3.690 Ft

Játszva megismerjük a betűket képességfejlesztő játék

3.690 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Játszva megismerjük a betűket 5 éves kortól játszható, melyben a gyermek ismerkedhet a kis és nagybetűkkel játékos formában. Játszható kirakó vagy akár memória játékként is.

5 éves kortól, 1-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 22.
Cikkszám: 712093
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (14) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Párosítsd össze a betűket a képekkel / szavakkal, amelyek azokkal a betűvel kezdődnek.
Puzzle szerűen összerakható darabok, összesen 32 elem.

Fejlesztő pedagógus véleményét a játékról itt olvashatod >>>

Ajánlott: 5 éves kortól
Játékosok száma: 1-4 fő
Játékidő: kb. 10 perc

  • Fejlesztőpedagógus véleményét a játékról lentebb olvashatjátok a "Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt..." fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
fejlesztő játékok óvodásoknak
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
iskola előkészítő játékok
játékok 5-8 éveseknek

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

Játszva megismerjük a betűket - betű játék vélemény
 

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke iskolába kerülve, minél kevesebb kudarcélménynek lenne kitéve. Sokszor bizonytalanok abban, hogyan is lehetne segíteni, milyen játékot érdemes választani, ami egyszerre fejlesztő és szórakoztató is. Egy nagyon kreatív társasjátékot szeretnék ehhez ajánlani, amely segítségére lehet az iskolát kezdő gyermeknek abban, hogy játszva ismerje meg a betűket.

 Az olvasás tanítása során azt tapasztalom, hogy vannak gyermekek, akiknek nehézséget jelent a betű és hang összekapcsolása, esetleg a vizuális emlékezet, vagy differenciáló készség zavarai, hiányosságai miatt hajlamosak felcserélni a hasonló alakú, formájú, állású betűket.  Ilyenkor az aggódó szülő máris diszlexiát gyanít a gyermekénél, holott az esetek nagy részében csak a részképességek fejlődésének enyhe elmaradása a probléma okozója.

A betűk tanulása akkor is sok – sok gyakorlást igénylő feladat, ha a részképességek fejlődése egyenletes a gyermeknél. Hogy a  gyakorlás a kicsik számára ne váljon unalmassá, és ezáltal ne vegye el a kedvüket az olvasástól, érdemes változatos, játékos feladatokkal segíteni őket a tanulásban. A „Játszva megismerjük a betűket” játék egyszerre nyújt kellemes, vidám szórakozást, és örömteli tanulást. Társasjátékként is, és egyedül is nagyon jól használható.

A lényege, hogy a dobozban található betűkártyákat kell a játéklapok megfelelő helyére beilleszteni. Ebben a játéktáblán lévő hívóképek is segítenek. A betűk puzzle darabkái csak oda illenek be, ahol a hívókép és a betű kapcsolata helyes, így lehetőséget biztosít az azonnali önellenőrzésre is.

Nehezíthetjük úgy is a gyermek feladatát, hogy egyszerre nem egy, hanem több játéklappal játszik, így még nagyobb odafigyelésre, és koncentrációra kényszerül.

 Ha többen szeretnénk játszani, érdemes memóriajátékként is kipróbálni. Ebben az esetben a lefordított betűkből húznak a gyermekek, és ha az előttük levő játéklapon megtalálják a betűk hívóképét, akkor beilleszthetik a saját táblájukba. Az nyer, akinek először sikerül a 8 hiányzó betűkártyát a tábláján elhelyezni.

A játék segíti a betű-hang kapcsolat megszilárdulását, és a biztos betűismeret kialakulását, azáltal, hogy a gyermek, válogatás és illesztgetés közben újra és újra kimondja, hangoztatja a hangokat, és közben társítja hozzá a megfelelő betűket.

Játék közben fejlődik analizáló–szintetizáló készségük, emlékezetük, figyelmük, koncentrációs készségük is.

Tegye örömtelivé gyermeke számára a tanulást, előzze meg az olvasási nehézségek kialakulását, a „Játszva megismerjük a betűket” összerakós, képességfejlesztő játékkal!

Tóthné Czapáry Katalin fejlesztőpedagógus   www.torpetanoda.hu

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Vélemények

4.93
(14 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
AZ 5 éves keresztlányomnak rendeltem meg. Nagyon tetszett neki, ötletes hogy ki lehet pattintani, majd visszatenni a betűket a helyére. Szép doboz, minőségi, erős anyagból vannak a táblák is. Többen is lehet játszani, majd úgy is biztos ki lesz próbálva.
2022. 12. 12.
Ovis unokám már érdeklődik a betűk iránt. Szerintem jó játék lesz iskola előtt.
2021. 07. 21.
3,5 éves kisfiúnak remek szórakozás és könnyedén, szinte észrevétlenül tanulja az ABC alapjait. Kirakóként is megállja ez a játék a helyét. Kiszállítás 2 napon belül megtörtént Zala megyében. Igazán hasznos és jó ajándék gyerekeknek.


2019. 12. 29.
Ötéveseinkkel játszom, tetszik mindannyiunknak. Egy dolgot hiányolok csak belőle: a hosszú magánhangzókat (í, ó, ő, ú, ű), pedig szerintem fontos lett volna, hogy lássák-hallják a különbséget, így szerintem nem teljes a játék.
2019. 04. 08.
Szuper játékos fejlesztő játék
2019. 03. 05.
Hat éves unokámnak ez lett a szülinapi egyik ajándéka. Szeretjük a fejlesztő játékokat, nem csak játszik, tanul is.
2018. 06. 27.
Szuper betűtanító játék!
2017. 02. 16.
Érdekes és hasznos játék. Iskola előtt álló unokám játszva megismeri a betűket. Játékosan lehet vele tanulni.
2017. 01. 25.
Nagyon hasznos játék, szívesen játszunk vele. Csak ajánlani tudom annak aki iskola előtt áll.
2015. 12. 31.
Születésnapra kapta a fiam. Többször, többen játszottuk. Nagyon jó játékos tanító társas.
2015. 12. 28.
Nagyon jó játék!!Érdemes megvenni.a fiam nagyon szereti
2015. 03. 25.
Nagyon jó eszköz a kicsi gyerekeknek megismerni a betűket,szavakat.
Vizuális bevéséssel tanító, oktató játék.
2014. 10. 19.
Tartós szép, hasznos.
Nagyon szeretjük, sokszor előkerül. Annyit módosítottunk, hogy egy kis zsákba tesszük a betűket, így izgalmasabb a húzás. Már magától is felismeri a betűket, segítettek a képek a betűk összekapcsolásában. Egyedül is rakosgathatja, de Négy táblára vannak osztva a betűk akár négyen is játszhatnak vele, mi ketten szoktunk.
2013. 07. 01.
Jó kis betűtanító játék. Játék közben észrevétlen megtanuljuk a betűket.
2012. 07. 11.
Termék címkék:
5 éves fiúnak beszédfejlesztő betű játék betűk tanulása betűk tanulása játékosan fejlesztő játék fejleszto jatekok fejlesztő játékok gyerekeknek fejlesztőjátékok gyerek játékok gyerek társasjáték gyerek társasjáték ajánló gyerekeknek játék gyerekjáték gyerekjátékok gyermekjáték gyermekjátékok iskola előkészítő játék okos gyerekeknek játék webáruház játékbolt játékbolt budapest játékboltok budapesten játékok gyerekeknek játékok okos gyerekeknek játszva megismerjük játszva megismerni jó társasjáték kedvenc társasjáték keller & mayer keller mayer képességfejlesztő képességfejlesztő játék képességfejlesztő játékok gyerek készségfejlesztő készségfejlesztő játék készségfejlesztő játékok gyereke kommunikációs játék kommunikációs társasjáték kreatív játék kreatív játék gyerekeknek kreatív játék webáruház kreatív játékbolt Budapest kreatív játékok kreatív játékok webáruház kreatív játékok webáruháza legjobb gyerek társasjáték legjobb gyerek társasjátékok legjobb játékok legjobb társasjáték legjobb társasjátékok legjobb társasjátékok gyerekekne minőségi játékok okosító játékok oktató játék oktató játékok olvasást fejlesztő játék online játékbolt szókincs szókincs fejlesztés születésnapi ajándék ötletek gye szülinapi ajándék ötletek gyerek tanító játékok tanító játékok gyerekeknek társas játék társas játékok gyerekeknek társasjáték társasjáték bolt társasjáték bolt budapest társasjáték webáruház társasjáték webshop társasjátékok társasjátékok webáruház
Árukereső.hu Árukereső.hu