Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Gyerekzsúr játékok, hogy még véletlenül se legyen unalmas a buli!

Képzelj el egy gyerekzsúrt, ahol nincs bohóc és mégis kiválóan szórakoznak a gyerekek. A szülői kreativitásnak nincsenek határai, akár egy téli, akár egy nyári gyerekzsúrról van szó, kreatív, közösségi játékokkal mindig fel lehet dobni egy gyerekzsúrt.

Kiválóan össze lehet hozni a gyermekeket, ha egy zsúron különféle játékokkal különféle feladatok elé állítjuk őket. Érdekes néha csapatokra osztozkodni és úgy harcolni egymással, de akár egyéni versenyeket is kitalálhatunk. A gyerekzsúr játékok lényege, hogy érdekesek, viccesek legyenek a játékok, hogy ne legyenek túl nehezek, tehát hogy a csapatokból mindenki számára teljesíthetőek legyenek a feladatot, vagy úgy kell összeállítani egy-egy csapatot, hogy legyenek köztük kisebbek és nagyobbak is – ha vegyes társaságról van szó – és a nagyobbakat érdemes megkérni, hogy segítsenek a kisebbeknek.

A gyerekzsúr játékok lehetnek teljesen egyszerűek is, amelyeket otthon elkészíthetünk, a lényeg, hogy a gyermekek könnyen feloldódjanak benne, hogy egymással játszanak és hogy mindenkinek legyen egy kis sikerélménye. Ezért érdemes, hogy egy felnőtt is részt vegyen a gyerekzsúr játékok levezénylésében, aki kissé kordában tudja tartani a nagyobb hangú gyerekeket. A gyerekzsúr játékok rendkívül jól hatnak a gyermekek szociális életére, de nagyon fontos, hogy ez még véletlenül se süljön el fordítva, például ne történjen kiközösítés, kicsúfolás stb.

Érdekes és kreatív gyerekzsúrt játékok ötleteit fedezhetjük fel az interneten. Itt van például a lufidíszítés matricákkal, vagy a különféle magok szétválogatása, a kosárra dobás zoknival, de lehet akár szembekötősdi vagy fecskendővel gyertyát elfújó verseny is. Szeretjük azokat a gyerekzsúr játékokat is, amikor egy lufit vagy egy almát, esetleg egy tojást kell a pároknak a homlokukon vagy a mellkasukon elvezetni A pontból B-be, vagy ha táncolni kell ezekkel, vagy ha egyszerűen székfoglalósat játszunk.

Ha további játékötletekre lenne szükséged, nézz körül partyjátékaink közt:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek