Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

iKNOW Junior kvíz társasjáték

Kattints a képre több képhez
További képek
iKnow Junior
iKNOW junior társasjáték
Iknow junior
iKNOW junior társasjáték
Ár:
6.990 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Életkor: 5 éves kortól, játékosok száma 2-5
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
IKnow Junior a tudás és szórakozás különleges játéka kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A játék elve, hogy a felnőtt élethez legfontosabb kompetenciákat fejlessze játékos módon. 20 különböző típusú feladattal és kihívással garantálja a szórakozást, legyen az rajzolás, feleletválasztás vagy betűformázás. 

Leírás

iKnow Junior A tudás és szórakozás különleges játéka.

Az iKnow Junior a sikeres és kedvelt iKnow különleges kvíz játék gyerekeknek készített változata.

Ki mondta hogy tanulni csak a tanteremben lehet? Az iKNOW Juniorral tényleg játék a tanulás! A társasjáték 20 különböző típusú feladattal és kihívással csábít a tudás birodalmába! Legyen az rajzolós, feleletválasztós vagy betűformázós játék. A játékosok számára garantált a szórakozás. 

Fedezd fel a csapatmunka izgalmait, bővítsd tudásod ezernyi újdonsággal és vértezd fel magad a legfontosabb készségekkel, kompetenciákkal!

A felnőttek sem maradhatnak ám ki! Csatlakozz játékmesterként, aki segít a megoldás felé vezető utat megtalálni a gyerekeknek és bátorítják gyermekeiket a tanulásra, hiszen ez a játék arról szól, amit a játékosok megtehetnek, nem pedig arról, amit nem.

Ki kell nevezni egy játékvezetőt, aki majd a játékot fogja irányítani és a játékosoknak ad egy hagyományos vagy éppen egy képes feladatot. Sokféle feladat vár a gyerekekre, de azok minden kétséget kizárólag egytől-egyig izgalmasak, mozgalmasak, emellett pedig könnyed tanulást kínálnak!

Ráadásul az iKNOW Junior -t a világhírű finn pedagógiai filozófia mentén, pedagógus szakértőkkel együttműködve tervezték, akik sok-sok éves tapasztalattal rendelkeznek a különböző korosztályú gyerekekkel való közös munkában. A játék elve, hogy a felnőtt élethez legfontosabb kompetenciákat fejlessze játékos módon.

A kicsik és nagyok közös játéka!

Fejleszti a STEM készségeket és képességeket! (STEM: Science, Technology, Engineering, Math )
A játék célja a gyerekek készségeinek fejlesztése a természettudomány, technológia, mérnöki tudomány és a matematika területein.

Példa a kártyákon szereplő feladatokra:

"Gondolj három szóra, amely ugyanazzal a betűvel kezdődik mint az autó szavunk!"
"Gondolj egy járműre, ami ugyanolyan hanggal kezdődik, mint a képen látható emlős! (denevér)"

Mindkét esetben a Játékvezető értékeli a választ.

"Melyik bolygó? Több réteg alkotja, amely egy olvadt vasat tartalmazó belső magból, egy olvadt köpenyből, egy szilárd kőzetrétegből és egy kéregből tevődik össze."

Oxigént tartalmazó légkör veszi körül, amely lehetővé tette rajta az élet kialakulását.

FÖLD


 

A játék tartalma:

 • 1 db játéktábla
 • 400 db kártya
 • 5 db nagyméretű bábu
 • 1 db jegyzettömb
 • 1 db ceruza
 • 1 db magyar játékszabály

Játékosok száma: 2-5 fő
Játékidő: kb. 30 perc
Ajánlott 5 éves kortól.

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
fejlesztő játékok óvodásoknak
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Kvíz társasjátékok
Játékok 3-5 éves gyerekeknek
játékok 5-8 éveseknekjátékok 8-12 éveseknek

Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt...

iKnow Junior

Kíváncsian vártam a játék kipróbálását, mert az iKnow-hoz már volt szerencsém, és nagyon tetszett. Mindkettőről elmondható, hogy kvíz partijáték, szóval minél többen vagytok annál jobb. 

A játék tartalma:

 • 1 db játéktábla
 • 400 db kártya (300 darab kérdéskártyát, 100 darab feladatkártya)
 • 5 db nagyméretű bábu
 • 1 db jegyzettömb
 • 1 db ceruza
 • 1 db magyar játékszabály

Ajánlott életkor: 5-9 év

A játék lényege:

Nem veszel zsákbamacskát az biztos, mert ez egy díjnyertes játék, amelyet a finn pedagógiai irányt követve, finn tanárok együttműködésével fejlesztettek ki a szakértők. 

Ergo szórakoztat, oktat, mellette pedig egy sor készséget fejleszt, amire a gyereknek később szüksége lesz. 

Tanulj játszva:

Annyira szórakoztató és változatos kérdésekkel találkoznak a gyerekek, hogy imádni fogják. 

Vannak általános kérdések, amiben a lexikális tudás, a logika, a figyelem van előtérben, de találkozhatsz vizuális, betűformálós, rajzolós, különbségkeresős feladatokkal is. Az iKnow Juniorban a gyerekek úgy tanulnak, hogy észre sem veszik. Abszolút nem erőltetett a dolog. 

Konkrét készségek, amik fejlődnek:

A játék nagy hangsúlyt fektet, az ún. STEM készségek fejlesztésére. (matek, természettudomány, technológia). A játék abszolút tiszteletben tartja a gyereket, az ő saját szintjéhez igazodik, de logikus, önálló gondolkodásra, és okfejtésre készteti.

A rajzolással a finommotorika fejlesztése valósul meg, a betűkkel való ismerkedés meg sosem hátrány. 

Készségek, amik járulékosan fejlődnek:

Ez a játék - több gyermekkel játszva - abszolút csapatjáték. Ha egy játékos nem tudja a helyes választ, akkor megkéri a játékmestert, hogy jelöljön ki számára egy segítséget nyújtó másik játékost, így rögtön létre is jön az együttműködés a gyerekek között. A segítségnyújtással pedig mindkét fél pontot szerez, ami szintén motiváló. Ha még így sem megy a válasz, akkor további segítséget lehet adni a gyermeknek, aki ebben az esetben is pontot kap. Tehát a fiatalabb játékost szépen fel lehet hozni, és nem fog magába roskadva a sor végén kullogni.

A szülő feladata:

A játékszabály felkészíti a szülőt egy picit másfajta szemléletre. Alapvetően a játék úgy optimális, ha a szülő lesz a játékmester. Legalábbis nálunk így tudott kiteljesedni. A többi résztvevő pedig kizárólag gyerek legyen.

Ugyanis a szülő nemcsak felolvassa a kérdéseket, hanem bátorít, gratulál, kedvet csinál, felkínál lehetőségeket, kicsit tereli srácokat, és rávezeti őket, hogy segítsenek egymásnak, ráérez arra, hogy milyen kérdéseket tegyen fel, és persze igazságosan pontoz. Úgy képzeld el, mintha edző, vagy tanár lennél. Nem foglalsz állást, nem vagy sem szövetséges, sem ellenfél, és nem kritizálsz, szóval nem nyomasztasz felügyeleted alatt álló ártatlan gyermekeket. :) Tehát egy példamutató, mindentudó csodalény vagy. 

Valljuk be, hogy ez a szerep minden szülő számára jutalomjáték.

Tapasztalat:

Nem rossz ketten sem játszani, de azért nagyobb buli, ha több gyerek van. Lehetőleg felnőtt legyen a játékvezető. Én minden alkalommal nagyon élveztem ennyire aktívan, és “értelmesen” időt tölteni a gyerekekkel. Kár lett volna kihagyni.

Nekem úgy tűnik, hogy az iskola előtt álló gyerekeknek kiemelten hasznos ez a játék. Nyilván mindenkinek, de nekik igazán fantasztikus lehetőséget nyújt a fejlődésre.

A tanácsom az, hogy játék előtt érdemes előre kiválogatni a kérdéseket, hogy jobban passzoljanak a kis csapathoz, az igényekhez, és gördülékenyebben menjen a dolog. Kicsit megakasztja a hangulatot, ha nem találod a megfelelő, leginkább nekik való kérdéseket, és keresgélni kell. Vedd számításba, hogy az 5-9 éves korosztály “tudásanyagának” széles palettáját foglalja magába a 400 kártya! Nem kérdés, hogy menet közben is elboldogulsz, de nekem így könnyebb volt kézben tartani a dolgokat.

Abszolút szórakoztató, és sokoldalú kikapcsolódást biztosít ez a játék, de azt azért nem mondom, hogy minden nap elővesszük.

Kicsit pironkodva írom le az egyetlen számomra zavaró dolgot: a bábuk. :) Valahogy a bábuk esztétikája, mérete nekem nem jön be, de ez már tényleg legyen az én problémám.

 

 

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 22.
Gyermekeim nagy kedvence ez a társasjáték. Nem is gondoltam, hogy létezik ilyen jó kvízjáték gyerekeknek. Változatos feladványokat rejt és nagyon jókat lehet tanulni belőle. Nekem felnőttként is ngyon tetszett.

Kapcsolódó termékek