Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Játékok gyerekeknek, hogy ne a televízió előtt töltsék az időt

Játékok gyerekeknek, hogy ne a televízió előtt töltsék az időt

Nagyon fontos, hogy a gyermekeket folyamatosan olyan környezetben tudhassuk, amely elég ingerdús ahhoz számukra, hogy képesek legyenek fejlődni.

A gyermek ugyanis folyamatosan fejlődik, folyamatosan ismerkedik a világgal és önmagával, az emberekkel, tanul. Ez már abban is észrevehető, hogy milyen új arckifejezéseket vehetünk észre rajta, milyen új hanghordozásokban beszél, hogy hangsúlyoz stb. A gyermekek sokszor utánozzák a felnőtteket, majd ebből alakul ki saját világuk, egyéniségük, személyiségük.

A gyermekeknek arra van szükségük – a normális fejlődés szempontjából – hogy beszéljenek hozzá, meséljenek neki a világról, hogy foglalkozzanak, játszanak vele. Még az olyan pici gyermekekhez is beszélni kell, akik nem tudnak válaszolni, hiszen érteni valamit értenek abból, amit mondunk nekik. Ezért van az is, hogy a szülők gyakran már akkor beszélgetnek a gyermekkel, beszélnek a gyermekhez, amikor az még a pocakban van. Sajnos manapság a rohanó világunk egyre kevesebb időt hagy a szülőknek az igényes közös idő eltöltésére, az egész napos munka szinte minden időt elvesz, amit a gyermekkel tudnánk tölteni. Vagy amikor haza is ér a munkából az anya vagy az apa, sokszor annyira fáradt, hogy nincs már ereje a gyermekkel foglalkozni, ilyenkor csak leteszik a gyereket a televízió elé, gondolják majd onnan megtanulja a dolgokat.

Ez sajnos nagyon rossz döntés, hiszen a televízió csupa kész terméket kínál a gyereknek, egyáltalán nem készteti gondolkodásra, csupán elé tesz valamit, amit a gyermek befogad. Azért fontosak a játékok gyerekeknek, mert nem kínálnak és szolgálnak kész megoldásokkal, hanem gondolkodásra, agyműködésre készteti a gyereket, a szülő pedig észre sem veszi, de eltűnik a fáradság és élvezi a gyermekkel való együtt töltött időt.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek