd!

Boldog lazac >>

23.   Beugró társasjáték 12 éves kortól

A Beugró társasjátékkal már nem csak a tévében vagy a színházban élvezheted kedvenc műsorod, hanem élőben, ott és akkor, ahol és amikor csak akarod. 

Improvizációs, izgalmas és vicces társasjáték, főszerepben veled és a barátaiddal vagy a családoddal.

A világot jelentő deszka ezúttal lehet szőnyeg, parketta, kő vagy éppen egy park zöld gyepe. Próbáld ki, milyen színésznek lenni!

Beugró társasjáték >>


24. Sagrada társasjáték 14 éves kortól

A Sagrada társasjáték egy gyönyörű kivitelezésű és elegáns szabályrendszerű nemzetközileg elismert családi absztrakt stratégiai játék, ahol egy közös készletből kell a játékosoknak egymás után különböző színű és értékű dobókockákat választani, és a saját ólomüveg ablakát reprezentáló tábláján lehelyezni, két megkötésnek megfelelve:

- ugyanolyan színű és értékű kockák nem érintkezhetnek,
- a véletlenszerűen kialakított személyes játéktáblánkon mindig vannak bizonyos szín, vagy értékbéli megkötések, hogy egy-két területre pontosan milyen kockát szabad csak rakni.
A kockák választásánál mindig szem előtt kell tartani a játékosok közös (nyílt), valamint személyes (titkos) céljait, mivel ezek teljesítése hozza a játék végén a legtöbb pontot. Különleges csavart ad a játékmenetnek a szerszámkártyák használata, amik az alapszabályok „megszegését” teszik lehetővé, mert a segítségükkel különböző változatos módokon kerülheted meg a megkötéseket, vagy a játékostársak „csapdáit”.

Sagrada társasjáték >>

25.    Imagine társasjáték 10 éves kortól
 
Te vagy az asszociációs játékok királya? Rá tudnál vezetni másokat úgy is a megoldásra, hogy nem mutogathatsz és hangot sem adhatsz ki? Próbáld ki a formabontó Imagine társasjátékot és legyél te a legkreatívabb játékos! Használd a fantáziádat és készíts elképesztő alakzatokat, hogy rávezesd játékostársaidat a megoldásra!

Imagine társasjáték >>

25+1. Azul társasjáték 8 éves kortól

Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.

Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

Azul társasjáték >>

További karácsonyi ajándék ötletekért kattints >>

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek