Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

Kalaha társasjáték - Mancala logikai táblajáték színes fa kövekkel, összecsukhatós (TB) 13033

Kattints a képre több képhez
További képek
Ár:
5.990 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled GLS házhoz szállítással: 2019. november 20.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (10)
Életkor: 8 évtől, 2 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

Kalaha / Mancala játék összecsukható táblával. A világ egyik legrégibb (ősi) táblajátéka, logikai játéka...

Tábla mérete: összecsukva 13 cm x 23 cm, kinyitva 13 cm x 46 cm

A Kalaha vagy Mancala társasjáték rövid játékszabálya a sok száz játszható variációból:

Két játékos közé letesszük a táblát (vízszintesen). A tábla minden kis gödrébe teszünk négy-négy követ (a két szélső nagyba nem, az lesz a gyűjtő gödör). Az adott játékos az előtte lévő sorokból játszik, tehát abból vehet ki köveket, a játékosok gyűjtő rekesze tőlük jobbra esik. A játék elején tehát minden gödör négy színes követ tartalmaz, a szélső gyűjtőrekeszek üresek. A kezdő játékos választ egy az előtte lévő sorból egy gödröt, abból minden követ kivesz és az óramutató járásával egyezően egyesével belepottyant a következő gödrökbe egyet-egyet. Amennyiben sikerült úgy csinálnia, hogy az utolsó a gyűjtőgödrébe esik, akkor újra ő jön. A gyűjtőgödörbe minél több követ kell gyűjteni. Ha az utolsó kő egy olyan gödörbe kerül, ami üres volt előtte (vagyis most egy darab lett, hogy belerakott), akkor a gödörrel szemben lévő összes követ begyűjtheti (berakja a gyűjtőrekeszébe). A cél minél több kő összegyűjtése a játék végére.

A Kalaha vagy Mancala (Mankala) a logikai játékok egyik legrégebbi, "legősibb" darabja. Maja golyós játék néven is ismert.

A teljes Kalaha / Mancala választékunkat itt találod: okosjatek.hu/osi_jatekok

 

Ajánlott: 8 éves kortól
Játékosok száma: 2 fő
Játékidő: kb 10 perc 

Vélemények

4.90
10 értékelés
5
(9)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 02.
Nagyon jó játék, ajánlom mindenkinek. A kavicsok pakolgatása egyszerűnek tűnik, de nagyon nem az.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 08.
Down szindrómás kis tanítványomon keresztül ismertem meg a játékot. Ezért is vettem meg. A játék kivitelezése nagyon jó, csak túl nagyok az üvegkavicok, amiket gyöngykavicsra cseréltünk le. Unokáimmal is élvezettel játszunk különböző szabályokkal.
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 27.
Gyerekkorom kedvelt játéka, karácsonyra kapták meg a gyerekek. Minden szuper, minőségi, egy gondja van, hogy nagyon kicsik a mélyedések, ahova a kavicsokat tehetjük.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 08.
Szuper játék! A 6 évesemnek vettük, de játszotta az egész család. Könnyű a játékszabály mégis változatos és izgalmas , mindenki beleszeretett. A 4 évesem pedig szép képeket rakosgat ki az ékkövekből.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 02.
Én is ismertem már ezt a játékot, egyszer afrikai fiatalokat láttam játszani félelmetes sebességgel :)
Jó, elgondolkoztató játék.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 30.
Nagyon szép, igényes játék! Az 5 és 7 éves gyerekeim nagyon szeretnek vele játszani, és már a legkisebb (3 éves) is szívesen rakosgatja az üvegkavicsokat! :-)
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 19.
Ez a játék hasznos a gyerekek matematikai képességeinek fejlesztésére. Bárki, aki gyerekfejjel kezd bele hamarosan egyszerű összegeket is megtanul.
A telefonban mondták, hogy ez (már) az összecsukható verzió. Valóban az is volt. Nagyon szeretjük ezt a játékot kisunokámmal!
| 5 / 5 csillag!
2015. 09. 18.
A játék nagyon jó, csak a leírásból nem derült ki számomra, hogy ez nem összecsukható verzió, így szállítani nem nagyon lehet. A játék kivitelezése igényes, a kavicsoké is és a faanyagé is.
| 5 / 5 csillag!
2014. 12. 05.
én is mayának ismertem
műanyagból volt, sárga golyókkal
| 5 / 5 csillag!
2014. 11. 04.
Én kiskoromban ezt a játékot Maya néven ismertem. Most megvettem és nagy örömmel játsszuk lányommal!

Letölthető játékszabály