Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Játékok utazáshoz autóban, vonaton

Játékok utazáshoz                                       Úti, utazó játékok webáruháza itt, KATTINTS IDE >>>

Jön a nyár, mindenki várja a nyaralást, viszont a hosszú utazástól a kocsiban vagy vonaton előre rettegünk, hogyan fogják majd kibírni a srácok.

Összegyűjtöttünk egy-két ötletet utazáshoz. Olyan ötleteket is írunk, ahol együtt szórakozunk, egymást szórakoztatjuk, közösen játszunk. Viszont gondoltunk arra is, ha anya és apa végre kicsit beszélgetni szeretne a kocsiban / vonaton.

Mi nagyon szerettünk gyerekkoromban együtt énekelni a kocsiban. Megtaníthatod gyermekednek kedvenc dalaidat, a mi jelenlegi kedvencünk kirándulásnál a Mint a mókus fenn a fán és a János bácsi a csatában…

Lehet egy éneket viccesen is előadni pl. rockos változatban, garantált a siker és a nevetés! Át is lehet  költeni a szöveget valami viccesre.

További ötletek közös mókázásra: barkohba (különösen jó családtagokkal és olyan tárgyakkal amik a kocsiban találhatóak), kő-papír-olló játék, szólánc, mindig az adott szó utolsó betűjével kell mondani a következő szót (azzal kezdődjön: ajtó-óra-ablak-kígyó-stb.). Fekete fehér igen nem játék: Beszélgessetek, és közben nem szabad kimondani, hogy igen, sem azt hogy nem, stb. Nem is olyan egyszerű!

Más játékok, amik újdonságok lehetnek:

1. Furcsa torta „készítés”: Az első játékos mond egy hozzávalót tortához, pl. tojás. A következő játékosnak furcsa, vicces összetevőt kell mondani egy tortához (pl. kolbász, vagy hangya J), majd jön a következő, így az összetevők száma egyre nő.  Ez egyben egy memória játék is, mert mindig meg kell ismételni amit az előző játékos mondott.

2. Ha autóval utazunk, akkor érdemes megtanulni az autók márkajelzéseit. Lehet pl. autó bingot játszani, ki talál hamarabb egy Opelt, stb. Vagy válasszunk egy márkát, és ki talál a saját választott autó márkájából több autót.

3. Nem egy gondolkodós játék, inkább könnyedebb ha már nagyon fáradtak vagyunk és unjuk az utazást: Meg kell tippelni, hogy milyen autó jön legközelebb velünk szemben (milyen színű, stb.), vagy nő vagy férfi lesz a vezetője annak a kocsinak, aki legközelebb leelőz minket, szőke lesz, vagy barna, vagy hányan utaznak majd benne.

4. Mondd az ellentétét: Pl. mutass rá egy testrészedre, és másikat mondj helyette. Vagy úgy beszélgessetek, hogy mindennek az ellentétét mondjátok.

5. Mese kitalálás: Az első játékos mond egy mondatot (Egyszer volt hol nem volt egy király). A következő folytatja (a királynak volt három lánya), így tovább, és így közösen kitaláltok egy mesét.

6. Ha anya és apa olvasgatna vagy beszélgetne, vannak nagyon jó foglalkoztató füzetek, amiket már indulás előtt érdemes bepakolni, hogy kéznél legyenek.

7. A gyerekek ketten is tudják játszani: Az egyiküknek szobornak kell tettetnie magát. A másik azon igyekszik, hogy megnevettesse, hogy a szobor mozogjon, nevessen.

8. Aki már ismeri a betűket: A következő rendszámtábla betűiből ki kell rakni egy szót, vagy milyen szóra emlékeztet, ha összeolvasod / kimondod?

9. Ki talál nagyobb számot a rendszámtáblákon? (Simán nézheted a számot, vagy összeadva őket számít.)

10. Torpedó és amőba játék, érdemes bekészíteni egy kis füzetet és ceruzát hozzá.

11. Nálunk az ujjbábok nagyon beváltak utazáshoz. Legalább négyet próbáljatok elvinni az útra, nem foglal sok helyet. Jó mese eljátszásához, vagy csak szerepjátékhoz.

Most nyáron több mint 8 órát sikerült az autóban utaznunk anélkül, hogy elővettünk volna elektromos játékot: mobiltelefonos játékot vagy egyéb "kütyüt". A fentiekből merítettünk ötletet. Ezen kívül magunkkal vittünk utazási játékokat ld. lentebb például Cosmo focilabda alakú utazási logikai játék, Rubik kígyó, mágneses tangram. Továbbá vékony műanyag zsinórt, a srácok útközben fontak, makraméztak vele. Elvittük magunkkal a Brainbox Világ országai kvíz kártyákat, Quercetti Mini Pallino játékot, Pocket LÜK játékot. Hallgattunk hangos mese CD-t (Jerald Durrell: Léghajóval a világ körül) amikor elfáradtunk.

Ha mágneses, vagy egyéb utazó játékot keresel, nézz körül az okosjatek.hu webáruház utazáshoz ajánlott játékai között: http://www.okosjatek.hu/jatekok_utazashoz

Olvasd el ezt is: Játékok csupán egy papír és ceruza segítségével itt >>>

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

A cikket írta: Vágó Erika - játék szakértő OKOSJÁTÉK JÁTÉKBOLT ÉS WEBÁRUHÁZ

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek