Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Játék idézetek, társasjáték idézetek

Játék idézetek, társasjáték idézetek Bölcsességek a játékról, miért jó a játék. Az élet egy játék és más idézetek. A legszebb idézetek játékokról és másról a játékosság nevében.
 
 
"Az élet játék, játszd. Az élet túl értékes, ne tedd tönkre."
Teréz anya
"Tanuld meg a játékszabályokat aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban."
Einstein
 
 
"Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat." 
Jawaharlal Nehru
"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt."
Platón
"A játék ellentéte nem a munka, hanem a depresszió. Játszani annyit tesz: cselekedni, tudatosan, örömmel és annyira elkötelezetten, mintha az ember tudná, mit hoz a jövő."
Brian Sutton-Smith
"Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja... a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le - az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel."
Osho
"Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét."
James Patterson
"Az okosságra valamennyire születni is kell. Az iskolai tanulmányok is sokat segíthetnek, bár nemritkán ártanak is. Mindenesetre, ha egyszer valaki alkalmas arra, hogy okos ember váljék belőle, annak a szellemét folyamatosan táplálni kell, és nem mindig csak súlyos olvasmányokkal és problémákkal."
Mérő László
 
 

"Létfontosságú, hogy az ember időnként olyasmivel foglalkozzon, ami nem létfontosságú."
Mérő László

"A játékban nem az számít, hogy ki nyer vagy ki veszít. Nézzük például a bújócskát. Hogyan tud az nyerni, aki elbújt? Hogy nem találják meg? (...) Egyszer bújócskáztam a nagymamámmal, bár ő állítólag erről nem tudott (...). 3 napot töltöttem a fáskamrában, amikor rájöttem, hogy nem éri meg mindenáron nyerni. Szóval előjöttem és veszítettem. Nagyon fontos lecke volt."
Tóth János c. film

Nem tudok annál szomorúbb és magányosabb dolgot elképzelni, mint mikor egy gyerek ül a képernyő előtt, és egyedül játszik. Játszani legalább ketten kell, de inkább tízen, húszan, mert a közös játék a legnagyobb dolog az életben.
Csukás István

A parasztok, a király és a királynő is ugyanabba a dobozba térnek vissza, amikor a játéknak vége.
Irvin David Yalom

Amelyik család együtt játszik, az együtt is marad.
Régi angol mondás

Gondolkodni, alkotni jó, a kreativitás, amit én főként a sakkban élek meg, teljesebbé teheti az életet.
Polgár Judit

 

 

Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.
George Bernard Shaw

Mi a közös az üzletben, a szerelemben és a háborúban? Mindhárom stratégiai játék.
Adam Fishwick

Ameddig gyermekek vagyunk, legfontosabb dolgunk a játék. Ha van gyermekkorunk. Akinek volt gyermekkora, csak az mondhatja el magáról, hogy neki játék a munka.
Elekes Ferenc

Homo ludens vagyok. Játszó ember, aki játék és humor nélkül képtelen volna élni.
Antal Imre

Aki kártyázik, az a felejtés teljes mámorát élvezi, s külön világegyetemben él, melynek síkjait kártyalapok rakják ki.
Kosztolányi Dezső

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek