Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Karácsonyi ajándék ötletek gyerekeknek - top 10 karácsonyi ajándék ötlet gyerekeknek

Karácsonyi ajándék ötletek gyerekeknek - top 10 karácsonyi ajándék ötlet gyerekeknek


Mikor karácsonyi ajándékot választunk a legfontosabb, hogy olyan ajándékot vegyünk, amely örömet okoz a megajándékozottnak, de az sem elhanyagolható szempont, hogy az ajándék hasznos legyen. Amellett, hogy a játék szórakoztató, valamilyen képességet, készséget is fejleszt, így játszva  fejleszthetik a gyerekek a kézügyességüket, logikájukat. Íme 10 fejlesztő játék karácsonyra, ami segít a tanulásban, de mégis örömmel veszik majd őket elő a gyerekek:
Top 10 karácsonyi ajándék ötlet gyerekeknek:

1.    Mókusos csipeszes ügyességi társasjáték gyerekeknek 3 éves kortól
 
Díjnyertes, gyönyörű, kedves és élvezetes társasjáték a kézügyesség fejlesztésére, színek megkülönböztetéséhez, megismeréséhez... Óvodás gyerekek kedvenc társasjátéka, miközben "észrevétlenül" fejleszti a finommotorikus képességeket, kézügyességet. Az írás előkészítéséhez kiváló társasjáték már 3 éves kortól. 

 

Itt megvásárolhatod >>

2.    Színfelismerő és forma válogató csipeszes játék - Super Sorting Pie 3 éves kortól
 
Színek, formák felismeréséhez, csoportosításához nagyon szép kivitelű, igényes készségfejlesztő játék. A csipesz a finommotorika fejlesztéséhez kiváló eszköz... Ez a gyönyörű készségfejlesztő játék rendkívül sok képességet fejleszt egyszerre: színfelismerő, forma válogató, számolást gyakorló, finommotorikát fejlesztő készségfejlesztő játék. Figyelem és koncentráció képesség fejlesztésének is kiváló "eszköze". 3.    Circuit Maze Thinkfun - elektromos áramkör tervező / építő játék 8 éves kortól
 
Tudományos, logikai és "labirintus" játék egyben. Elektromos áramkör tervező, építő játék a Thinkfuntól, 60 feladvánnyal... A Thinkfun, építve a hagyományaira, újabb labirintusjátékkal lep meg bennünket. Ebben az egyszemélyes feladványokat tartalmazó játékban ismét a játékos tudomány világába visz minket: ezúttal egy áramkört kell kiépítsünk, és ha a feladványt sikeresen oldottuk meg, a felvillanó lámpa a jutalmunk! 4.    Záras készségfejlesztő gyerekjáték, "matatófal" 3 éves kortól
 
Zárak, zárak és zárak! Melyik fiú ne lenne oda ezért a szuper játékért! Különböző zárakkal nyitható kis ajtók, melyek mögött elbújtak a képek. Matatófal, vagy "matató tábla" néven is ismeretes szuper készségfejlesztő játék. 5.    Design and drill - elektromos csavarhúzós kreatív játék
 

Fiúk kedvenc barkácsolós-képkészítő játéka...

Válassz egyet a  20 mintakártya közül, majd az elektromos csavarhúzó segítségével alkosd meg a képet.. 3 db AA elemmel működik (nem tartalmazza).
A kép alkotásához az elektromos csavarhúzó mellett kézi csavarhúzót is használhatsz. Ez utóbbi még jobban fejleszti a gyermek kézügyességét. 


6.    Robot teknősök - Thinkfun társasjáték kis programozóknak
 
Juttasd el a teknősödet a saját ékkövéhez. Kisebbeknek az irányokat, nagyobbaknak a programozás alapjait oktató társasjáték. Társasjáték kis programozóknak! A Kickstarter történetének legjobban támogatott társasjátéka könnyed, játékos formában tanítja meg a gyerekeknek a számítógépes programozás alapjait. 
A Robot teknősök ThinkFun társasjáték észrevétlenül tanítja meg az óvodáskorú és kisiskolás korú gyerekeknek a számítógépes programozás alapjait,miközben rém szórakoztató. Másodpercek alatt megtanulható, percek alatt lejátszható, és végtelen tanulási lehetőséget biztosít.
A játék különböző nehézségi szinteken (nehezítések nélkül kisebbeknek, egyre több nehezítéssel nagyobbaknak) játszható. 7. Feelinks - Érzelmek társasjáték   

A Feelinks ötvözi a játék örömét és az érzelmek felfedezését. 

Hogyan élhetnénk nagyobb békességben, harmóniában egymás mellett? Hogyan tudnánk megérteni, megismerni egymást, és elfogadni különbözőségeinket? Milyen szerepe van az érzelmeinknek az életünkben? Hogyan fejezhetnénk ki őszintén érzelmeinket anélkül, hogy ítélkeznénk mások felett, vagy mások ítélkeznének felettünk? Számos, ezekkel a kérdésekkel kapcsolatos beszélgetés eredménye a Feelinks.

Mindenki másképpen fejezi ki az érzelmeit, ezek egyénenként nagyon eltérőek lehetnek. Ha képesek vagyunk arra, hogy az érzéseinket megfogalmazzuk, hogy azokkal szembesítsünk másokat, közelebb kerülünk saját magunk megértéséhez.

 

8.    Észvesztő útvesztő - labirintus építő ügyességi játék 6 éves kortól
 
Tervezz, építs és versenyezz! Egymásnak építetek labirintus pályát, a verseny utána jön! Kié lett a nehezebben teljesíthető?... Logika és ügyesség, tervezés és kivitelezés, gyorsaság és türelem a labirintusban! 
Az Észvesztő útvesztő nem más, mint egy három dimenziós labirintus játék, ahol minden alkalommal a játékosok építik fel a pályát, amit aztán kicserélnek egymás közt, így az ellenfélnek kell végigvezetnie rajtuk a golyót. Nincs tehát két egyforma játék, nincsenek bevált sémák és begyakorolható mozdulatok, minden parti egyedi és megismételhetetlen!
Egyedülállóan kreatív és sokrétű játék, ami fejleszti a logikát, térlátást, a kézügyességet, türelmet és koncentrációt igényel, miközben felhőtlen szórakozást nyújt!
 


9.    Programozható, mozgó egér játék robot 5 éves kortól
 
Programozható, mozgó egér játék robot. Több nehézségi szinten játszható. 5 éves kortól kb. 12 éves korig.

http://www.okosjatek.hu/programozhato_eger

10.    Balance Beans - ThinkFun logikai játék 5 éves kortól
 
A Balance Beans egy vidám logikai játék. Hova üljenek a babok a mérleghintán, hogy egyensúlyban legyenek? Te is előrébb ültetted a nagyobb tesót már a mérleghintán, hogy a kicsi és a nagy együtt tudjon hintázni? Most ezt kikísérletezheted sok kis bab gyerekkel!
Tegyél rendet a hintázó babok között, hogy egyensúlyban legyenek a hintán! Magányos, iker és hármas iker bab-babákat kell a feladatkártyának megfelelően felültetni piros társaik mellé úgy, hogy az egyensúly megmaradjon! Mulatságos feladványok, amelyek észrevétlenül fejlesztik a matematikai tudást - már az óvodás korban is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek