Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Gyereknap programok Budapest, gyereknapi programok Budapesten

1. Aeropark Budapest

Forgalomból kivont régi repülőgépek gyűjteménye a repülőtér mellett egy óriási füves területen a 2B terminál mellett. Minden gépbe fel lehet mászni, és amíg a gyerekek élvezik a gépek között és a gépekben szaladgálást meg a pilótafülkét, addig a felnőtteknek az lehet az érdekes, hogyan nézett ki egy utasszállító gép a hetvenes években vagy egy távolsági buszra emlékeztető helyi járat (amin Repülős Gizi is utazott). A gépeken a gyerekbarát segítők valójában leszerelt pilóták vagy fedélzeti mérnökök, és minden kütyüről tudják, hogyan működött. A repülőtér egy kiépített sétányon gyalog is megközelíthető, ott a teraszon lehet le- és felszálló gépeket nézni.

2. Állatkert

Amit nem lehet megunni.

A belépő egy egész családnak meglehetősen húzós, de egyszer egy évben érdemes ellátogatni. Sokszor vannak kedvezmények a belépőjegyre, érdemes figyelni az állatkert oldalát.

3. Hajókázás BKK hajóval

Önmagában is izgalmas program, de megközelíthető vele számos egyéb helyszín is, ami ebben a listában is szerepel (pl. Bálna, Somlay Artúr sétány, Gellért-hegy, Várkert bazár, Margitsziget, Népsziget, Hajógyári sziget, Római part).

4. Budai Arborétum

Itt voltatok már? A Móricz Zsigmond körtérhez közel, Buda jól megközelíthető részén található. Ingyenesen látogatható, két részből áll: a fenti kert csak hétvégén van nyitva!

5. Elevenpark játszóház

Magyarország legnagyobb családi játszóháza Budapesten már több, mint 7000 nm-en.

Trambulin, csúszdák, mászófal, ami után garantált a nyugi és egy jó alvás.

 

6.Erzsébet-kilátó

Tiszta időben gyönyörű kilátás az egész városra. Kellemes sétával megközelíthető a Normafától, a Gyermekvasút János-hegy nevű megállójától és a Libegő tetejétől is, így több más programmal könnyen összekapcsolható.

7.Gellért-hegy

A hegy lába megközelíthető BKK hajóval, négyes metróval és több villamossal is, innen vezet fel a szerpentin a Citadellához. Útközben két játszótér, a feljebbin négy óriáscsúszda található. A Citadellától tovább sétálva található a város egyik legjobb játszótere, a „Ceruzás”, még tovább sétálva és a Búsuló Juhásznál jobbra fordulva a város másik legjobb játszótere a „Vukos”. Az egyetlen probléma, hogy egy drága és rossz büfén kívül nincsen más élelemforrás, hozzunk magunkkal elemózsiát, ha a „hegymászás” és a három játszótér végiglátogatása során megéheznénk.

8. Kopaszi gát

A Kopaszi gát tavasszal és nyáron gyönyörű hely számos kiülős lehetőséggel. Középtájt egy kis játszóház  és játszótér is található. A gyerekek és a szülők is imádni fogják. Egy piknikhez is tökéletes helyszín.

9. Zugligeti Libegő

Ugyanakkora móka, mint gyerekkorunkban, de csak nagyobb, kevéssé mozgékony gyerekekkel ajánlom, mert a biztonsági korlát tényleg elég magasan van egy kisebb gyereknek. A felső állomás közelében kiváló a játszótér.

10. Margit-sziget

A mindenki által ismert közkedvelt hatalmas park ugyanúgy kihagyhatatlan nyári program, mint az Állatkert. Többek között a zenélő szökőkút, a gyerekek által is felfedezhető-mászkálható romok, a kisállatkert és a játszóterek miatt, mellesleg piknikezésre is kiválóan alkalmas helyszín.

11. MiniPolisz

Rossz idő esetére!

Kreatív, látványos és élvezetes interaktív kiállítás gyerekeknek és családoknak Budapest szívében, a Király utcában.

A gyerekek több mint húszféle felnőtt dolgot kicsiben kipróbálhatnak: bevásárolhatnak egy szupermarketben, majd beülhetnek a pénztárgép mögé, lehetnek orvosok vagy fogorvosok, fodrászok, tűzoltók vagy autószerelők, készíthetnek játékpizzát, lehetnek hírolvasók.

12.Tarzan park

Egy gigantikus játszótér, vagy sokkal inkább húsz gigantikus játszótér együtt egy stadion nagyságú területen. Rengetegféle hinta, egyensúlyozó játék, óriáscsúszda és tematikus mászóka (kalóz, lovag, stb.). Nem ingyenes ugyan, de megéri, jól karbantartott, nagyon érdekes játékpark, ahol nyáron a vizes részleg (placcs-placc) az egyik legfelkapottabb rész.

13. Várkert Bazár

Nagy zegzugos kert rengeteg lépcsővel, mozgólépcsővel és lifttel. A gyerekek nagyon szeretik az ilyesmit, egyes ünnepekhez kapcsolódóan olykor ingyenes gyerekprogramok is vannak. És már a BKK hajó is megáll itt.

14. Vasúttörténeti park

Több tucat mozdony vezetőfülkéjébe lehet szabadon felülni, de fel lehet mászni korabeli villamos tetejére vagy hajtányokra is. Többféle irányítható terepasztal mellett van egy nagyobb favonat-pálya, de lehet kerti vasúton meg lóvasúton utazni, vagy dízelmozdonyt vezetni.

15. Miniverzum

Rossz idő esetére.

A MINIVERSUM hatalmas, részletgazdag terepasztala Budapest legújabb családi programjaként, látványosságaként 2014 májusában nyitotta meg kapuit.

Nézzétek meg Magyarországot kicsiben!

A kicsik kedvence a MINIVERSUM játszóház, ahol a vonatokat ki is próbálhatják, játszhatnak a terepasztalokkal (a belépőjegy tartalmazza a játszóházi játékot).

 

 

Tetszett? Nézd meg ezt a cikkünket is:

10 gyereknapi ajándék ötlet lányoknak  >>

 

Forrás: oromterv.blog.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek