Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Társasjátékok nyaraláshoz

Ti is hamarosan nyaralni készültök? Nincs is jobb, mint esténként egy jó kis társasjátékozás  a családdal és barátokkal! 
A legjobb társasjátékok nyaralásra, webáruház itt >>>   Strand játékok itt >>>   Játékok utazás közben itt >>>

Milyen játékot vigyetek magatokkal? Ajánlatunk a következő kártyajátékok, melyek kis helyet foglalnak a táskában, viszont nagyon jó szórakozást ígérnek. 

Egyedül játszható vízálló, kis helyet foglaló játékok:

1. IQ puzzle Pro logikai játék

Több mint tetrisz, több mint egy puzzle.

Tetriszhez hasonló, ám annál sokkal nagyobb kihívást jelentő játék. 
12 db különböző alakú színes darabot kell elhelyezni.
Nemcsak 2D, hanem amikor már belejöttél 3D-ben is kipróbálhatod (piramis építés), vagyis nemcsak síkban, hanem térben is.

2. FLEX puzzle, rubik kígyóhoz hasonló tekergetős logikai játék

Tekerd, csavard amíg ki nem tudod rakni a feladványt!...

Hajtogasd, tekergesd a FLEX puzzle-t amíg ki nem tudod rakni a két és 3 dimenziós feladványokat!

Rubik kígyóhoz hasonló logikai, térlátást fejlesztő játék.

3. Infinity Cube - "Végtelen", hajtogatható kocka

Hajtogatható kocka. Bármeddig hajtogathatod, mindig más irányból. Fedezd fel! Szuper játék utazáshoz gyerekeknek, vagy unalmas megbeszélésekre felnőtteknek.

4. Angry birds ON TOP - tili toli puzzle

Angry Birds tili-toli logikai tologatós puzzle játék gyerekeknek a Smart Gamestől! 

Tologasd az átlátszó puzzle darabokat addig, amíg az összes malacot el nem takarod! 48 feladvány kártya!

Cserélhető lapok vannak hozzá sokféle feladattal, u tazáshoz is kíváló játék (pl. kocsiban).

5. Angry birds Under Construction

Angry Birds, a logika játéka mérges madarakkal. :)

Ha ismered az  Állatrejtő (Hide and Seek Safari) vagy Kalózrejtő (Hide and Seek Pirates) Smart Games logikai játékokat, akkor ez a játék hasonló, de a játéktábla nincs felosztva négy részre, így talán nehezebb, de az biztos, hogy változatosabb!

6. Titkok temploma logikai játék

Építs utat, menekítsd ki Indiana Jonest a templomból.

Egy nagyszerű, élvezetes és nagyon szép, igényes játékot alkotott újra a Smart Games! A téma szenzációs! Ez a Titkok Temploma (Temple Trap) játék! Juttasd ki Indiana Jonest a krokodilokkal teli veszélyes templomból! Egyetlen kijárat van, a falakat kell mozgatnod (csúsztatni) hogy utat építs neki. A játékban 48 feladvány van megoldással. Hogyan kell elképzelni? Egy kis tili-toli puzzle jelleg, egy kis Rush Hour (csúcsforgalom) beütés, de nem hasonlítható semmihez, egy kíváló, egyedi logikai játék a Smart Gamestől!

Vízálló kártyajátékok, amelynek lapjai nem fognak elázni a parton:

1. Grabolo - pörgős, izgalmas kártyajáték gyerekeknek

Dobj, figyelj ezerrel és csapj le a megfelelő kártyára!...

A dobókockák határozzák meg, hogy melyik szám és színkombinációra kell villámgyorsan lecsapni. Figyelem, reflex és koncentráció. Ez mind kell a Graboloban!

2. Tripolo kártyajáték (vízálló!)

3 valamilyen szempontból azonos kártya egy sorban, ez a Tripolo! A játék a jó megfigyelőképességen, kombináción alapul. A játékot az nyeri, aki legelőször megszabadul a kártyáitól. Alakíts ki Tripolokat szín, ábra és betű alapján! Bárhová, ahol két hasonló kártya van, tedd hozzá a kezedből a megfelelő, harmadik kártyalapot, így kapod meg a Tripolot. 3 azonos lap kell egy sorban vízszintesen, függőlegesen, vagy átlósan. Reagálj gyorsan, hogy te legyél az első, aki megszabadul valamennyi kártyájától.

3. Sneak Peek (Stragoo) - a memória, megfigyelés és gyorsaság játéka

Fordíts fel három kártyát! Ha három kártyán három azonos ábrát, vagy színt találsz, vagy két azonos színt, két azonos ábrát, akkor csapj le rá!
Mivel nem csupán a húzópakliból fordíthatod fel a három kártyát, hanem ha ügyes vagy, a fejjel lefelé fordított lapokból is (ha sikerült ügyesen megjegyezned, hogy melyiken mi van), így a memóriádra is szükség lesz a gyors megfigyelésen és reakción kívül!

4. Uno H2O

Vidd magaddal UNO kártyáidat akár a strandra is! Az UNO H2O kártyajáték megegyezik a klasszikus UNO játékkal, a különbség a kártyák anyagában van, teljesen vízálló!

Fűzd fel őket a karabinerre, az átlátszó kártyalapok strapabíró és átlátszó műanyagból készültek.

5. Swish kártyajáték

Próbálj minél több "swish"-t alkotni a kártyákból! Swish-t úgy hozhatsz létre, hogy a kiválasztott (átlátszó) kártyákat egymásra rakod olyan módon, hogy a pontok a karikába illenek, és nem marad egyetlen pont sem karika nélkül és fordítva. Még a színekre is ügyelned kell! Az egymásra rakott pontok és karikák színe azonos kell, hogy legyen!

A játék kezdetén rakj ki 16db kártyát az asztalra. Most próbálj meg legalább kettő kártyát egymásra rakva swisht alkotni. Az győz, aki a legtöbb swisht tudja megalkotni!

6. Dobble Beach

Pörgős, szórakoztató gondolkodási és megfigyelési képességet fejlesztő játék. Egyedi megjelenés, kör alakú kártyalapokkal.

Az azonosságokat kell felfedezni az 55 kerek lapon, melyek telis-tele vannak változatos, motiváló képekkel. A Dobble kártyajáték alapszabálya pofon egyszerű: az 55 lap közül bármely kettőt kiválasztva csak egyetlen azonos képet láthatunk (de lehet, hogy más méretben). Ki találja meg először? Könnyű feladatnak tűnik, de a nagy kapkodásban könnyen mellé lőhetünk.

Ezeket a játékokat nem fújja el a szél. Pici, vízálló társasjátékok. Ideális strandra!

1. Sztorikocka mese / "sztoris" társasjáték

Dobj a dobókockákkal, sződd bele a 9 kidobott képet egy kerek történetbe! A Sztorikocka egy zsebben is elférő mesegyár, amely minden korosztálynak beindítja a fantáziáját. Hogy milyen mesék születnek csak rajtatok múlik! Garantált a jó szórakozás és sok nevetés!

2. Mesterlogika retro társasjáték

70-es évek egyik legsikeresebb logikai játéka.
1975-ben az év játéka díjat is elnyerte.
A játékot ketten játsszák, egy kódoló és egy kódfejtő. Vagy nevezzük kód feltörőnek?
A kódoló elrejt egy négy színből álló kombinációt. A kódfejtőnek rá kell jönnie, hogy milyen színeket dugott el a kódoló és arra is, hogy milyen sorrendben.
A fekete és fehér jelölő tüskékkel jelzi a kódoló, hogy a színeket eltalálta-e a kódfejtő, vagy ha a szín jó ugyan. de nincs a helyén.

3. Bang kockajáték

Megérkezett a legnépszerűbb vadnyugati játék dobókockás változata! A Bang! kártyajáték alapjait megtartó játék most gyorsabb, pörgősebb formában kerülhet a rajongókhoz. Az alapok változatlanok, a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig vár a sorára. Lövések dördülnek, néha pedig a tömegbe kaszál egy Gatling!

 

4. Bananagrams, a villámgyors betűkirakó szójáték társasjáték

Tegyétek ki az asztalra mind a 144 betűkockát. Fordítsátok betűvel lefelé (az üres oldala legyen felfelé).

Minden játékos elveszi a játékosszám által meghatározott számú kockát (ld. játékszabály) és maga elé helyezi. A többi, maradék kocka középen marad.
Az egyik játékos indítja a játékot, ekkor minden játékos felfordítja gyorsan az összes betűkockáját maga előtt. A betűkből megpróbálnak szavakat alkotni, és rejtvényszerűen a szavakat összerakni. A szavakat lehet vízszintesen vagy függőlegesen megalkotni balról jobbra vagy felülről lefelé olvasva. A szavaknak egymáshoz kell kapcsolódniuk, nem lehet egymástól különálló szavakat létrehozni (hasonlóan, mint a Scrabble játékban.)

5. Math Dice JUNIOR

12 oldalú kocka segítségével dobunk egy célszámot, majd ezután az 5 darab hatoldalú kockával dobunk – a kapott számokat összeadhatjuk és kivonhatjuk egymásból, így kell a lehető leggyorsabban eljutni a célszámig. Önállóan, vagy csapatban is játszható!

A játékban a gyorsaság is számít. A játék többféleképpen játszható, akár úgy is, hogy nem egymás ellen, hanem közösen oldjuk meg a feladatot.

6. Állatos kockapóker

7. Tantrix játékkészlet

A Tantrix egy hatszögletű lapkákkal játszott stratégiai játék, amelyet az új-zélandi Mike McManaway talált fel 1987-ben. Mind az 56 bakelitlapka három különböző színű vonalat tartalmaz.

A játék célja a lehető leghosszabb vonal vagy hurok kialakítása saját színedből. A lerakott lapkákon lévő vonalak színe meg kell, hogy egyezzen. Viszont nem akárhova rakhatsz lapkákat. A játék szettben található szabálykönyv sokfajta játék lehetőséget ismertet.

Végre van idő beszélgetni is, egymásra figyelni. Kártyajátékok, ami közben beszélgethetünk és sokat nevethetünk: Bla Bla BlaMini Family és Piou Piou.

A Bla Bla Bla játék nagyon vidám, alaposan megmozgatja a rekeszizmodat ha jól használod a fantáziád! Mesegyártós, asszociálós, egymást megismerős játék hűvös nyári estékre. Mi sokszor csak a mese kitalálós részét használjuk nyaralás közben. A Bla Bla Bla társasjáték megrendelhető itt, vagy olvasd el fejlesztő pedagógusunk véleményét róla, aki kipróbálta, letesztelte osztályával.

Mini Family kártyajátékban a család tagjait kell összegyűjteni, egy könnyedebb quartett szerű kártyajáték, melyet akár  a strandon is játszhatunk az árnyékban. Gyönyörű illusztrációval, a gyerekek már a képek miatt is szívesen kézbe veszik játszani, pláne, hogy van benne varázsló család, királyi család, boszorkány (aranyos boszi, nem kell félni :-)), stb. Nézd meg itt a Mini Family kártyajátékot, ha megtetszett...

A Piou Piou egy nagyon vicces kártyajáték, azon családoknak ajánljuk, ahol kisebbek is vannak, 4 éves kortól játszható, és még a felnőtteknek is vicces, érdekes.

Könnyedebb kártyajátékok, ha már este fáradtak vagytok (kattints a játék nevére  a részletekhez): SoloTea TimeCsótánypóker, Champions, Halli Galli nyári kiadás, melyet a vízpartra is magunnkkal vihetünk, mert vízálló. Délben ha bemenekülünk a hőség és nap elől, még tudunk logikai vagy taktikai játékot is játszani: BohnanzaVigyázz6 (ez utóbbit akár 10 személy is játszhatja), AranyásókFrutti di MareSET vagy a Swish (ez utóbbi szintén vízálló).

Ha a strandra is szeretnél magaddal vinni játékot, akkor a Kabaleot, sztorikockát, vagy a Halli Galli nyári változatát ajánljuk, ez utóbbi vízálló kártyalapokkal rendelkezik, a Kabaleo pedig műanyag gúlákból áll, ami szintén bírja a strandon a "strapát".

Sportoláshoz ajánlott játékaink amiket könnyű magaddal vinni: ugráló gumi (gyerekkorunk kedvence, amit két játékos a bokája köré rak, a harmadik pedig ugrál a gumi szalagot átugrálva), kis méretű labda ami kacsázik, többször pattan/pattog a vizen. A lenti képekre kattintva rámehetsz a játék oldalára, és ott részletes leírást találsz róla, meg is vásárolhatod! Nagyon jó mókát és nyaralást kívánunk!

                    

Kártyajátékok nyaraláshoz cikkünk elolvasásához kattints ide...

Játék ötleteinket autóban vagy vonaton hosszú utak alatt, hogy gyorsabban elteljen, nézd meg itt...

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Rendeld meg most! Válogass itt:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek