Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Gyerekprogramok Budapest - A legjobb családi hétvégi programok Budapesten gyerekekkel

Állandó gyerekprogramok Budapest

"Észbontó" előadás-sorozat általános iskola 7-8. osztályosok számára
Látványos és érdekes előadások, mint "konyhakémia", kémiai reakciók, stb.
Az előadások kéthetente péntek délutánonként 16 órai kezdettel látogathatóak az ELTE Kémiai Intézet 065-ös számú előadótermében. Az előadások látogatása ingyenes. Előadó: Dr. Róka András főiskolai docens. További információ: http://www.chem.elte.hu/eszbontogato

Fővárosi Állat és növénykert

„A Fővárosi Állat- és Növénykert (népszerű nevén az Állatkert) Magyarország legrégebbi és a legnagyobb gyűjteményű állatkertje. „

Link: http://www.zoobudapest.com/

Holnemvolt Park

„ A volt Vidámpark helyén található új családi szabadidőpark. Az állatok bemutatása és simogatása mellett itt működik a körhinta, a hullámvasút, a mesecsónak, az elvarázsolt kastély, a barlangvasút és újdonság a bábszínház és a kalandpálya.”

Link: http://www.zoobudapest.com/pannonpark

Fővárosi Nagycirkusz 

„ A Fővárosi Nagycirkusz Közép-Európa egyetlen kőcirkusza, A Fővárosi Nagycirkusz újabban a cirkuszi produkciók mellett több komolyzenei hangversenynek is otthont ad. Rendeztek itt már divatbemutatót, sportrendezvényt,könnyűzenei koncertet, néptánc előadást, valamint színházi és operett előadást is láthattak a nézők.”

Link: http://www.fnc.hu/

Tropicarium

Az állatkert bemutatja az édesvizek halvilágát, a trópusok élővilágát és a tengerek hihetetlen fajgazdagságát is.

Link: http://www.tropicarium.hu/

Aquincumi Látványraktár

 „Aquincumi Múzeumban található a főváros történetének az őskortól a honfoglalás korig terjedő időszakából származó, milliós nagyságrendű régészeti emlékanyaga. A Látványraktár azt a célt kívánta elérni, hogy ebből a hatalmas rörténeti forrásanyagból, műtárgy állományból minél többet lehessen a látogatók elé tárni”

Link: http://www.aquincum.hu/kiallitasok/aquincumi-latvanyraktar

Láthatatlan kiállítás

„Különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán.

Bízz vakon!

Ha eljössz, Te is megértheted majd, milyen érzés az egyik legtöbb információt adó érzékszerved, a látásod nélkül élni, és hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid.”

Link: http://www.lathatatlan.hu/

Magyar Természettudományi Múzeum

Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtanikőzettaniföldtaniőslénytani,növénytaniállattaniembertani) gyűjteménye.”

Link: http://www.nhmus.hu/hu/kiallitasok/allando_kiallitasok

Planetárium

Megismerhetjük az Univerzum csodáit. Megismerkedhetünk a csillagászattal, a földrajzzal, a csillagászati-földrajzzal , az égimechanika és a navigáció, de ezeken túlmenően a költészet, az irodalom és a történelem csillagászati vonatkozású kapcsolataival.A kb. egy órás előadások a tudományos ismereteket egy-egy keretjátékban, zenei aláfestéssel és számtalan gyönyörű diakép vetítésével, videofilm részletekkel tálalják a látogató elé.

Link: http://www.planetarium.hu/

Csodák palotája:

„A Csodák Palotája egy fizikai játszóház, ahol több mint 100 kiállított játék segítségével a gyerekek játékosan ismerhetik meg a fizikai jelenségeket. „

Link: http://www.csopa.hu/

Újpesti Lepkemúzeum

„Megnyílt Közép-Európa első, önálló lepkemúzeuma. Az újpesti kertvárosban található múzeumot a gyűjtő, Juhász György saját otthonában rendezte be, hogy közszemlére tegye az elmúlt évtizedek utazásai alatt felhalmozott, korábban csak kutatók számára hozzáférhető tudományos jelentőségű anyagot.”

Link: http://www.ujpestilepkemuzeum.hu/

Center Színház

„Színház a város szélén. Meseszínház, bábszínház, gyermekkoncert, bohócműsor, gyerekprogram.”

Link: http://centerszinhaz.hu/

Mini Polisz

Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek,

Amelyektől többnyire tiltva vannak.

Link: http://www.minipolisz.hu/

Csokoládé Múzeum

„Vendégeinket a látnivalók között elvezetjük az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával. Kétféle kirándulás közül választhat a látogató”

Link: http://www.csokolade-muzeum.hu/

Gyermekvasutas Múzeum

„A Gyermekvasutas Múzeum a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút és az egykori Úttörővasút tárgyi emlékeinek gyűjteménye.”

Link: http://www.gyermekvasut.hu/wp/latvanyossagok/muzeum/

Városligeti Kresz-park

„Átadták a felújított KRESZ-parkot a Városligetben. A megújult területen új táblákat helyeztek ki, kijavították az úthibákat, kiépítettek egy lámpás csomópontot.”

Link: http://minimatine.hu/kresz-park/

Titanic szabadulós játék

Titkos kódok, trükkös feladatok állják az utatok lépésről-lépésre, míg végül ráleltek egy felbecsülhetetlen értékű ékszerre és a kijutáshoz szükséges kulcsra.

Link: http://www.titanic-aszabadulas.hu/

Mesemúzeum

A „Magyar tündérmese világa” című állandó kiállításban mese utat járhat be a látogató: a meseindító üveghegyen átkelve, próbákat teljesítve, akadályokat leküzdve juthat az áhított „felekirályságig”.

Link: http://www.mesemuzeum.hu/rolunk

MTVA Látogatóközpont

„A Látogatás iskola kortól ajánlott, itt a gyerekek egy interaktív túrán találkozhatnak, Süsüvel, a sárkánnyal, Mazsolával, Tádéval, láthatják némely mese figura jelmezét, és benézhetnek a stúdiókba ahol ezeket mind felvették”

Link: http://www.mtva.hu/hu/mtva-latogatokoezpont

Rendőr múzeum

„A tárlat több mint 1000 db tárgyi emlék, köztük egyenruhák, fegyverek, dokumentumok, okmányok, plasztikák, kitüntetések, fotók  segítségével kalauzol végig a testület fejlődését bemutató termeken 1848-tól napjainkig. „

Link: http://www.rendormuzeum.com/fooldal

Római kalandpark

 A Római Kalandpark célja, hogy népszerűsítse a mozgást és lehetőséget biztosítson a tartalmas kikapcsolódásra, családok, baráti társaságok, iskolás csoportok részére. (ping-pong, foci, röplabda, trambulin, kötélpálya, óriási homokozó, slackline egyensúlyozás művészete)

Link: http://romaikalandpark.hu/

Görzenál – görkorcsolya és szabadidőpark   

„A Duna parton lévő zöldövezeti környezetben a szabadidősportok szerelmesei görkorcsolya, BMX, gyorskorcsolya, streetball sportokat űzhetnek vagy kikapcsolódásképpen használhatják a gumiasztalt illetve falat is mászhatnak. „

Link: http://www.gorzenal.hu/

Ability Park - A képességek próbája

„Az Ability Park a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark. „

Aeropark

„Megtekinthető a magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évének szinte teljes fejlődéstörténete, a Li–2 típustól kezdve egészen az ezredfordulóig szolgálatban lévő Tu–154-esig, valamint számos repülőtéri kiszolgáló eszköz. A látogatás ideje alatt ingyenesen igénybe vehető repülő szimulátorunk segítségével látogatóink maguk is kipróbálhatják, milyen egy repülőgépet irányítani.”

link: http://www.repterlatogatas.hu/

Még sok látnivaló van Budapesten gyerekekkel, amiket még megemlítenénk: Babilon Center, Libegő, Margit sziget - bringóhintó és vadaskert. Budapesti barlangok. További nagyon jó múzeumok.

Ha kihagytunk valamit a listából, vagy egy látnivaló megszűnt, írj nekünk az info kukac okosjatek.hu email címre. Köszönjük a segítséget!

Ezt is érdemes megnézned: Budapest legjobb játszótereinek listája >>>

Hasznos oldalak, ahol további nagyon jó gyerekprogramokat, családi programokat találhatsz, hétvégi vagy nyári szünetre:

http://www.piknikmagazin.hu/gyerekprogramok
http://kincsprogram.hu/
http://www.gyerekprogramajanlo.hu/
http://www.port.hu/pls/w/child.index2
http://gyerekprogramok.info/
http://gyerekprogram.lap.hu/
http://www.gyerekprogram.hu/
http://divany.hu/poronty/2015/06/19/gyerekprogramok/

Hétvégi program lehet a családdal egy szuper családi társasjáték, vagy a fenti programok megkoronázása este egy könnyed, vicces társasjátékkal. Ajánlónk:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek