Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Hide and Seek Safari - Állatrejtő logikai játék

Hide and Seek Safari - Állatrejtő logikai játék

Hide&seek Safari, Állatrejtő

A Smart Games logikai játéka egy szafarira kalauzol bennünket, ahol ötféle állatot kell elrejteni a feladványnak megfelelően.

A praktikusan kialakított, könnyen tárolható játék mindössze egy táblából, „bújtató elemekből” és a feladványfüzetből áll, ugyanakkor abszolút igaz rá, hogy a kevesebb néha több, hiszen roppant izgalmas perceket garantál. S ahogy a gyártótól már megszokhattuk, a 48 feladvány fokozatosan nehezedik.

A játék a következőképpen zajlik: a feladványkártyán megadott módon el kell bújtatni az állatokat a dzsungelben, a négy, különböző alakú, műanyag „bújtató elem” segítségével. Ezeket a „bújtató elemeket” úgy kell elhelyezni a táblán, hogy csak azok az állatok maradjanak láthatóak, amelyet a feladat megad. Minden egyes feladvány esetében több száz lehetséges kombináció van arra, hogyan lehet elrejteni a zebrát, a gazellát, az oroszlánt, vagy az elefántot és orrszarvút a fák és bokrok mögé, azonban csak egy helyes megoldás létezik. Természetesen minden feladványhoz tartozik megoldó kulcs is, hogy ellenőrizhessük magunkat. Ezt a játékot a kisiskolás korosztálynak ajánlom, akár már 7 éves kortól is. Remekül megdolgoztatja a gyermekek agyát a már említett variációknak köszönhetően, ezáltal fejlődik a problémamegoldás és kombinációs készség, a logikai gondolkodás, a figyelem-koncentráció, a térlátás és nem utolsó sorban a vizuális észlelés, ezen belül is a rész-egész viszony felismerése. Kiegészítő csomagban további 60 feladványt és egy plusz elmet lehet vásárolni hozzá.

A kisebb gyermekeknek a Hide&Seek, Kalózrejtő játékát javaslom, amely nem sokban tér el a szafaris változattól. Ebben az esetben is 4 nehézségi szint biztosítja, hogy sokáig a gyermekek kedvence maradjon a játék. A doboz tartalma szintén egy játéktábla, négy takarólap és egy feladványfüzet. Itt a kalózokat, a hajókat és a kincseket kell elrejteni és felfedni, s természetesen itt is úgy kell elhelyezni a takarólapokat a táblán, hogy csak a megadott figurákat lehessen látni.

Noha itt egyszerűbbek a feladványok, ugyan úgy fejlődik a stratégiai gondolkodás, a figyelem-koncentráció, a képfelismerés, a térlátás és a finommanipuláció. Iskola előkészítő nagycsoportos óvodásoknak kifejezetten ajánlom ezt a Smart Games logikai játékot!

A játék véleményt, tesztet írta: Pénzes Edina Konduktor-tanító

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek