Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Játékok már az apró gyermekeknek is

A mai rohanó és stressztől telített világban elfelejtjük, hogy mennyire fontos a gyermekekkel játszani.

A gyermekek életében nagyon fontos szerepet játszik a játék, hiszen a játékok által fejlődnek náluk különféle készségek, illetve a játékok segítenek abban, hogy a fantáziájukat minél jobban tudják használni. A gyermekeket nap, mint nap rengeteg impulzus éri, rengeteg új dolgot kell befogadniuk és feldolgozniuk, ezekből a dolgokból tanulnak, ezek alakítják személyiségüket, hogy később milyen emberekké válnak majd. Számos tanulmány foglalkozik a gyermeki agy felépítésével, a különféle területek felépítésével.

A gyermekpszichológiában is megtalálható a játékok gyerekeknek fejezet. Nem elég a gyermeket a televízió vagy a számítógép elé leültetni, hiszen abból nagyon keveset kapnak, szükséges, hogy fejlesztő játékokkal segítsük őket az előrelépésben. A mai mesék olyan mértékű színvilággal és mozgásvilággal rendelkeznek, hogy teljesen lekorlátozzák a gyermek fantáziavilágát. A gyermek teljesen kész termékeket kap, egyáltalán nincs szüksége a gondolkodásra, csak ül a televízió előtt, és befogadja az elé tárt képeket és hangokat. Ezzel szemben a játékok gyerekeknek segítenek az agyi működések beindításában, például a gondolkodásban és a döntéshozatalban is. A játékok gyerekeknek természetesen szórakoztatnak is, és lehetőséget adnak a szocializációra is.

Ezért fontos, hogy például már az óvodákban elkezdjenek játszani a pedagógusok a gyermekekkel, hogy azok később majd egymással tudjanak játszani. Sokban segítenek a társasjátékok is, amelyekkel a gyermekek tulajdonképpen megtanulnak együtt játszani. A készségfejlesztő játékok gyerekeknek már nagyon kicsi kortól ajánlatosak, hiszen ekkor a legfogékonyabbak a gyermekek. Érdemes a játékok mellé történeteket kitalálni, történetekkel, mesékkel színesíteni a játékot, így fejleszthetjük legjobban a szókincset és a képzelőerőt, fantáziát is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek