Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Ide menjetek fürödni, ha kihagynátok a fővárosi strandokat!

1. Gyömrői Tófürdő

Gyömrő Budapesttől kb. 45 perces autóútra található. Kellemes kirándulóhely lehet azoknak, akik szeretik a természetet. Lehetőség van nagy sétákra, és természetesen fürdőzésre is.
A bátrabbakat a tavon Lake-Board pálya, és vizi csúszda is várja. A fürdő területén több étkezde is található, így mindenki megtalálja azt, amihez éppen kedve van, a kedvencünk a tó közepén lévő körbár, koktélbár, ahonnan kilátás nyílik a tóra.

Belépőjegy: 1000 Ft, gyerekeknek: 600 Ft

Weboldal: http://www.gyomrotofurdo.hu/

Pontos cím: 2230 Gyömrő, Munkás utca 18.

2. Bánki-tó

Bánk egy kis település Budapesttől kb. 1-1, 5 órára. Attól függően, hogy mivel utazunk. Vonattal, busszal és természetesen a leggyorsabban autóval is megközelíthető. A tó partján van egy strand, ahol megmártózhatunk, a belépőjegy felnőtteknek 650 Ft, gyerekeknek 325 Ft. Mi a legnagyobb melegben töltöttünk pár napot a tó partján, de a strand ekkor sem volt túlzsúfolt. Egy napos kirándulásként is tökéletes, de akár egy wellness hétvégét is eltölthetünk a tó partján a Tó Wellness Hotelben.

Belépőjegy: 650 Ft, gyerekeknek 325 Ft

Weboldal: http://www.bank-falu.hu/lap03-7.htm

3. Gödi szabadstrandok

Ha nagyon gyorsan szeretnétek eljutni a vízhez, és nem bánjátok a hullámzást sem, akkor Gödre menjetek fürödni. Göd Budapesttől 25-30 kilométerre található, busszal és vonattal is megközelíthető, mindkettővel körülbelül fél óra. A Széchenyi csárda közelében található egy szabad strand, de Felsőgödön is van egy kiépített strand, valamint próbáljátok ki a Homokszigetet is, ahol szintén legális a fürdőzés, de nincs beépítve a part.

4. Dorog, Palatinus-tó

Dorog Budapesttől észak-nyugatra található, Esztergom közelében. A dorogi tó hazánk egyik legtisztább vizű tava. A tónál két strand is található. A régebbi Családi strand inkább a családosokat várja ahol büfé, wc, öltzöző, vizibicikli, vizicsúszda is van, az új szépen kialakított Öböl music beach pedig inkább a bulizós fiatalok igényeit szolgálja ki homokos partjával, és a hétvégi party programokkal.

Belépőjegy a családi strandra: 400 Ft, gyerekeknek 100 Ft.

Weboldal: http://www.palatinus-to.hu/palatinus_strand

A Music Beach honlapja: http://obolmusicbeach.hu/

5. Dunavarsány - Rukkel-tó

Dunavarsány Budapesttől 12 km-re található, közúton az 51-es főútról közelíthető meg, vonattal a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vasútvonalon érhető el.

A 12 hektár felületű Rukkel-tó egy néhai bányató területén található. A strand az elmúlt 21 évben számos fejlesztésen esett át. Jelenleg több büfé, sörözők, mosdók, nagy parkosított terület, 13 csúszda pálya, ugrótorony szolgálja a vendégek kikapcsolódását. A parkban vízibiciklit, csónakot és kajakot is lehet kölcsönözni.

Belépőjegy: 2000 Ft, gyerekeknek 1000 Ft

Weboldal: http://www.waterpark.hu/

6. Domonyvölgyi D-Beach

A domonyvölgyi tó Gödöllőtől pár perces autóútra található.

A tó menti strand, az úgynevezett D-Beach 14 000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda- és strandfoci-pályákkal várja a fürdőzni vágyókat. Ráadásul ebben a szezonban a 6 méteres csúszdánkon kívül megérkezett az óriás trambulin és a mobiljátszóház a legkisebbeknek.

A belépőjegy 1500 Ft, gyerekeknek 1000 Ft.

Weboldal: http://www.astrand.hu/index.php

Ha tetszett ez a cikk, olvasd el a következőt is, amelyből megtudhatod hova mozduljatok ki Budapesten a gyerekekkel a hétvégén >>

 

Felhasznált cikkek:

 http://strandlap.5mp.eu/web.php?a=strandlap

https://www.termalfurdo.hu/furdo/rukkel-to-waterpark-242

http://eduline.hu/kozoktatas/2014/8/1/szabadstrandok_budapest_kornyeken_859NOZ

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek