Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

HABA Süteményfújás (ügyességi társasjáték) 4446 (HA)

Kattints a képre több képhez
További képek
Ár:
3.990 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled házhozszállítással: 2018. december 20.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Életkor: 3 éves kortól 1-4 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

A Haba Süteményfújás egy lélegzetelállító ügyességi játék 1-4 gyerek részére 4-12 éves korig.

Több játékvariációval a profi fújóknak. Az ajak illetve a szájizmok, így a beszéd játékos fejlesztésére.

A gyerekeknek célzottan kell fújni, ezáltal a fújás időtartamát és erejét megtanulják szabályozni. Melyik gyerek tud a legügyesebben fújni és gyűjt elsőként két azonos kártyát?

Játékszabály

Haba süteményfújás társasjáték játékszabály

Lélegzetelállító ügyességi játék 1-4 gyerek részére 4-12 éves korig.

Több játékvariációval a profi fújóknak. Az ajak illetve a szájizmok, így a beszéd játékos fejlesztésére.

A gyerekeknek célzottan kell fújni, ezáltal a fújás időtartamát és erejét megtanulják szabályozni.

Játékidő: kb. 5-10 perc

Az egyik gyereknek születésnapja van és kívánhat valamit. „Süteményfújást” szeretnék játszani – kiáltja. A meghívott vendégek is játszanak és a kis golyókat megpróbálják a nyalánkságokhoz fújni.

A játék tartalma: 1 játékmező: születésnapi asztal tányérokkal, süteménnyel, tortával, pudinggal 5 tejszínhab halom 1 parafagolyó 1 fagolyó 25 kerek kártya: születésnapi vendégek, akik különböző finomságokat esznek

A játék célja: Melyik gyerek tud a legügyesebben fújni és gyűjt elsőként két azonos kártyát?

Előkészületek: A játékot a játékdobozban kell játszani. Tegyük a parafagolyót a játékmező alsó peremén ábrázolt süteményes tányérra. A tányéron van egy kis lyuk, így nem tud elgurulni.
A játékmezőn öt különböző finomság is látható, ezekhez öt nagyobb lyuk tartozik: puding, epres sütemény, citrom-, csokoládé-, és áfonyatorta.
Próbáljátok meg a golyót valamelyik nyalánksághoz tartozó lyukba fújni. A célzott fújás egyáltalán nem olyan egyszerű!
A legjobb, ha a játék kezdete előtt gyakoroltok egy kicsit: - Tedd a dobozt magad elé úgy, hogy közvetlenül a játékmező alsó felén lévő lyuk előtt üljél. - Tedd a kezed az asztalra vagy a hátad mögé. - Próbáld meg a golyót úgy megfújni, hogy mozgásba hozd és kis ügyességgel és szerencsével a lyukak valamelyikébe guruljon. Csücsöríts a száddal, mintha egy gyertyát kellene elfújnod vagy fütyülni akarnál. - Próbáld ki, hogy mi történik, ha csak röviden vagy ha egészen enyhén és hosszan fújsz.
Vigyázat: - Mivel a játékmező ferde, a golyó azonnal lefelé gurul, amint gyengébben fújsz vagy abbahagyod a fújást.
Természetesen azon az eseten kívül, hogy a golyó már egy lyukba került. - Visszagurult a golyó és a játékmező alsó peremén van?
Próbáld meg onnan továbbfújni anélkül, hogy a kezeidet használnád.
A kártyák azt mutatják, hogy mit esznek a vendégek: Pudingot, epres süteményt, citrom-, csokoládé- vagy áfonyatortát. A sütemény fajtája szerint szét kell választani a kártyákat, majd a paklikat lefelé fordítva a játékmező mellé kell helyezni. Készítsétek elő a tejszínhabokat. A fagolyóra ebben a játékban nem lesz szükség, tegyétek a doboz tetejébe.

A játék menete: Az óramutató járásával megegyező irányban folyik a játék. Az a gyerek kezd, akinek legutoljára volt a születésnapja. A leírás szerint állítsa fel a játékmezőt és tegye a tányérra a golyót. Addig fújhat, míg a golyó az egyik nagyobb lyukba nem kerül. Ezután a megfelelő pakliból vegyen el egy kártyát. Ezután a következő játékos kerül sorra. Fontos fújási szabályok: - Ha egy golyó már bekerült egy nagyobb lyukba, nem szabad onnan kifújni vagy kivenni. - Ha visszakerült a tányéron levő lyukba, egyszer újra lehet próbálkozni. - Ha valamelyik gyerek olyan erősen fújt, hogy a golyó kirepül a dobozból, még egyszer próbálkozhat. A forduló vége: A forduló véget ér, amint egy gyerek két azonos kártyát gyűjtött. Jutalmul kap egy tejszínhabot. Mielőtt a következő forduló kezdődne, a játékmezőt a kezdeti állapotnak megfelelően fel kell állítani. Fordulónként mindig más-más gyerek kezdjen.

A játék vége: A játék véget ér, amint az utolsó tejszínhab is elfogyott. Az nyer, akinek a legtöbb tejszínhabja van. Ő lesz a süteményfújás bajnoka. Játék profi fújóknak Gyerekeknek 5 éves kortól. A játék célja: Aki a golyót a megfelelő lyukba fújja, és négy kártyát sikerül összegyűjtenie, megnyeri a játékot. Előkészületek: A kártyákat fordítsátok le, keverjétek össze és csináljatok három, kb. egyforma paklit. A tejszínhabokra és a fagolyóra ebben a játékban nem lesz szükség.

A játék menete: A legfiatalabb játékos kezd. A játékszabály szerint tegye maga elé a dobozt és rakja a golyót a játékra. Húzzon egy kártyát valamelyik pakliból és fordítsa fel azt. Melyik süteményt eszi a kártyán ábrázolt vendég? A kártya szerinti lyukba kell fújni a golyót. - Ha a sikerült a megfelelő lyukba fújni a golyót, megtarthatja a kártyát (tegye maga elé). Ezután az óramutató járásával megegyező irányban folytatódik a játék. A következő gyerek húzzon egy kártyát és az előbb leírtak szerint folytatja a játékot. - Ha nem a megfelelő lyukba gurul a golyó, nem tarthatja meg a kártyát. Ebben a körben számára a játék vége ér. A következő gyereknek nem kell új lapot húznia, hanem próbálja meg a golyót a kártya szerinti lyukba fújni.

A játék vége: A játék véget ér, ha valakinek sikerült négy kártyát összegyűjtenie, s ezzel nyer. További játékváltozatok: - Aki tovább akar fújni, addig játssza a játékot, amíg az összes lap el nem fogy. Ebben az esetben az nyer, akinek a legtöbb kártyája van. Döntetlen esetén az nyer, aki a legtöbb csokoládétortát gyűjtötte – hiszen azt a legnehezebb eltalálni. Ha így is döntetlen az eredmény, akkor közösen nyernek. A játék nehezebb - ha a parafagolyó helyett a fagolyót használjátok. - Ha a játékmező teteje alá egy könyvet tesztek. Így a játékmező még ferdébb lesz.

Változatok egy játékos részére: Aki egyedül szeretne játszani, egy saját maga által előre meghatározott számú lyukat próbáljon meg hiba nélkül eltalálni. Jutalmul mindig az eltalált lyukhoz tartozó kártyát kapja meg. Játszható a játék az alapszabálynak vagy a profi szabálynak megfelelően is. Aki akarja, felírhatja az elért találatok számát, majd megpróbálhatja megdönteni a személyes rekordját.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed a termékről ITT (ld. lentebb) - VISZONT ha Reklamációd van vagy Elállási jogoddal szeretnél élni, akkor kérjük NE ide írd, mert nem fogunk tudni segíteni, hanem töltsd ki az űrlapunkat a legfelső menüsorban a Reklamáció és Elállásra kattintva. Köszönjük! :-)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő