Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Öt megdöbbentő tény a játék szerepéről életünkben

Öt meghökkentő tény a játék szerepéről életünkben

Mindenki játszik, szeret játszani. Nem mindegy, hogy mivel és hogyan. A gyermek számára a játék a társadalomba való bekapcsolódás útja, a felnőtt számára pedig a szabadidő kellemes eltöltését jelenti.

1.A játék örömforrás, feszültségcsökkentő kikapcsolódás

Ha mérges vagy, jó elmenni egy kört futni? Egy stresszes nap után jólesik leülni a barátokkal beszélgetni, társasozni. A játéknak feszültségoldó hatása lehet, csak a jó társasjátékot kell megtalálni hozzá (és jó társaságot). A gyerekek szintén a játék közben tudják feldolgozni a nap során őket ért élményeiket, benyomásaikat. Játék nélkül nehezebb a napi gondokkal megküzdeni.

2.A játék egy életre szóló közös élmény

Te is szívesen emlékszel vissza a családi közös játékokra? A gyerekek sem arra emlékeznek általában, hogy milyen játékot kaptak, hanem az azzal kapcsolatos (közös) élményekre.

3.A játék az egyik legmeghatározóbb személyiségalakító erő

A Társasjátékok fejlesztik a kommunikációs képességet, türelmet, kompromisszum készséget, erősítik a kitartást, koncentrációs képességet. A játék erősíti a biztonságérzetet gyermekeknél, nemcsak a gyermekkori személyiség fejlődésre van hatással, még egy felnőtt személyiségét is tudja pozitív irányba terelni.

4.A játék egymás megismerésére is szolgál

Itt Platónt idéznénk: „Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt”, és ez tényleg így van. Próbáljátok ki!

5.A játék felkészít a „nagybetűs életre”

Megtanít a kudarc elviselésére, szabályok betartására, kitartásra, egymással való versenyzésre és ami fontosabb, egymással való együttműködésre.

Mely játékra igazak ezek? Leginkább a társasjátékokra. Szerencsére a számítógépek és TV ellenére a társasjátékok újra utat törnek maguknak. Az emberek újra előveszik a padláson megporosodott régi jó társasjátékokat, biztosan neked is volt kedvenced. Külföldről érkeznek a jobbnál jobb, díjnyertes, különleges társasjátékok, egyre több már elérhető magyar nyelven is.

Ha megjött a kedved és igazán jó társasjátékot keresel, akkor válogass az okosjatek.hu weboldalon! Az Okosjáték Webáruházat 2013-ban beválasztották az Év Internetes Kereskedője versenyen a legjobb 30 webshop közé.
Okosjáték Játékbolt címe: Budapest, 1163. Veres Péter út 99. Tel. 06-20-4337841

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek