7.690 Ft

Haba Első társasom rendrakás

7.690 Ft
Legfontosabb jellemzők

Haba első társasom - rendrakás egy kooperatív rendrakó játék 1-3 kisgyermek részére 2 éves kortól. A szabály tartalmaz verseny és memóriajáték variációkat.  

2 éves kortól, 1-3 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 22.
Cikkszám: HABA-303469
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Első társasom - Rendrakás 

Játsszon gyermekével és fedezzék fel együtt Tiptop cica játékvilágát. A játékos feladatok számos készséget fejlesztenek, többek között finom-motorikus készség, szem-kéz koordináció, nyelvi készségek, tárgyak felismerése és egymáshoz párosítása. Nem beszélve az önálló rendrakás megtanulásának hasznosságáról.

A szabályokon alapuló játék megismerteti a gyerekével az első játékszabályokat és azok alkalmazását, és ami a legfontosabb a RENDRAKÁST. Mindezt észrevétlenül játékosan teszi a játék.

Tiptop, mi hova való?
Kooperatív, rendrakó játék.
Tiptop egész nap a szobájában játszott. Az összes játék szanaszét szórva körülötte. De már este van és ideje rendet tenni a szobában. A mamája egy pillanattal ezelőtt nézett be hozzá és mondta: „Drága Tiptop, gyere vacsorázni! De előtte kérlek rakd rendbe a szobádat, hogy amikor holnap újra játszol, megtaláld a játékaidat!” De mi hova való? Tiptop gondban van. Segítsetek neki, hogy a játékait szépen a megfelelő polcokra helyezze a szekrényben. 

A doboz tartalma:

  • 1 db játéktábla
  • 1 db Tiptop cica
  • 18 db játéklap ( 6 építőkocka, 6 plüssállat, 6 jármű)
  • 3 db játékláda


Ajánlott: 2 éves kortól
Játékosok száma: 1-3 fő
Játékidő: 5-10 perc 
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1/5 ( nagyon egyszerű )

Haba Első társasom- rendrakás társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
fejlesztő játékok bölcsiseknek
fejlesztő játékok óvodásoknak
kooperatív játékok
memória játékok
játékok 3-5 éves gyerekeknek

Játékszabály

Haba Első társasom- Rendrakás

Kooperatív rendrakó játék 1-3 kis rendrakó részére 2 éves kortól.
Versenyvariációval és memóriajáték variációval.
Játékidő: 5-10 perc

 

Kedves szülők!
Köszönjünk, hogy a My Very First Games sorozat játékát választotta. Ön jól választott. Ez a játék számos lehetőséget kínál gyermeke játékos fejlesztésre. A játékszabály számos tippet és javaslatot tartalmaz a játéktartozékok megismeréséhez és azokkal való játékhoz. Játsszon gyermekével és fedezzék fel együtt Tiptop cica játékvilágát! A játékos feladatok különböző készségeket fejlesztenek, mint finom motorikus készségek, szem-kéz koordináció, nyelvi készségek, tárgyak felismerése és egymáshoz párosítása és az első rendrakás. A szabályokon alapuló játék megismerteti a gyermekeket az első játékszabályokkal és azok alkalmazásával, ugyanakkor játékosan megtanítja gyermekének, hogy a rendrakás fontos. Felébresztheti a gyermek rend iránti vágyát, amit a játék befejeztével a gyakorlatban is alkalmazhat, ha gyermeke pakolja vissza a játéktartozékokat a dobozba. Összességében e játék célja a szórakozás! A játék során viszont szinte észrevétlenül tanulnak a gyerekek. Reméljük, hogy sok csodás pillanatot élnek meg a játék során! Jó szórakozást!

Fontos: Óvatosan vegye ki a perforált játékdarabokat a kartonokból. Kérjük ezután azonnal dobja ki a felesleges kartonokat, nehogy az apró hulladékanyagok gyermeke kezébe kerüljenek!

A játék tartalma:

  • 1 játékpolc (= a dobozban összeállítva)
  • 1 Tiptop cica
  • 18 játéklapka (6x építőkocka, 6x plüssállat, 6x jármű)
  • 3 játékláda


A játékpolc összeállítása:
Állítsa össze a Tiptop cica játékpolcát az ábra szerint:
• Vegye a polcrácsokat és fektesse a játékdoboz aljára úgy, hogy a nagy nyitott polc legyen felül. • Helyezze be a játéktábla keskeny oldalát a polcrács bal oldalához.
• A játéktáblát óvatosan ki kell tudni nyitni, akár egy ajtót, mikor a polc egyenesen áll.
• Mikor befejezték a játékot, egyszerűen nyissák ki a játékpolcot, tegyék Tiptop cicát és a játékokat belülre. Ezután csukják le a játékpolcot, fektessék a játékszabályt a tetejére, majd tegyék rá a doboztetőt.

Részletek felfedezése kötetlen játékkal
A kötetlen játékban gyermeke megismerkedhet a játék tartozékaival. Játszanak együtt! Fedezzék fel együtt a játékpolc képeit és a játékokat. Bátorítsa gyermekét a beszélgetésre. Kérdezze meg tőle például, mit játszhatna ezekkel a játékokkal vagy milyen más játékokkal játszana szívesen. Nézzenek körül a gyermekszobájában. Talál-e a gyermeke a szobában a játéklapkákon látható játékokhoz hasonló játékokat? Ha a gyereke nem ismeri fel az összes játékot a játéklapkákon, nevezze meg azokat, majd mutassa meg neki, hogyan játszhat velük. Gyermeke leginkább megfigyelés és utánzás által tanulhat. Hasonlítsák össze a játéklapkák játékait ugyanazon játékok képeivel a polcon, és fedezzék fel együtt a hasonlóságokat. Nézzék át gyermekével a különböző játékfajtákat (építőkockák, járművek és plüssállatok) és keressék meg a megfelelő polcokat, ahova tartoznak. Keressen logikus okokat arra, hogy a hasonló dolgokat miért tartják együtt egy helyen (például, mert így könnyebben megtalálhatók). Kérdezze meg a gyermeket: “Mi hova való? Miért épp oda? Honnan tudod, hogy ezek a dolgok egymáshoz tartoznak?” Ha szükséges, mutassa be, hogyan kell a játszani: helyezzen egy játéklapkát a megfelelő polcnyílásba. Mondja el mit miért csinál: „Ez egy a mozdony. A többi járművel együtt a középső polcon parkol.” Amennyiben a megfelelő helyeken következetesen rendet tartanak, segítheti a gyermeket abban, hogy emlékezzen, mit hova kell pakolnia. Ne feledje azonban, hogy különösen a kisgyermekeknél, szükséges a bátorítás.

 

Tiptop, mi hova való?
Kooperatív, rendrakó játék. Tiptop egész nap a szobájában játszott. Az összes játék szanaszét szórva körülötte. De már este van és ideje rendet tenni a szobában. A mamája egy pillanattal ezelőtt nézett be hozzá és mondta: „Drága Tiptop, gyere vacsorázni! De előtte kérlek rakd rendbe a szobádat, hogy amikor holnap újra játszol, megtaláld a játékaidat!” De mi hova való? Tiptop gondban van. Segítsetek neki, hogy a játékait szépen a megfelelő polcokra helyezze a szekrényben.

Előkészületek
Helyezze Tiptop játékpolcát a játéktér közepére. A polc legyen zárva. Keverje össze a játéklapkákat, majd fektesse azokat egymás mellé felfelé fordítva a játékpolc elé. Állítsa Tiptop-ot a játékpolc mellé. Kisebb gyerekek esetében az első játékok alkalmával játszanak kevesebb játéklapkával. A felhasznált játéklapkákat ily módon variálva, a gyerekek fokozatosan szoktathatók hozzá a játékhoz. A nem használt játéklapkákat addig tegyék félre. Miután gyermeke már gyakorlottabb, lerakhatók a játéklapkák lefelé fordítva is, így gyermeke nem választhatja ki előre, hogy melyik játékot tegye a polcra.

Játsszunk!
Az óramutató járásával megegyező irányban folyik a játék. Az a gyerek kezdhet, aki utoljára ölelt meg a plüssállatot.

Kérdezze meg a gyermeket: Melyik játékot szeretnéd, ha elpakolná Tiptop? Állítsa Tiptopot a választott játék mellé. Bátorítsa gyermekét, hogy játsszon szerepet, mintha a saját szobájában rakna rendet. „Itt van a mackó. Ő a plüssállatokhoz tartozik. Lerakom az elefánt mellé az alsó polcra.” Dicsérje meg gyermekét minden helyesen elhelyezett játéklapkáért.
Kérdezze meg a gyermeket: Mit látsz a lapkán? Melyik polchoz tartozik? Nevezze meg a játékot, vegye fel, majd helyezze a megfelelő polc nyílásába. Ha gyermeke bizonytalan, a többiek segíthetnek neki..

 A valódi életben segíthet rászoktatni gyermekét a rendrakásra, ha a játékokat különféle színes dobozokban tárolják, pl. az építőkockákat kék dobozban, a kis autókat piros dobozban stb. Esetleg a kedvenc játékai fényképeivel jelölhetik a megfelelő dobozokat. Ily módon gyermeke játékosan megtanulja, hogy bizonyos rendezési rendszerek megkönnyíthetik a rendrakást. Ezután a következő gyerek jön: állítsa Tiptopot egy másik játéklapka mellé.

A játék vége
A játéknak vége, ha az összes játékot felrakták a polcokra. Ellenőrizzék közösen, hogy minden játék a megfelelő polcra került-e. Óvatosan nyissák ki a játékpolc ajtaját.
Kérdezze meg a gyermeket: Minden a megfelelő helyen van? Vegyék ki a lapkákat az alsó polcról, és hasonlítsák össze azokat a polcon látható képekkel. Minden megfelelő játéklapkát tegyenek vissza a polcra. Ellenőrizzék közösen a másik két polcot is. Ha valami rossz helyre került, akkor azokat a játéklapkákat tegyék ki a polc elé. Dicsérje meg gyermekét, ha minden játékot sikerült a megfelelő polcokra pakolnia: Bravó! Kiváló munkát végeztél a rendrakás során! Holnap mindent meg fogunk találni, amikor újra játszunk. Vigasztalja gyermekét, ha volt egy kis keveredés: Ne aggódj! Nézzük meg és keressük meg közösen a megfelelő polcot ehhez a játékhoz. Együtt végül mindent a helyére fogunk tenni.

Versenyvariáció gyakorlott rendrakóknak
A versenyvariációt két vagy több gyermek is játszhatja. Fordítsák le a játéklapkákat, keverjék meg és helyezzék egymás mellé a játékpolc előtt. Minden gyermek válasszon egy polcot, ahova pakolni szeretne. A cél az, hogy megtalálják a lefelé fordított játéklapkákból azokat, melyek a választott polchoz tartoznak. A legidősebb gyermek kezd. Fordítson fel egy lapkát. Kérdezze meg a gyermeket: Ezen a lapkán olyan játék látható, amelynek a helye a választott polcodon van? Közösen ellenőrizzék, hogy a megfelelő játéklapkákból fordított-e fel. • Igen! Nagyszerű! A gyermek tegye a játéklapkát felfordítva maga elé. • Nem! Sajnos! A gyermek fordítsa vissza a játéklapkát, miután minden gyermek megnézte. Mindenki megpróbálja megjegyezni, hogy hol van ez a lapka. Ezután a következő gyermek fordíthat fel egy játéklapkát. Amint egy gyermek 4 játéklapkát gyűjtött, a játék véget ér. Végül a gyerekek közösen helyezzék az összes játéklapkát a megfelelő polcnyílásokba, mind az összegyűjtött, mind a még nem gyűjtött lapkákat is. 

Memóriavariáció
Fordítsák le a játéklapkákat, keverjék meg és helyezzék egymás mellé a játékpolc előtt. Minden gyermek válasszon egy polcot, ahova pakolni szeretne. Ebben a variációban a gyerekeknek a választott polchoz kell játékpárokat gyűjtenie. Mondja a gyermeknek: Fordítsd fel két játéklapkát! Mindkettő ugyanazon fajta játék? • Igen! Nagyszerű! Helyezze a gyermek mindkét játéklapkáját a polc nyílásába. • Nem! Sajnos! A gyermek fordítsa vissza a játéklapkákat, miután minden gyermek megnézte. Mindenki megpróbálja megjegyezni, hogy hol vannak ezek a lapkák. • A játék vége A gyerekek addig játszhatnak, ameddig szeretnének. Az a játékos nyer, akinek a legtöbb játéklapkát sikerült összegyűjtenie a saját polcára. Több győztes is lehetséges.

Képpárosító variáció
Fordítsák le a játéklapkákat, keverjék meg és helyezzék egymás mellé a játékpolc előtt. Minden gyermek válasszon egy játékládát. A gyerekeknek a választott játékládához kell a megfelelő játéklapkákat megkeresniük. A legfiatalabb gyermek kezd.
Fordítson fel egy játéklapkát. Kérdezze meg a gyermeket: Ezen a lapkán olyan játék látható, amely a választott játékládádon van? Közösen ellenőrizzék, hogy a megfelelő játéklapkát fordította-e fel. • Igen! Nagyszerű! Helyezze a gyermek a játéklapkát a játékládájára. • Nem! Sajnos! Ha a játék egy másik gyermek játékládájához passzol, úgy arra a ládára kell a játéklapkát tenni. Ha a játék nem illik egyik játékládához sem, a gyermek helyezze a megfelelő játékpolc nyílásába. Ezután a következő gyermek fordíthat fel egy játéklapkát. A játék vége Amint egy gyermek megtalálta a játékládájához tartozó 3 játéklapkát, a játék véget ér és ő nyert.

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyon aranyos és könnyed társasjáték kisgyerekeknek. Külön előnye, hogy van kooperatív és versengős játékmódja is. 3 éves ikergyermekeimnek rendeltem, nagyon jókat játsszunk vele.
2021. 04. 21.

Letölthető játékszabály

Termék címkék:
3 éves... 303469 autista egymást segítő játék egymást segítő társasjáték együttműködős játék együttműködős társasjáték fejlesztő játék fejlesztő játékok óvodásoknak gyerek játékok gyerekjáték gyerekjátékok gyermekjáték gyermekjátékok haba játék haba játékbolt haba társasjáték igényes játék igényes játékok játék 2 éves kortól játék webáruház játékbolt jatekbolt Budapest játékok gyerekeknek jó társasjáték 2 éveseknek jó társasjáték 3 éveseknek jó társasjáték kicsiknek karácsonyi ajándék ötletek gyere kedvenc ovis társasjáték kedvenc társasjáték képességfejlesztő képességfejlesztő játék készségfejlesztő készségfejlesztő játék kooperációs játék kooperatív játék kooperatív társasjáték korai fejlesztés közös játék kreatív játék kreatív játékok legjobb játékok legjobb társasjáték legjobb társasjáték gyerekeknek legjobb társasjátékok legkedveltebb társasjátékok legkeresettebb társasjátékok minőségi fajáték minőségi fajátékok minőségi játékok online játékbolt óvodás társasjáték ovodásoknak fejlesztő játékok rendrakás társasjáték születésnapi ajándék ötletek szülinapi ajándék ötletek gyerek szuper társasjáték szuper társasjátékok társas játék társas játékok gyerekeknek társasjáték társasjáték 2 éves társasjáték 2 éves gyerekeknek társasjáték 2 éves gyereknek társasjáték 2 évesnek társasjáték 2-3 éves gyerekeknek társasjáték 2-3 éveseknek társasjáték 2-4 éveseknek társasjáték ajánló társasjáték áruház társasjáték boltok Budapest társasjáték boltok Budapesten társasjáték családnak társasjáték gyerekeknek társasjáték online áruház társasjáték ötletek társasjáték ötletek gyerekeknek társasjáték ovisoknak társasjáték óvodásoknak társasjáték piciknek társasjáték rendelés társasjáték rendelés online társasjáték tapasztalatok társasjáték üzlet társasjáték üzlet Budapest társasjáték vélemények társasjáték webáruház társasjátékok társasjátékok 3 éves gyerekeknek társasjátékok 3 éves kortól társasjátékok 3-4 éveseknek társasjátékok 3-5 éveseknek társasjátékok boltja társasjátékok gyerekeknek társasjátékok óvodásoknak társasjátékok rendelése társasjátékok webáruház vidám társasjáték vidám társasjátékok
Árukereső.hu Árukereső.hu